Beatles Logo

  Beatles Logo

  The Beatles zijn de legendarische muziekband aller tijden. Het staat aan de oorsprong van rock en werd in 1960 in Liverpool opgericht, daarom wordt het vaak de “Liverpool Four” genoemd. Bovendien is de groep altijd een kwartet geweest. Het werd gespeeld door John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison en enkele andere wereldsterren. Zij waren de eerste vertegenwoordigers van Groot-Brittannië die topposities behaalden in de Amerikaanse hitlijsten.

  Betekenis en geschiedenis

  The Beatles Logo Geschiedenis

  Wat is The Beatles?

  The Beatles zijn een legendarische Britse beat-rockband, opgericht in 1960 in Liverpool. Ze is de commercieel meest succesvolle band in de geschiedenis van de popmuziek. Haar 15 albums stonden bovenaan de hitlijsten van het land en braken alle records.

  Het logo van het innovatieve team verscheen spontaan. Over het symbool werd helemaal niet nagedacht. Het uiterlijk werd voorafgegaan door een reis naar de instrumentenwinkel voor het tweede drumstel voor de Ringo Starr. Dit gebeurde in het voorjaar van 1963, toen drummer en manager Brian Epstein boodschappen ging doen bij de London Drum City supermarkt.

  Bij het registreren van de goederen vroegen ze om de naam van hun groep op de trommel te schrijven. Maar de eigenaar van de supermarkt was op dat moment afwezig en de verkoper belde hem om de details te bespreken. Het bleek dat Ivor Arbiter nog nooit van de vier of de Ringo Starr had gehoord, maar ermee instemde zich in te schrijven. Het resultaat was dat hij meteen ter plekke het logo schetste. Vervolgens beval hij het op de trommel te leggen. Zoals fans van Liverpool Four later hoorden, deed een medewerker van Eddie Stokes het. De winkel ontving £ 5 voor zijn service.

  Logo lettertype en kleuren

  Beatles Logo

  Het meest ongebruikelijke teken in het The Beatles-logo is de hoofdletter “T”. Hoewel het in het midden van het woord staat, is het groter dan alle andere tekens. Het langwerpige brede been strekt zich uit tot voorbij de ondergrens. Daarom werd het Beatles-embleem “drop-T” genoemd. Vervolgens zei Ivor Arbiter dat hij het speciaal had uitgekozen om het woord “beat” oorspronkelijk te verslaan. Het embleem bevat ook “de”, uitgevoerd, net als het hoofdopschrift, in hoofdletters. Maar het lettertype is veel kleiner dan het woord “Beatles”. Het artikel bevindt zich boven het hoofdelement, precies in het midden.

  Verrassend genoeg werd het logo nooit gebruikt op de covers van de originele Engelse albums. Hij versierde alleen concertdrums. Tegelijkertijd verhinderde dit niet dat het merk herkenbaar werd, dus besloten de muzikanten er een eigen logo van te maken. In de jaren negentig veranderde de symboliek van Liverpool Four in een officieel merk, dat werd aangevuld met multivariate grafische afbeeldingen (meestal figuren van legendarische Beatles).

  Logo Beatles

  Het Beatles-logo is een typografisch teken, uniek en schoon, zonder handgetekende elementen. De labelmaker gebruikte geen bestaande lettertypen. Elke letter heeft hij persoonlijk helemaal opnieuw uitgewerkt, waardoor het logo authentiek en ongeëvenaard is. Dit lettertype heet nu “Bootle”.

  De enige kleur die in de originele versie werd gebruikt, is zwart. De combinatie met een witte achtergrond maakt het logo klassieker, dat in de geest heel dicht bij alle vertegenwoordigers van de Liverpool vier staat. Deze optie wordt als streng en elegant ervaren. Bovendien is zwart volgens de principes van kleur een mengsel van alle andere kleuren die de Beatles op muzikaal gebied zochten.