BBC verdedigt zijn nieuwe logo

BBC Logo
Hoe een enorm leger haters te weerstaan, als je besluit een nieuw imago te creëren voor een bekend merk, en het publiek kon het niet waarderen, het bekende BBC-bedrijf weet het antwoord of heeft het bijna al gevonden.

Ja, visuele creativiteit kon duidelijk niet worden genegeerd door die mensen die helemaal niet naar de omroeporganisatie keken.

De rebranding is zo logisch onverklaarbaar dat de weerklank in sociale netwerken nog steeds te horen is, critici kunnen geen verklaring vinden waarom het zogenaamd enorme geld is besteed aan het updaten van het logo, dat er hetzelfde uitziet als het oude.

BBC Nieuw Logo

Als we het bedrijf nader bekijken en kennismaken met zijn activiteiten, wordt het duidelijk dat luisteraars en kijkers alleen door het uitspreken van de 3 letters «BBC» begrijpen dat dit nieuws ons bezighoudt, precies op dit moment. Evenementen worden eerlijk, objectief, zonder onnodig informatieklatergoud gepresenteerd. Het bedrijf heeft lange tijd de titel van betrouwbaar nieuws-mondstuk gekregen, gegeven aan zijn miljoenenpubliek.

Misschien is dat de reden waarom de organisatoren van de rebranding het belangrijk vonden om tradities niet te veranderen, het pad van conservatisme te volgen en hun onwrikbare waarden in dezelfde kleuren en vormen te «behouden».

Logo BBC

Het logo, gemaakt dankzij het door de auteur ontwikkelde lettertype, werd door het publiek gestigmatiseerd, aldus een woordvoerder van het bedrijf. De spreker benadrukt dat ze meer van hun eigen «grijze blokken» en lettertype hebben gemaakt. Als reactie daarop begonnen de verontwaardigde haters te provoceren: betalen we belasting voor dit logo? Ze boden ook aan om een ​​betere optie te maken voor een chocoladereep, maar iemand geloofde niet in de juistheid van het nieuws over de rebranding en noemde het een mislukte grap.

BBC Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

Welke conclusies kan het bedrijf trekken na zo’n heftige reactie van de doelgroep? Ten eerste, als je je visuele imago behoudt, dan door bepaalde eigenschappen van het vorige logo te lenen, en niet te kopiëren en minimale transformatie van grafische elementen. Ten tweede lijkt het erop dat het toch al onopvallende oude logo nog steeds in het geheugen gegrift staat van kenners van vers nieuws. In ieder geval wordt het merk over de hele wereld geliefd en gewaardeerd. Maar nu zijn ze minder vertrouwd, omdat de grijze blokken met witte letters de reden zijn voor het maken van memes over het slechte ontwerp van de grootste omroeporganisatie.