Beats Logo

  Beats Logo

  Beats is een Amerikaans home audio merk dat voornamelijk speakers en koptelefoons aanbiedt. Ze is ook bekend als Beats Electronics LLC, Beats by Dr. Dre en Beats door Dre. Het bedrijf kwam in 2006 op de markt en werd opgericht door Dr. Dre, muziekproducent, en Jimmy Iovine, hoofd van de opnamestudio. De plaats van verschijning is de stad Santa Monica (Californië), de huidige locatie is Culver City van dezelfde staat. Sinds 2014 is het merk in handen van Apple.

  Betekenis en geschiedenis

  Beats Logo Geschiedenis

  Wat is Beats?

  Deze naam geldt ook voor het merk Beats by Dr. Dre, en aan Beats Electronics, die het bezit. De makers van het handelsmerk zijn Jimmy Iovine en Dr. Dre, en de huidige eigenaar is Apple Corporation. De belangrijkste producten zijn luidsprekers en koptelefoons van verschillende typen.

  Het begin van Beats begon met problemen, of liever, met een poging om ze op te lossen. Het feit is dat Jimmy Iovine twee dingen haatte: de diefstal van zijn producten (piraterij) en de vervorming (slechte geluidskwaliteit door slechte koptelefoons). De muzikant geloofde dat hij twee keer op deze manier was beroofd. Om ten minste één misverstand te voorkomen en de luisteraars nauwkeurig het gevoel over te brengen waar hij aan werkte, besloot de producent de situatie zelf recht te zetten – om de productie van hoofdtelefoons van het hoogste niveau te starten.

  Eerst overlegde hij met bekende beroemdheden, wiens smaak hij vertrouwde, en opende toen Beats. Het bedrijf werkte voor het eerst samen met de in Brisbane gevestigde fabrikant van AV-apparatuur Monster Cable. Na afloop van het contract is ze in haar eentje doorgegaan met het ontwikkelen en uitbrengen van goederen. Haar debuutproduct was de Beats by Dr. Dre Studio. Ze verschenen in 2008. Beroemde personen waren betrokken bij reclamepromotie: artiesten van hiphop en popmuziek.

  Twee jaar later werd het merk overgenomen door de Taiwanese smartphonemaker HTC, die een meerderheidsbelang kocht en gewoon naam wilde maken. Daarom beperkte de nieuwe eigenaar het werk van het bedrijf op geen enkele manier en liet het volledige vrijheid van handelen. In 2012 eindigde de samenwerking tussen Beats en Monster en richtte het merk zich op het maken van premium hoofdtelefoons voor oudere mensen.

  In 2014 lanceerde Beats zijn streamingdienst en werd toen ondergeschikt aan Apple, dat het voor 3 miljard dollar overnam. Nu is het een populair merk dat kwaliteitsluidsprekers en een breed scala aan originele hoofdtelefoons aanbiedt. In termen van technische kenmerken is hun kwaliteit buiten de concurrentie, daarom is een bescheiden logo op het uiteinde bekend bij elke muzikant en muziekliefhebber. Om de erkenning niet te verliezen, heeft het bedrijf het teken van zijn persoonlijke identiteit nooit veranderd.

  Logo Beats

  Het bedrijfslogo is een minimalistisch symbool met een dubbele betekenis. Grafisch ziet het eruit als een kleine “b” – de eerste letter van de merknaam, maar in feite is het een afbeelding van een in-ear hoofdtelefoon. Omdat ze zo’n ongelooflijke gelijkenis opmerkten, wilden de eigenaren van het bedrijf het logo niet veranderen, omdat het twee problemen tegelijk perfect oplost: het vertegenwoordigt het bedrijf en geeft zijn productlijn aan. Dat wil zeggen, het gaat over wie wat produceert. Deze aanpak is het meest succesvolle voorbeeld van marketing, dus een bescheiden badge markeert elke koptelefoon.

  Officieel is het iconische logo rood geverfd met een witte lijn erin in de vorm van een oortje. Het ziet eruit als een dichte cirkel met “b” erin. De letter lijkt uitgesneden en heeft geen contour of sluitkader – hij is vrij verbonden met de buitenruimte, wat ook heel symbolisch is voor het concept. In het midden bevindt zich een perfect gelijkmatige cirkel van klein formaat, wat een tussenruimte in de letter aangeeft. Zonder de witte verticale streep zou het embleem de heldere vorm van de klassieke rondel hebben gekregen. De gelijknamige streamingdienst Beats heeft een audiobestandsknop in het midden.

  Logo lettertype en kleuren

  Beats Electronics Logo

  Af en toe wordt het Beats by Dre-logo aangevuld met gestroomlijnde kleine letters. Het corporate palet bestaat uit een combinatie van rode en witte kleuren. De eerste staat voor de achtergrondruimte, de tweede staat voor de oortelefoon.