Bath & Body Works Logo

  Bath & Body Works Logo

  Bath & Body Works is een Amerikaans merk dat cosmetica voor lichaamsverzorging, parfums, bad- en douchehygiëneproducten verkoopt. Ze verscheen in 1990 in New Albany, Ohio. Het merk heeft nu zijn hoofdkantoor in Columbus en maakt deel uit van de L Brands Group.

  Betekenis en geschiedenis

  Bath Body Works Logo

  Het cosmeticabedrijf ontving in het jaar van zijn oprichting een bedrijfslogo en gebruikt het sindsdien alleen al 30 jaar. Er zijn geen wijzigingen aangebracht. Het visuele identiteitsteken bleek zo harmonieus te zijn dat het niet nodig was om het te veranderen: het geeft nauwkeurig de nodige informatie over aan kopers. Het bevat een gedetailleerde naam van het handelsmerk, gemaakt in een klassieke stijl.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Bath Body Works

  Het Bath & Body Works-logo heeft geen grafisch gedeelte, de nadruk ligt op de tekst. Die beknoptheid is het hoogtepunt geworden en heeft het merk herkenbaar gemaakt.

  De letters zijn in een licht schreefloos lettertype dat behoort tot de categorie Avant Garde Gothic Book Cyrillic. De letters zijn dun, gehakt en bevinden zich op een minimale afstand van elkaar. Maar de woorden zijn gescheiden en gaan niet samen, inclusief het logogram &. Het standaardpalet is hemelsblauw en wit. Het creëert een gevoel van reinheid en betrouwbaarheid, dat zo nauwkeurig mogelijk het concept van het merk weerspiegelt.