Benetton Group lanceerde het GREEN B-project

Green B Logo

Het wereldberoemde en geliefde merk Benetton Group lanceerde een initiatief genaamd Green B. Het is een krachtig samenwerkingsverband van merken onder één paraplu op het gebied van duurzaamheid en zelfvoorziening. Het project promootte het idee om hulpbronnen en het milieu te sparen en om afvalvrije productie te bevorderen. Het project reorganiseerde het productiesysteem, de toeleveringsketen en andere processen om het potentieel van het merk te maximaliseren en de waarden van de mensheid te behouden.

In verband met de lancering van een nieuw product en om het publiek kennis te laten maken met het idee van duurzame ontwikkeling, werd in India een grootschalig conferentiegesprek gehouden. Onder de leden die influencers en influencers zijn, waren Mira Rajput Kapoor, Chinu Kwatra en Masoom Minawala. Elke gast deelde zijn ervaring over hoe ze erin slagen om het concept van duurzame ontwikkeling te volgen in de huidige sociaal-culturele omstandigheden.

Green B Nieuw Logo

Organisator Susan Bhaktul, CEO van de Industree Foundation, merkte op dat vrouwen veelbelovender zijn in deze kwesties wanneer ze kleding zien als een bron van toenemend economisch potentieel en rationalisering van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

In 2021, toen de nieuwe winkel van het merk in Florence werd geopend, werd duidelijk dat het bedrijf op weg was om zijn productie en communicatie te reorganiseren. Duurzame producten, verbeterde efficiëntie van het hoofdkantoor, afvalbeheer, aandacht voor arbeidsomstandigheden en communicatieprocessen weerspiegelen volledig de toewijding van het merk om de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de Benetton Group te vergroten. Het is niet voor niets dat het bedrijf als «menselijk» en fatsoenlijk wordt beschouwd, want wat het merk postuleert, wordt dienovereenkomstig uitgevoerd.

Logo Green B

Alle initiatieven hebben een groene heldere vlag. Dit is precies de schaduw die duidelijk zijn drager verklaart — je bent welvarend en veelbelovend. Het combineert veel identiteitselementen. Vreemd genoeg is B de initiaal van de achternaam van de oprichters van het merk. Tegelijkertijd betekent het grafische symbool het werkwoord «zijn». Deel uitmaken van een team, deel uitmaken van een bewuste gemeenschap, verantwoordelijk zijn voor gemeenschappelijke welvaart is de boodschap die ze wilden overbrengen aan de doelgroep. De hardwerkende bij als teken van een vastberaden en doelgericht karakter, onvermoeibare zelfverbetering, een onderdeel van een enorm ecosysteem, illustreert de waardeconcepten van het merk.

Volgens Ramprasad Sridharan, CEO van Benetton India, bevordert het nieuwe project een collectieve geest, een positieve houding ten opzichte van verbetering, vooruitgang en initiatieven. De gebreide steek, die er altijd uitziet als het handelsmerk van Benetton, is samen met het logo geanimeerd en symboliseert ieders bijdrage aan een duurzame samenleving.