BB&T Logo

  BB&T Logo

  BB&T was ooit een merk op zich. Deze naam staat voor Branch Banking and Trust Company en werd gebruikt om te verwijzen naar een bank die opereerde van 1872 tot 2019. Toen fuseerde de financiële instelling met SunTrust en vormde een grote structuur Truist. Na de fusie boden beide organisaties enige tijd onafhankelijke diensten aan, totdat de scheidslijn tussen hen uiteindelijk werd weggevaagd.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo BB&T

  De vroegste voorganger van BB&T was Branch en Hadley. Het werd opgericht door twee particuliere bankiers die besloten de inwoners van Wilson County te helpen bij de wederopbouw van bedrijven en boerderijen na de burgeroorlog. De bank groeide geleidelijk, veranderde van eigenaar en breidde haar mogelijkheden uit. In het eerste kwart van de 20e eeuw richtte hij een trustafdeling op, opende verschillende nieuwe vestigingen en een afdeling hypotheken.

  In 1930, toen veel financiële instellingen failliet gingen door de beursdaling, wist BB&T het hoofd boven water te houden. Klanten haalden er massaal geld uit en brachten het naar het postkantoor voor bewaring, en de postbodes gaven het geld terug aan de bank.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog begon BB&T zijn hoogtijdagen toen mensen zich haastten om te redden. De financiële instelling liep haar winst niet mis en bleef andere bedrijven overnemen om een ​​van de grootste banken van het land te worden. Na elke fusie liet ze haar naam en logo achter, die eruitzagen als bordeauxrode “BB&T” in schreef.

  Toch is het merk er niet in geslaagd zijn identiteit te behouden. In 2019 werd het samengevoegd met SunTrust en vormde het de basis voor Truist Financial Corporation. De leiders van de nieuwe organisatie vertrouwden de naamgeving toe aan de consultants van Interbrand.

  Er ontstond enige controverse over de gekozen naam. Volgens ondernemers onderstreept het de erfenis en solide reputatie van SunTrust en BB&T. Conservatieve klanten zijn van de tegenovergestelde mening. Ze vinden de naam van de bank arrogant en aanmatigend klinken. En de kredietunie Truliant overwoog het gebruik van het woord Truist auteursrechtinbreuk en klaagde zelfs aan.

  Het merk BB&T gebruikte een elegant woordmerk dat zijn betrouwbare reputatie weerspiegelde. Na een ingrijpende herstructurering en een naamswijziging behoort de oude visuele identiteit tot het verleden. De erfenis van de gefuseerde bedrijven is deels bewaard gebleven in het Truist-embleem: een gestileerd monogram in een vierkant bevat de twee “T”-letters die ooit deel uitmaakten van de namen BB&T en SunTrust.

  Het originele logo van de bank, gecreëerd in 1872, was het toonbeeld van stijlvol minimalisme. Het bevatte slechts een korte afkorting zonder extra versiering, wat het verlangen naar orde en systematisering aantoont.

  Logo lettertype en kleuren

  BB&T Logo

  Voor het BB&T-woordmerk werd een van de meest populaire lettertypen van onze tijd, Times New Roman Bold, gebruikt. Deze lettertypefamilie is in 1931 ontwikkeld op basis van schreven. De auteurs zijn Victor Lardent (kunstenaar) en Stanley Morison (professioneel typograaf).

  De hoofdkleur van het logo was bordeauxrood en kon zowel voor de achtergrond als voor het opschrift worden gebruikt. De ontwerpers kozen voor een rijke tint (# 8A0025) en combineerden deze altijd met wit om een ​​winnend contrast te creëren. Na de fusie van BB&T en SunTrust werden hun kenmerkende kleuren (respectievelijk bordeaux en blauw) gemengd om de basis te vormen voor het paarse Truist-embleem.