Bavaria Logo

  Bavaria Logo

  Bavaria is een oude brouwerij opgericht in 1719. Het werd in Nederland opgericht door de drie broers Swinkels. Het verkoopt producten onder de merken Rodenbach, La Trappe en Bavaria.

  Betekenis en geschiedenis

  Bavaria Logo Geschiedenis

  Het bedrijf heeft een herkenbaar ontwerp ontwikkeld voor bierflesjes. Maar de naam, die op het embleem staat afgebeeld, werd de reden voor een langdurig proces. De Duitse Brouwersfederatie wilde de Nederlandse fabrikant verbieden het bestaande label te gebruiken. Het Europese hof oordeelde in het voordeel van de alcoholische reus, daarom pronkt het woord “Bavaria” nog steeds op de etiketten. Op de oude versie van het embleem was in plaats van een kompas het wapen van Beieren afgebeeld: heraldische leeuwen met een schild met de symbolen van Zwaben, Neder-Beieren, Franken en de Palts.

  Tot 2009

  Bavaria Logo voordat 2009

  De vorm van het logo lijkt op een fust, wat de connectie met het thema bier structureel benadrukt. Aan de buitenrand is er een dubbele gouden en witte rand die een brede blauwe streep omgeeft met twee lineaire highlights rechts en links. Op de binnenste witte achtergrond bevindt zich een groen schild, omzoomd met een dunne zwarte streep. Aan de onderkant, rond het smalle gedeelte, zijn talloze kleine streepjes zichtbaar – als een glans. Ze nemen de hele bodemruimte in beslag en eindigen in het midden – onder een kort horizontaal lint met de merknaam.

  Daaronder is een ander canvas zichtbaar, geschilderd in gouden kleur en met het woord “PILSENER”. Beide letters hebben dezelfde stijl en zijn in serif-lettertype. Er is een miniatuur ovaalvormig pictogram boven het brede horizontale lint. Daarop, op een blauwe achtergrond, staat een gekrulde letter “S”, die de gebroeders Swinkels symboliseert. Aan de zijkanten divergeren twee oren naar de zijkanten en bovenaan pronkt een elegante kroon.

  2009 – heden

  Bavaria Logo 2009-vandaag

  In oktober 2009 heeft het bedrijf het oude logo verbeterd. Ze presenteerde het in een moderne look en koos blauw als de hoofdkleur. Het tweede nieuwe element is het kompas op het driehoekige schild. Dit is een eerbetoon aan de gebroeders Swinkels die de brouwerij begonnen. De pijl wijst naar het zuiden en symboliseert de richting van het bedrijf.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Bavaria

  Het lettertype is ook aanzienlijk veranderd. De ontwerpers hebben de letters opnieuw getekend om ze een duidelijker uiterlijk te geven. In het midden staat het woord “Beieren”. Hieronder staan ​​de inscripties “Lieshout Holland” en “1719”. De achtergrond is een langwerpige vijfhoekige vorm met afgeronde hoeken en een blauw verloop. Het is verfraaid met verschillende gouden contouren.