Beste University en College Logos

  Beste College Logos

  De visuele stijl van het merk ontwikkelt zich als de persoonlijkheid en het lot van een persoon. Heldere, sterke en charismatische persoonlijkheden zijn altijd herkenbaarder en succesvoller dan stille en onopvallende mensen die niemand kent.

  Veel mensen verwarren de visuele identiteit met een afbeelding die wordt gebruikt in advertenties, public relations en marketing. Dit is echter slechts een oppervlakkige gelijkenis. Het begrip visuele identiteit is veel breder en dieper.

  Wat zijn de beste logo’s van universiteiten en hogescholen?

  Elke universiteit en hogeschool hanteert een eigen visueel identificatiesysteem, waarvan het logo deel uitmaakt. In sommige onderwijsinstellingen verdient het speciale aandacht, omdat het ontwerp soms een verborgen symboliek heeft en wordt geassocieerd met de geschiedenis van de universiteit of omgeving.

  Psychologische tests hebben aangetoond dat een goed doordacht origineel logo in 5-7 seconden wordt onthouden, wat veel sneller is dan het gebruik van andere contactpunten met het merk, zelfs directe interactie. Dit is duidelijk te zien aan het voorbeeld van de beste logo’s van wereldberoemde onderwijsinstellingen. Ze hebben een grote impact op studenten – zowel toekomstige studenten als degenen die al aan deze universiteit studeren. Ondanks de uiterlijke ontwerpverschillen is er een onlosmakelijk verband tussen deze symbolen:

  • ze zijn allemaal uniek, begrijpelijk, merkbaar en worden goed onthouden;
  • aangepast aan de kenmerken en het concept van het merk van de onderwijsinstelling;
  • roepen zelfs in één oogopslag positieve associaties op.

  De Universiteit van Texas in Austin

  The University of Texas at Austin Logo

  Het sterkste en meest atletische logo ter wereld is van de Universiteit van Texas in Austin. Het symbool van deze onderwijsinstelling – een duidelijk silhouet van een langhoornige stier – is gemaakt in een monochroom kleurenschema. Het werd opgericht in 1961 en is sindsdien onveranderd gebleven. Studenten zeggen dat als je vaak naar dit teken kijkt, het vertrouwen geeft in je capaciteiten en motivatie om te presteren.

  De Universiteit van Noord-Carolina

  The University of North Carolina Logo

  “Sea of ​​Blue”, of Carolina Blue, is de naam van het beroemde indoor universiteitsstadion Dean Dome in North Carolina. Het werd gebouwd in de 18e eeuw. Het centrale element en de versiering van de stands tot op de dag van vandaag is het logo in de vorm van verstrengelde letters C en N. Deze blauwe tint trekt vanaf de eerste minuut de aandacht, fascineert en blijft voor altijd in het geheugen.

  Universiteit van Ohio

  Ohio University Logo

  De gemeenschappelijke mascotte van alle sportteams van deze universiteit is een formidabele aanvallende kat. In 2002 verving hij de rode lynx, die sinds de oprichting het symbool is van deze universiteit. In het begin werd dit eenvoudige logo-ontwerp door velen met vijandigheid gezien, omdat ze het te agressief vonden. Velen zagen echter een verborgen betekenis in de combinatie van inscripties en afbeeldingen. De snor vormt de onderste regel voor de boogtekst. Dit betekent dat de afgestudeerde aan de Ohio University overal zal winnen met haar kracht, kennis en gedrevenheid.

  Universiteit van Oregon

  University of Oregon Logo

  Het meest laconieke logo van de Universiteit van Oregon in de vorm van de letter “O”. Het concept achter dit bord is geniaal in zijn eenvoud. De letter “O” bestaat uit een groene hoofdomtrek die de vorm van een loopband op het enorme Hayward Field nabootst, en de gele rand heeft de vorm van het Autzen-voetbalveld. De groen-gele kleurencombinatie trekt direct de aandacht en is een lust voor het oog.

  Universiteit van Notre Dame

  University of Notre Dame Logo

  Het meest herkenbare logo ter wereld is van de Universiteit van Notre Dame. Dit monogram wordt niet alleen met plezier gebruikt door studenten van een van de beste universiteiten in de Verenigde Staten, maar ook door wetenschappers en atleten, afgestudeerden van deze universiteit.

  Het donkerblauwe N en D-logo is veelzijdig en representatief. Het ziet er geweldig uit op alle merkproducten, trekt de aandacht met zijn ernst en nauwkeurigheid en wekt vertrouwen.

  Een andere mascotte van deze onderwijsinstelling is Fighting Irish – een norse Ier. Het ziet er serieus en vintage uit. Het wordt voornamelijk gebruikt door deelnemers aan sportwedstrijden.

  Universiteit van Miami

  University of Miami Logo

  “Een U onder duizenden Amerikaanse universiteiten”. Dit zei de journalist van de studentenkrant van de Universiteit van Miami over het logo in de vorm van de letter “U” Miami Athletics tijdens een van zijn reportages.

  Deze merknaam werd in 1973 ontwikkeld door Julian Cole, die in de eerste editie van de radio- en televisieafdeling zat, en Bill Bodenhamer, een grafisch kunstenaar. Rond dit idee ontstond aanvankelijk een gewelddadig schandaal. Alle pogingen in 1979 om het te vervangen door een meer waardige optie waren echter niet succesvol. De leerlingen zagen er een verborgen betekenis in. De letter “U” is vergelijkbaar met de handpositie die atleten aannemen voor een wedstrijd – een krachtig ritueel om de overwinning te bevorderen.

  Clemson University

  Clemson University Logo

  Dit is niet zomaar een tekening, maar een duidelijke maar ruwe pootafdruk van een echte tijger met een litteken dat is verkregen lang voordat de afdruk werd gemaakt. Het past perfect bij het formele lettertype van de universiteitsnaam. De positie van het logo in een hoek van 30° geeft de starttijd van de voetbalwedstrijd aan – 13:00 uur.

  Bowdoin College

  Bowdoin College Logo

  Bowdoin College is een van de oudste universiteiten in de Verenigde Staten. Het werd opgericht in 1794. Tot 1971 studeerden er alleen mannen. Het eerste ijsbeerlogo werd in 1913 gekozen ter ere van Robert Peary, de beroemde afgestudeerde van dit college, die de expeditie van poolwetenschappers naar de Noordpool leidde.

  Vervolgens werden verschillende opties voorgesteld – beginnend met een cartoon die liep en eindigde met een agressief grommende beer met een open mond, maar ze namen geen wortel.

  In 2008 verscheen de officiële versie van het logo met een kalme ijsbeer, die zijn poot op de letter B zette en trots vooruitkijkt. Dit symbool wekt echt vertrouwen en beschikt over zichzelf.

  Hofstra Universiteit

  Hofstra University Logo

  Het Hofstra Pride-logo in de vorm van een familiezwerm leeuwen werd in 2005 alleen voor de sportafdeling ontworpen, maar werd al snel de mascotte van de hele universiteit. Dit is een mannetje en een vrouwtje, die samen in dezelfde richting rennen. Hun wenkbrauwen zijn gefronst en hun manen zijn warrig, een teken van vastberadenheid en kracht. Pride is een hecht team dat werkt voor het welzijn van de groep. Dit teken valt ook op door het feit dat leeuwen van beide geslachten erin worden weerspiegeld. Dit betekent gelijke leerkansen voor mannelijke en vrouwelijke studenten.

  Missouri Western State University

  Missouri Western State University Logo

  The Wealth Guardian en Missouri Outline in het logo van de Western State University. Het griffioenlogo werd in 1973 het symbool van de Western Missouri State University. Het beeld van dit mythische dier is niet toevallig gekozen. In oude legendes bewaakte de griffioen schatten, en in de twintigste eeuw begonnen kennis en onderwijs als schatten te worden gewaardeerd.

  Maar dat is niet alles – de contouren van een griffioen met gespreide vleugels zijn vergelijkbaar met de contouren van de staat Missouri. Dit ontwerp is effectief, zelfs als u de geografische gelijkenis niet kent en er geen rekening mee houdt.

  Internationale Universiteit van Florida

  Florida International University Logo

  Het originele logo van de universiteit met een gouden panter naast een donkerblauwe belettering met gouden rand werd in 1987 gemaakt als het embleem van het varsity-sportteam. De Florida panter Rowry is een bedreigde diersoort. Volgens het idee van de ontwerpers lijkt het alsof het uit het logo komt en rechtstreeks naar de mensen gaat die ernaar kijken. Deze compositie ziet er atypisch en betoverend uit.

  Universiteit van Hawaï

  University of Hawaii Logo

  Het logo van de Universiteit van Hawaï gemaakt met de geest van het leven. In 2000 werd het symbool van de sportfaculteit van de Universiteit van Hawaï, en vervolgens van de hele universiteit, de letter “N” met een volksornament, dat wordt uitgevoerd op stof van boomschors en “kapa” wordt genoemd. Er staat HA. Het is vanuit het Hawaiiaanse dialect vertaald als “adem” of “de geest van het leven, doorgegeven van generatie op generatie.”

  Yale Universiteit

  Yale University Logo

  American University opgericht in 1701 en heeft een groot aantal succesvolle zakenlieden en beroemdheden afgestudeerd. Vijf Amerikaanse presidenten studeerden af, waaronder George W. Bush en Bill Clinton, acteurs David Duchovny, Paul Newman, Meryl Streep, Jodie Foster, Sigourney Weaver, Edward Norton. Deze universiteit wordt beschouwd als een van de beste, niet alleen in Amerika, maar ook in de wereld.

  Ondanks het eenvoudige lettertype, het ontbreken van grafische decoratieve elementen, heldere tekeningen en andere versieringen, ziet het logo er helder en toonbaar uit. Vertaald uit het Latijn betekent de inscriptie “Lux et Veritas” “Licht en Waarheid”.

  Stanford Universiteit

  Stanford University Logo

  Stanford University heeft zijn eigen lettertype voor zijn logo gemaakt. Deze instelling schonk de wereld de oprichters van Yahoo, Google en Hewlett-Packard. Het eenvoudige en duidelijke logo is een eerbetoon aan Stanford County.

  Het middelpunt van deze bekende merknaam is het mahonie op de achtergrond van de letter S.

  In 2012 kondigde Stanford University officieel de wijziging aan van het logo-lettertype naar een lettertype dat meer geschikt is voor gebruik in elektronische documenten, op websites en in mobiele gadgets. De vorige versie was bedoeld voor statische en gedrukte distributie. Het oude lettertype heette Sabon. Om het op nieuwe locaties te gebruiken, moest de instelling telkens licentiekosten betalen. Toen was de beslissing genomen – om je eigen originele lettertype te maken. Het is ontwikkeld door het creatieve ontwerpbureau Bright. Als basis voor de compositie gebruikten de ontwerpers de architectonische elementen van de universiteitsgebouwen, met name de bogen van het hoofdgebouw. Het beroemde zegel, letter S en mahonie blijven ongewijzigd.

  Harvard Universiteit

  Harvard University Logo

  Waarheid vormt de kern van de symboliek van Harvard University. Het logo van de universiteit van Harvard wordt beschouwd als een van de oudste ter wereld. Het is meer dan 200 jaar oud. Het begon het officiële zegel te sieren onmiddellijk na de oprichting van de universiteit in 1636. Op de voorgrond van het donkerrode wapenschild staan ​​drie opengeslagen boeken die het Latijnse woord Veritas – waarheid vormen. Tot op de dag van vandaag dient dit beeld in verschillende variaties als het embleem van de divisies en scholen van Harvard.

  Ondanks hun eenvoud weerspiegelen de beste Amerikaanse universiteitslogo’s volledig de missie, waarden van deze onderwijsinstellingen en persoonlijkheid. Hierdoor zijn ze herkenbaar in alle landen van de wereld.

  Kan ik mijn universiteitslogo gebruiken?

  In de meeste gevallen zijn universiteitslogo's geregistreerde handelsmerken, dus ze kunnen niet worden gebruikt zonder toestemming van de auteursrechthouders.

  Is het illegaal om universiteitslogo's te gebruiken?

  Ja, het gebruik van logo's, mascottes, slogans zonder toestemming van de directie is een overtreding van de wet, omdat de onderwijsinstelling exclusieve rechten heeft op alle elementen van de identiteit.

  Wat maakt een goed universiteitslogo?

  Goede universiteitslogo's hebben verschillende eigenschappen gemeen. Ten eerste roepen ze positieve associaties op. Ten tweede zijn hun samenstellende delen gerelateerd aan het concept van de onderwijsinstelling. Ten derde worden dergelijke symbolen op het eerste gezicht onthouden.

  Wat is een universiteitslogo?

  Het is een speciaal grafisch teken dat de geschiedenis, missie en andere aspecten van de universiteit kan weerspiegelen. Meestal worden dergelijke symbolen gebruikt als een hulpmiddel om nieuwe studenten aan te trekken of als decoratie-element voor souvenirs die extra inkomsten opleveren voor de onderwijsinstelling.