Beknoptheid verdient respect

Lexus Nieuw Logo

Zoveel merken van wereldklasse zijn beroemd geworden toen hun logo’s en identiteiten in het algemeen in verband werden gebracht met hun producten of diensten. Gevestigde merken zoals Lexus, als ze hun uiterlijk willen veranderen, betekent dat een enorme stap naar een nieuwe toekomst.

Sterker nog, dit is wat de initiatiefnemers van de rebranding, Lexus, vorige maand zeiden dat ze zich voorbereiden op grote veranderingen.

Heel lang heeft de bekende auto-industrie geen uiterlijke veranderingen ondergaan, maar in het huidige tijdperk, waar een sfeer van beknoptheid en formalisme heerst, als je opgemerkt wilt worden, maar tegelijkertijd niet wilt kijken opdringerig is, moet u uw eigen visuele tool hebben die met het publiek communiceert.

In dit opzicht hadden auto’s van verschillende modellen verschillende logo’s en zagen ze er vrij uniform en harmonieus uit. Over het algemeen probeerden ze niet herinnerd te worden, maar werden ze over de hele wereld geliefd dankzij hoogwaardige technologieën en de ervaring van het bedrijf in de productie van machines. De reputatie wordt verdiend door het harde werk van ingenieurs, technologen, softwareontwikkelaars, en dan wordt het al versterkt door ontwerpers en creatievelingen om de kracht van het merk te versterken.

Nu hebben ze de stijl van het ontwerp veranderd: in plaats van het gebruikelijke figuratieve logo in de vorm van een pictogram verscheen een lettertype-logo, dat de klanten van het bedrijf verbluft met zijn beknoptheid en eenvoud. Het is zo technologisch geavanceerd en modern dat het diep respect oproept voor zijn eenvoud en pretentieloosheid.

Bescheiden uitgelijnde en licht verbrede letters aan de zijkanten wekken een indruk van luxe, kwaliteit en een gevoel van superioriteit.

Tegelijkertijd blijft de sfeer van rijkdom en waardigheid een concurrentievoordeel dat eerder in het ontwerp van Lexus-auto’s aanwezig was.

Zoals altijd, als je kijkt naar de auto die je wilt kopen, wil je rijden op dit krachtige, glanzende model van een ijzeren paard dat je nooit in de steek heeft gelaten.

Over de auto-industrie als industrie gesproken, het is de moeite waard om te zeggen dat de concurrentie groot is. Elk land beschouwt zichzelf als de fabrikant van de beste auto’s ter wereld. Maar tegelijkertijd verschijnen dure en wereldberoemde merken als Lexus bescheiden in het licht dankzij succesvolle en productieve technische oplossingen in de auto, waardoor het hart van de autoliefhebber sneller gaat kloppen. En om autoriteit, constantheid van kwaliteit en onuitblusbaar creatief charisma te tonen, helpt een laconiek en niet pakkend ontwerp, dat de ogen van gewone mensen trekt, om het te laten zien.