Baskin Robbins Logo

  Baskin Robbins Logo

  The Beatles zijn de legendarische muziekband aller tijden. Het staat aan de oorsprong van rock en werd in 1960 in Liverpool opgericht, daarom wordt het vaak de “Liverpool Four” genoemd. Bovendien is de groep altijd een kwartet geweest. Het werd gespeeld door John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison en enkele andere wereldsterren. Zij waren de eerste vertegenwoordigers van Groot-Brittannië die topposities behaalden in de Amerikaanse hitlijsten.

  Betekenis en geschiedenis

  Baskin Robbins Logo Geschiedenis

  Wat is Baskin Robbins?

  Baskin Robbins is een internationale keten van restaurantwinkels die hun kenmerkende ijs met meerdere smaken en zoete gebakjes verkopen. Het bedrijf is geregistreerd in de VS en eigendom van Inspire Brands.

  Het merk werd opgericht in 1945, toen Burt Baskin zijn eigen ijssalon opende in Glendale, Californië. Een jaar later opende zijn zwager, Irv Robbins, zijn eigen coffeeshop, maar op een andere locatie – in Pasadena. In 1948 werden ze zakenpartners door hun krachten te bundelen. Ondanks de nauwe samenwerking werkten ze allemaal een aantal jaren onder hun eigen merk, totdat hem werd aangeraden een gezamenlijk team te vormen en één naam voor twee personen aan te nemen.

  Deze belangrijke gebeurtenis vond plaats in 1953. Vervolgens richtten de ondernemers één merk op en kozen ze de huidige naam, die het resultaat was van de fusie van twee namen – Baskin en Robbins. Deze aanbeveling werd hen gegeven door het plaatselijke reclamebureau Carson-Roberts. Hij ontwikkelde voor hen de slogan “31 Taste” en presenteerde het eerste logo.

  1947 – 1991

  Baskin Robbins Logo 1947-1991

  De debuutversie werd meteen gebouwd volgens het motto dat elke dag van de maand uniek ijs beloofde. Omdat “31 Taste” een unieke slogan en een verleidelijk aanbod was, besloten de makers van het merk natuurlijk om het tot hoofdbestanddeel van het handelsmerk te maken door gestileerde nummers op het bedrijfslogo te plaatsen. Als resultaat zag het eerste logo eruit als het nummer “31” met donkere schaduwen. Het was in een roze cirkel en daaronder was het aangevuld met de woorden “Baskin-Robbins Ice Cream”.

  Er was een andere versie van een kleine roze / bruine erwt die de “31” flankeerde. Op dat moment werden de iconische roze lepels geïntroduceerd waarmee klanten gratis ijs konden proberen voordat ze een definitieve selectie maakten.

  1991 – 2006

  Baskin Robbins Logo 1991-2006

  Met de komst van het millennium overwoog het management van het bedrijf om het oude logo te transformeren om het te moderniseren. De ontwerpers waren gebaseerd op het nummer “31”. Ze zetten het in het midden – tussen de woorden “Baskin” (links) en “Robbins” (rechts). De permanente cirkel is verwijderd en vervangen door een halve ring. De nummers zijn licht hellend, waardoor de onderkant van de tripel wordt uitgerekt.

  2006 – 2020

  Baskin Robbins Logo 2006-2020

  Het nieuwe logo is onderdeel geworden van de rebranding van het bedrijf. En hoewel er tegen die tijd al meer dan duizend smaken van het originele ijs waren, besloot de administratie het nummer “31” te behouden. Het heeft het behouden als een iconische merkidentiteit en een legendarisch merk dat een groot succes begon.

  De cijfers staan ​​nog steeds in het midden, maar zijn gescheiden: triple en unit zijn uniek gecodeerd in de eerste letters van de namen van de oprichters. Nu is “3” de rechterkant van de “B” en “1” is het lange linkerbeen van de “R”. Om het beter zichtbaar te maken, hebben de ontwikkelaars ze met een kleur gemarkeerd. Hieronder staan ​​de volledige namen van de oprichters van het bedrijf, gemaakt door letters in kleine letters te “springen”.

  De laatste versie van het logo was de meest zegevierende, dus op basis daarvan hebben we een compleet pakket bedrijfssymbolen ontwikkeld, gepresenteerd in verschillende opties. Er zijn dus versies van postzegels, tekens, etiketten, handelsmerken. Ze zijn gebaseerd op een combinatie van de hoofdletters “BR”, het cijfer “31” en de uitgebreide netwerknaam.

  Het bijgewerkte Baskin Robbins 2006-logo gebruikt een commercieel lettertype dat doet denken aan Variex Regular. Leuke kleine zigzagletters ondersteunen de speelse sfeer met snoep en heerlijk ijs.

  Vanaf het allereerste begin (vanaf 1953) was de overheersende kleur van het embleem de roze lolly. Het versmolt met de visuele identiteit van het merk en werd er een integraal onderdeel van. Na het herontwerp van het embleem in 1991 werd er blauw aan toegevoegd, verontrust in hetzelfde pastelspectrum.

  2020 – heden

  Baskin Robbins Logo 2020-vandaag

  Enerzijds bleef het logo van de koffiehuizen hetzelfde, maar anderzijds werd het gecorrigeerd, wat bijna onmerkbaar is. Dit komt door de delicate ingreep in het embleem om de goede structuur niet te verstoren, omdat de combinatie van de centrale letters “BR” perfect het nummer “31” overbrengt. Daarom blijft alles zoals het is. Er zijn kleine wijzigingen aangebracht in het lettertype (de woorden zijn wat meer golvend geworden) en de kleur van de inscriptie (roze is overgebracht naar een lichte schaal en ziet er schoner uit).

  Logo lettertype en kleuren

  Baskin Robbins Logo

  De golvende tekststijl blijft behouden. De ontwerpers voegden een gebogen vorm toe aan de stuiterende letters, zodat het opschrift “BASKIN ROBBINS” er duidelijk dynamisch uitzag. Het kleurenpalet is verschoven naar het lichtspectrum: roze is letterlijk een paar tinten feller geworden.

  Logo Baskin Robbins