Bate Bate Chocolade stimuleert de verbeelding en creativiteit

Bate Bate Chocolate Logo

Het originele Bate Bate Chocolate Children’s Culinary Program is ontwikkeld door Whitney en Jacob uit Honduras. Door hun programma krijgen kinderen van alle leeftijden de kans om hun eigen culinaire ideeën te ontdekken en te realiseren terwijl ze plezier hebben in de keuken. De makers van dit centrum probeerden comfortabele omstandigheden te creëren voor ouders die een tijdje van hun taken konden worden ontheven, waardoor hun kinderen de kans kregen om plezier te hebben en te ontspannen, terwijl ze zich ontwikkelden en leerden, en hun eigen fascinerende wereld creëerden met behulp van culinaire magie . Om de aandacht van jonge gebruikers te trekken, was een unieke benadering nodig om haar visuele identiteit vorm te geven. De beste creatieve specialisten van de ontwerpstudio Mondos waren erbij betrokken, wiens werken zich onderscheiden door hun kennis van de fijne kneepjes van de kinderzielen, het vermogen om alle kleinste nuances expressief en aantrekkelijk over te brengen. De vorming van een nieuw merk was gebaseerd op de naleving van drie belangrijke kenmerken: educatie, magie en plezier.

Bate Bate Chocolate Nieuw Logo

Het creëren van een visuele identiteit was gebaseerd op een belangrijk kenmerk van kinderen — het vermogen om te leren en de aanwezigheid van nieuwsgierigheid. Het is inherent aan hen om geïnteresseerd te zijn in de wereld om hen heen zonder angst om hierin te falen. Het gebeurde zo dat een persoon deze belangrijke eigenschap noodzakelijkerwijs verliest naarmate hij ouder wordt. Het doel van Bate Bate Chocolate is om nieuwsgierigheid te wekken door middel van haar programma, waarmee ze plezier hebben, constant iets bedenken, creëren en leren. De nieuwe identiteit werd de basis voor het creëren van een aantrekkelijk merksysteem dat de essentie ervan duidelijk en volledig weergaf. De lettertypen, het kleurenpalet, de gebruikte illustraties en de dynamische clips waren allemaal bedoeld om de essentie van het platform uit te drukken met vrolijke en leuke vormen die niet alleen kinderen, maar ook hun ouders kunnen boeien. Het proces van het vormen van een grafische compositie omvatte veel kinderboeken, verhalen gewijd aan culinaire kunsten, magie en lesmethoden. Velen van hen dienden als basis voor het maken van albums met illustraties die de pagina’s van de site vulden. Tegelijkertijd werden ze met liefde en toewijding gesneden, kenmerkend voor een kind. Deze eenvoud is de sleutel geworden die de harten van volwassenen kon openen dankzij de charme van kinderlijke directheid.

Logo Bate Bate Chocolate

Om de expressiviteit te vergroten, werden een rond, zacht en delicaat Recoleta-lettertype en Word Sans gebruikt, dat gemakkelijk uit te voeren en weer te geven is. Met hun hulp kwam het zorgzame karakter van de amusementsbron effectief tot uiting. De titel kreeg een behoorlijke lengte, waardoor de tekst extra geaccentueerd werd. Een verscheidenheid aan composities, een helder kleurenpalet, zorgden voor een demonstratie van het merk dat tot de kindercategorie behoort.