Berlin Philharmonic verwerft moderne emotionele identiteit

  Berlin Philharmonic Logo

  De Berliner Philharmoniker, die in de hele muziekwereld bekend is, is een van de beste orkesten ter wereld en heeft zijn visuele identiteit veranderd. Opgericht in 1882 door 54 muzikanten van het Benjamin Bilze Orkest, die niet op tournee wilden naar Warschau in een “onwaardig” klasse 4 rijtuig voor hen. De voornaam was Frühere Bilsesche Kapelle. Daarna namen ze de naam aan van hun eerste leider – de kapel van Von Brenner. De moderne naam werd in 1887 aan het orkest gegeven. Tegenwoordig is het het leidende Duitse orkest van wereldklasse, gefinancierd door de stad Berlijn en de Deutsche Bank, dat het Berlin Philharmonic-gebouw in Berlijn bezet, speciaal voor het orkest opgericht in 1963 op de Potsdamer Platz.

  Berlin Philharmonic Nieuw Logo

  De unieke virtuositeit van de uitvoering en het onweerstaanbare geluid, dat alleen kenmerkend is voor de Berliner Philharmoniker, hebben hem wereldwijde waardering opgeleverd en de aanwezigheid van een groot aantal bewonderaars onder vele generaties luisteraars over de hele wereld. Als niet alleen de leidende groep van de Duitse musical Olympus, verdedigt het Philharmonisch Orkest de eer van de Duitse nationale cultuur op internationaal niveau, en weerspiegelt het niveau en de onbetwistbare autoriteit ervan. Gezien de omstandigheden van onze tijd, de opkomst van nieuwe technologieën en de eigenaardigheden van de visuele perceptie van de hedendaagse luisteraars, realiseerde een muziekgroep van zo’n hoog niveau de noodzaak van verandering. Allereerst hadden de veranderingen invloed op de merkidentiteit, de huisstijl van het orkest, die werd ontwikkeld door de toonaangevende Britse Studio Oliver Helfrich (Londen, VK).

  Logo Berlin Philharmonic

  In tegenstelling tot de traditionele vorming van business brands, vroeg de identiteit van het orkest om een ​​andere aanpak. Het was gebaseerd op het weerspiegelen van de emoties die de muziek van het gezelschap bij het publiek oproept, rekening houdend met moderne visualisatietechnieken. De graphics en kleuren van de visualisatie droegen bij aan een nauwkeurigere overdracht van het effect van transformaties en het openen van totaal verschillende perspectieven, een eigenschap die alleen beschikbaar is voor muziek. Voortbouwend op de rijke geschiedenis van de Berliner Philharmoniker, zijn traditionele elementen die jarenlang voor merkherkenning hebben gezorgd, werd besloten om de gele kleur en het symbool van het vorige logo te behouden – het Pentagon-teken, dat het architecturale kenmerk van de Grote Zaal van het Philharmonisch gebouw. De beeldtaal is sterk uitgebreid om plaats te bieden aan moderne gedrukte en digitale versies. Het symbool kreeg dynamische lagen, die in de animatie een weerspiegeling werden van de beweging van geluid, veranderingen in zijn geluid in verschillende perspectieven.

  Berlin Philharmonic Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Het lettertype van de merknaam, rechts van het merk geplaatst, is van geval tot geval speciaal ontworpen voor de nieuwe identiteit. Serifs, strakke letterplaatsing en gedurfde markeringen zorgden voor een gemakkelijke visuele waarneming van het embleem in elke plaatsing. Het verschil in de dikte van de lijnen van het lettertype en het teken creëerde het effect dat nodig is voor het gemak van onthouden en herkennen.