Beste logo-ontwerptrends voor 2021

  Beste logo-ontwerptrends voor 2021

  Muziek, mode, nieuwe technologieën – alle mensen kijken naar trends. Nu verandert alles zo snel dat we gewoon het nieuws moeten volgen om de cyclus van gebeurtenissen in de wereld bij te houden. Het creatieve werk van een ontwerper is een van de belangrijkste onderdelen van bedrijfsidentificatie. Een mooi logo moet niet alleen het oog strelen, maar ook de waarden van het bedrijf overbrengen. Een zeer competitieve omgeving dwingt ontwerpers om zo snel mogelijk op nieuwe producten te reageren en deze in hun werk te implementeren.

  Wat zijn de beste logo-ontwerptrends voor 2021?

  In 2021 was een minimalistische stijl in zwang met de toevoeging van visuele illusies zoals een ongebruikelijke hoek, kromming of lineair perspectief. Eenvoudige geometrie, verdwijnende letters, kleurovergangen, negatieve ruimte, natuurlijke motieven – dit alles was te vinden in logo-ontwerp.

  De trends van 2021 bestaan ​​uit absoluut tegenstrijdige trends: van minimalisme tot felle kleuren en verzadiging met grafische elementen. Allereerst is het de moeite waard om te onthouden dat een bedrijfslogo uniek moet zijn, ondanks alle trends. Wat heeft het voor zin om een ​​embleem als een concurrent te maken? Het logo is een onderscheidend kenmerk, iets dat een van de belangrijkste associaties met het merk zou moeten worden. Laten we eens kijken naar de belangrijkste trends in 2021 die u zeker zullen helpen bij het maken van een uniek logo.

  1. Minimalisme

  Alles ingenieus is eenvoudig. Veel bedrijven vertrouwen op minimalisme in combinatie met bedrijfskleuren. Bekende merken verwijderen actief onnodige details, glanzen en schakelen geleidelijk over naar eenvoudige vormen. Ten eerste worden ze in het tijdperk van een grote hoeveelheid informatie gemakkelijk onthouden door consumenten. Ten tweede kunnen ze snel digitaal worden geïnterpreteerd, bijvoorbeeld als een icoon voor een mobiele applicatie.

  2. Zachte pastelkleuren

  Elk merk probeert een positieve indruk op het publiek te maken en gebruikt heldere kleuren: rood, blauw, groen en andere. Een oververzadiging van contrasterende details heeft ertoe geleid dat bedrijven die pastelkleuren gebruiken opvallen. Het gebruik van zachte tinten wekt soms de illusie van een handgeschreven logo. Misschien was de pandemie die in 2020 begon de katalysator die de smaak en verlangens van consumenten beïnvloedde. Je kunt vaak kleuren zien zoals lila, lavendel, lichtgeel, roze, pasteltinten groen.

  3. Levendige kleuren

  Zoals we al zeiden, is 2021 erg genereus met tegenstrijdige trends, wat helpt om zelfs de meest gewaagde ideeën te realiseren. Een daarvan is om sappige, heldere, echt gekke kleuren te gebruiken. Combinaties van rood, geel, blauw, paars en andere zullen er zeker voor zorgen dat de consument oplet. Deze felle kleuren werken geweldig als je het oude logo wilt veranderen en met iets nieuws wilt experimenteren.

  4. Delen van tekst verwijderen

  Een geweldige optie om een ​​beetje met je publiek te spelen, is door sommige delen van de tekst te verwijderen. Voeg een vleugje mysterie toe aan uw logo’s en laat consumenten zich voorstellen hoe ze het logo zouden afmaken. De trend is vrij recentelijk opgedoken, maar ontwerpers maken er actief gebruik van in hun werk. De trend is verweven met minimalisme, waardoor het logo dubbel wint. Het belangrijkste is om de maat te observeren. Het is niet nodig om enkele letters volledig te verwijderen, het logo moet leesbaar en begrijpelijk zijn.

  5. Overlay-elementen

  De trend zal zeker in de smaak vallen bij diegenen die het logo volumineuzer willen maken zonder een groot aantal verschillende symbolen en kleuren te gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop: vervang letters door geometrische vormen, dupliceer een identiek symbool en speel met kleuren. Met behulp van een trend kun je verschillende elementen combineren zonder het logo te overladen met onnodige details. Dit maakt het mogelijk om meer levendige en begrijpelijke associaties te creëren.

  6. Geanimeerde logo’s

  Geanimeerde logo's

  Ons leven is een constante beweging en ontwikkeling. Het dynamische logo laat perfect zien hoe bedrijven snel reageren op alle innovaties en deze toepassen op hun producten. Met een geanimeerd embleem bent u de concurrentie zeker een stap voor en trekt u extra aandacht. Met behulp van bewegingen kunt u de waarden en missie van het bedrijf in meer detail overbrengen door de juiste kleuren en basissymbolen te kiezen.

  7. Dunne lijnen

  Een andere trend die nauw verweven is met minimalisme. Dunne lijnen zien er elegant, luxueus uit en het merk lijkt alles tot in de puntjes door te denken. Nette lijnen zien er goed uit, zowel op mobiele apparaten, computers als op papier. Bovendien kunt u geometrische vormen of openingen gebruiken om uw logo nog trendyer te maken. Simpele details benadrukken het unieke karakter van het merk. Meestal worden de lijnen zwart of donkergrijs.

  8. Willekeurigheid

  Als je perfecte afbeeldingen beu bent, kun je het logo verdunnen met chaotische oplossingen. Verschillende rangschikkingen van letters, symbolen, contrasterende details, spiegeling – laat uw fantasie de vrije loop. In 2021 is alles mogelijk, zolang de merknaam maar duidelijk is. Dergelijke logo’s worden vaak gebruikt door creatieve bureaus om extra aandacht te trekken. Demonstreer out-of-the-box denken met nieuwe vormen.

  9. Harmonisch beeld

  Perfectionisten kunnen rustig uitademen – uitgebalanceerde logo’s zijn nog steeds populair. Dit soort emblemen wordt aanbevolen voor merken die rust en sereniteit willen uitstralen. In dit geval moeten eenvoudige vormen en standaardlettertypen worden gebruikt. Om wat creativiteit toe te voegen, kunt u geometrische symbolen of een gewaagde kleur kiezen. Harmonieuze logo’s symboliseren de professionaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf.

  10. Monogrammen en afkortingen

  Klassiekers zijn altijd in de mode, maar met enkele toevoegingen. Het loont de moeite om met kleuren en vormen te experimenteren om het logo er moderner uit te laten zien. Monogrammen voegen verfijning en naamsbekendheid toe. U kunt enkele van de vorige trends combineren en een logo krijgen dat al uw verwachtingen overtreft.

  11. 3D-logo’s

  Om het logo bij te werken zonder het ontwerp te wijzigen, kunt u 3D-opties gebruiken. Om het effect te bereiken, is het de moeite waard om met schaduwen te spelen, accenten of highlights toe te voegen en het logo een tweede leven te geven zonder de essentie te verliezen. Bovendien kunt u het 3D-logo geanimeerd maken en een uniek ontwerp krijgen dat zeker veel aandacht zal trekken.

  12. Unieke lettertypen

  Een coole, moderne oplossing is om je eigen lettertype te maken. De meeste consumenten kennen alleen de basisset die in programma’s of sociale netwerken wordt gepresenteerd. Verras je publiek met pixeltype of wervelende letters, net zo dat de tekst leesbaar blijft. Door uw eigen lettertype te kiezen, kunt u een specifieke emotie uitdrukken die alleen met uw merk wordt geassocieerd.

  13. Verloop

  Verloop in logo-ontwerp

  Merken gebruiken één voor één vloeiende overgangen tussen heldere kleuren. Gradient is een geweldige tool waarmee je volume en dynamiek kunt toevoegen zonder onnodige symbolen en verschillende kleuren en hun schakeringen kunt combineren. Er moet rekening worden gehouden met de nuance dat wanneer het logo wordt gereproduceerd in gedrukte publicaties, de kwaliteit aanzienlijk kan verslechteren. Let bij het kiezen van een kleurenpalet ook op de helderheid van de tinten en hun compatibiliteit met elkaar.

  14. Elementen van de natuur

  Veel merken richten zich op duurzaamheid en gebruiken in hun logo’s symbolen die met de natuur te maken hebben. Ze helpen, in combinatie met groen, om harmonie en rust te bereiken. Het publiek herinnert zich alle gebaren die verband houden met het verbeteren van hun leven, zodat een goede logo-indruk is verzekerd.

  15. Tekens in logo-ontwerp

  Het gebruik van karakters in merklogo’s vergroot op unieke wijze het bewustzijn van de consument. Met hun hulp kun je een sterke band met het publiek opbouwen en in het personage alle kwaliteiten en waarden verpersoonlijken die het merk promoot. Bovendien vallen deze logo’s op en worden ze meteen onthouden. Zodra een embleem met een personage is geïmplementeerd en goedgekeurd door het publiek, kan het worden gebruikt in promotievideo’s, op verpakkingen, billboards of zelfs om een ​​apart product te maken dat is gewijd aan de mascotte.

  Grafische vormgeving is een vakgebied met eindeloze mogelijkheden. Een ontwerper kan experimenteren met texturen, kleuren of nieuwe trends creëren, zoals het imiteren van letters of tekenen met inkt. Vergeet niet om geometrische vormen te gebruiken: ze zijn ook op het hoogtepunt van populariteit. Zoeken, creëren, inspireren – er zijn geen grenzen aan creativiteit.

  Wat maakt een goed logo anno 2021?

  In 2021 werden logo's als goed beschouwd als ze eenvoud combineerden met ongebruikelijke visuele effecten - zoals gemoderniseerd minimalisme.

  Hoe maak ik een logo voor 2021?

  U kunt een logo maken in elke grafische editor, in een online service of in een programma met kant-en-klare sjablonen. Maar eerst moet je een huisstijl ontwikkelen die aansluit bij moderne trends.

  Wat maakt een goed logo anno 2020?

  In 2020, net als in 2021, was minimalisme in zwang - noodzakelijkerwijs creatief en eigenzinnig. Voor de labels is gebruik gemaakt van stijlvolle typografie met afwijkende lettertypen. Iconen bevatten vaak eenvoudige lijntekeningen, geometrische composities en afbeeldingen met negatieve ruimte.

  Wat moet opvallen in een logo?

  Het logo moet helpen bij branding, dus u moet de belangrijkste elementen benadrukken die verband houden met het bedrijf, zijn producten en diensten. Het kan een inscriptie zijn of een soort symbolische afbeeldingen.