Bentley Logo

  Bentley Logo

  Bentley (volledige naam Bentley Motors Limited) is een bedrijf dat SUV’s, raceauto’s en luxe auto’s produceert en op de markt brengt. Het werd opgericht door twee Bentley-broers – Walter Owen en Horace Millner – in Cricklewood, Noord-Londen. Het bedrijf bestaat sinds januari 1919 en is sinds 1998 eigendom van de Duitse Volkswagen Groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Crewe (Engeland).

  Betekenis en geschiedenis

  Bentley Logo Geschiedenis

  In het tijdperk van de overgang van twee naar vier wielen droomde Walter Owen Bentley van het ontwerpen en produceren van zijn eigen auto’s. Op een dag in 1913 zag hij een gewone aluminium presse-papier in de DFP-fabriek en besloot dat dit metaal een ideale vervanging was voor het gietijzer waarvan zuigers zijn gemaakt. De jonge man dacht terecht dat dit het gewicht van de machines zou verlichten en hun snelheid zou verhogen. En hij deed het. Eerste versies werden tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt op vliegtuigmotoren, waardoor de manoeuvreerbaarheid van vliegtuigen toenam.

  Toen, in de zomer van 1919, formaliseerde de ondernemer de rechten op Bentley Motors Ltd. en een paar maanden later presenteerde hij een autochassis naar eigen ontwerp van een destijds innovatief materiaal. Dit legde de basis voor het beroemde merk, wiens techniek herhaaldelijk rally’s heeft gewonnen. Tegenwoordig wordt aangenomen dat de beroemdste raceautomodellen afstammen van de legendarische Bentley Speed ​​Six en Bentley 4½ Liter, waaruit het sprintmerk is voortgekomen.

  In een reeks van fusies, verkopen en overnames fuseerde Bentley met Rolls-Royce. In 1971 nationaliseerde de Britse regering de grootste structuur van de automobielindustrie en verdeelde deze in twee bedrijven. Het eerste bedrijf is Rolls-Royce Plc (lucht- en ruimtevaart), het tweede is Rolls-Royce Motors Limited (automobiel), waartoe ook een divisie van Bentley behoort. Toen werd het tweede bedrijf overgenomen door Vickers, een technisch conglomeraat. Hij verkocht het op zijn beurt aan Volkswagen AG, dat het nog steeds bezit.

  Maar er gebeurde een onaangenaam incident met de intellectuele eigendomsrechten op de identiteit van Bentley. Met de verkoop van Rolls-Royce Motors Limited en Rolls-Royce Plc werden de rechten op het logo en de namen behouden door het ruimtevaartbedrijf. De automaker werd gedwongen een licentie te kopen om elementen van zijn eigen visuele identiteit te gebruiken. Maar dit had bijna geen invloed op Bentley: het bedrijf met de handelsmerken ging over naar de Volkswagen Group, die sinds 2003 de enige eigenaar werd.

  Logo Bentley

  Het logo is ontworpen door Frederick Gordon Crosby. Op het insigne beeldde hij een gevleugelde B. De witte hoofdletter is gecentreerd op een horizontaal ovaal, volledig zwart. Dit is het enige tekstelement in het logo. Bovendien zien de openingen in de letters eruit als twee ronde matrijzen of als gaten voor kleppen.

  Links en rechts van het ovaal zijn vleugels. Ze symboliseren de vlucht van de droom van de oprichter naar de hoogten van de productie van auto’s, offroad- en raceauto’s. Bovendien symboliseren de vleugels de hoge status van het merk en zijn producten, die hoog de lucht in zijn gegaan en buiten het bereik van concurrenten. Een andere verklaring voor de aanwezigheid van veren is een herinnering aan de oorsprong van het bedrijf, want het begon met de luchtvaartindustrie. Vandaag investeert het merk een nieuwe betekenis in het gevleugelde icoon: het onaardse potentieel dat de fabrikant in de toekomst kan bereiken. Hoe dan ook, deze decoratie maakt Bentley-auto’s supersnel.

  Experts telden zelfs het aantal veren in de rechter- en linkervleugel. Het bleek dat hun aantal niet hetzelfde is, omdat zo’n discrepantie geluk brengt aan raceauto’s. Maar in gewone modellen is hun aantal rechts en links hetzelfde. Meestal zijn er verschillende varianten van het aantal veren – 10:11 en 13:14. In de standaardversie correleren ze 10:10. Boven en onder de vleugels zijn verbonden door een dunne strook. Het embleem lijkt ook op een vogelstaart, bestaande uit zeven veren.

  Logo lettertype en kleuren

  Bentley Logo

  Het bijschrift wordt apart van het pictogram gebruikt. En op zichzelf is er een enkel tekstsymbool – “B”. De hoofdletter, afgeleid van het woord “Bentley”, behoort tot de categorie van het individu en is omlijst met miniatuur scherpe schreven. Ze zijn duidelijk zichtbaar boven en onder aan de linkerkant. Alle andere elementen zijn afgerond.

  Het logopalet is monochroom en bestaat meestal uit zwart en wit. De eerste is een afbeelding en de tweede dient als achtergrond, hoewel het in het midden het tegenovergestelde is – er is een wit symbool op een zwart ovaal. Maar deze optie wordt alleen gebruikt voor reclame-, kantoor- en andere taken, aangezien auto’s zijn gemarkeerd met een gekleurd logo. De ruimte tussen de vleugels kan groen of rood gekleurd zijn. De eerste kleur is voor raceauto’s, de tweede voor luxe modellen.