Best Buy Logo

  Best Buy Logo

  Best Buy is een verkoper van huishoudelijke apparaten en elektronica. Het bezit meer dan 1000 verkooppunten in China, de VS en Canada. Het werd in 1966 opgericht als Sound of Music, maar na verschillende rebranding kreeg het zijn huidige naam.

  Betekenis en geschiedenis

  Best Buy Logo Geschiedenis

  Wat is de beste koop?

  Het is een Amerikaanse keten van huishoudelijke apparaten en elektronica. Het gelijknamige bedrijf is de grootste industriële detailhandelaar op de Amerikaanse en Canadese markt. Het verscheen in 1966 en heette oorspronkelijk Sound of Music.

  De winkelgigant is niet alleen beroemd om zijn producten en winkels, hij staat ook bekend om zijn geel-zwarte logo, dat in de loop der jaren verschillende vormen heeft aangenomen. Eerst was het rond, daarna werd het rechthoekig, als een uithangbord. Onlangs heeft Best Buy zijn meest populaire symbool gebruikt, de tag-afbeelding.

  1966 – 1983

  Sound of Music Logo 1966-1983

  Toen de winkel voor het eerst op de markt kwam, heette hij Sound of Music en verkocht hij stereo’s. Het eerste embleem was in lijn met het gekozen concept: het was een geelzwarte cirkel, gestileerd als luidspreker. In de bovenste helft was de uitdrukking “SOUND OF MUSIC” met asymmetrisch langwerpige slagen voor “U”, “F” en “M”.

  1983 – 1984

  Best Buy Co. Superstores Logo 1983-1984

  Na uitbreiding van het assortiment werd het bedrijf omgedoopt tot Best Buy Co. Superstores. De rebranding kwam tot uiting in het logo: de ontwerpers vervingen de oude letters en plaatsten de cirkel in een zwart vierkant met gele horizontale strepen. Tegelijkertijd werd de naam verdeeld: de eerste drie woorden stonden in een cirkel en de laatste – in het onderste deel van het vierkant.

  1984 – 1989

  Best Buy Superstores Logo 1984-1989

  In 1984 veranderde de winkelier zijn naam in Best Buy Superstores en paste hij het logo onmiddellijk aan het nieuwe beeld aan. De gele rechthoek werd als basis genomen. Daarboven stond het zwarte woord “BEST BUY”, en daaronder, tussen de twee dunne lijnen, het rode woord “Superstores”. Het was geschreven in een schuin schrift dat kalligrafisch handschrift nabootst.

  1989 – 2018

  Best Buy Logo 1989-2018

  Toen de naam werd afgekort tot Best Buy, kreeg het bedrijf zijn iconische symbool, een geel label met twee uitgesneden hoeken en een klein rond gaatje. Het nieuwe logo werd onderdeel van een conceptverandering: het bedrijf vertrouwde op modieus design en hoogwaardige service.

  2018 – heden

  Best Buy Logo 2018-vandaag

  In 2018 werd het huidige logo ontwikkeld voor de winkelketen, waarbij de grote zwarte letters “BEST BUY” centraal staan. De tag wordt verkleind en verplaatst naar de rechter benedenhoek. Het feit dat ze werd achtergelaten, spreekt van een onwil om het iconische symbool te verlaten. Maar de verandering in grootte duidt op de wens om de identiteit te moderniseren.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Best Buy

  Het bedrijf, dat al jaren actief is in de detailhandel in consumentenelektronica, is wereldberoemd om zijn gele label. Dit bord verscheen in 1989 en bevatte aanvankelijk een inscriptie, maar na een ander herontwerp kwamen de woorden “BEST BUY” buiten het label. Het opnieuw ontworpen logo is zo ontworpen dat het gemakkelijker leesbaar is. Het wordt gebruikt op bewegwijzering, merkzakken, uniformen en promotiemateriaal.

  In 2018 is niet alleen het grafische element gewijzigd, maar ook het lettertype van de inscriptie. De vetgedrukte zwarte letters zijn van Futura Bold. Dit lettertype wordt gekenmerkt door de afwezigheid van schreven en vloeiende lijnen met uitgesproken hoeken.

  Het kleurenschema is hetzelfde als in 1966 toen het bedrijf Sound of Music heette. Best Buy heeft zijn iconische mix van zwart en geel behouden, een erfenis die het terugbrengt naar het verleden. Dit palet moet beter zichtbaar zijn voor klanten en het gemakkelijker maken om het merk te identificeren. Het is ook erg symbolisch: zwart wordt geassocieerd met elegantie en kwaliteit, terwijl geel voor optimisme en vreugde staat.