Basketball Ireland heeft een nieuwe rebranding geïntroduceerd

Basketball Ireland Logo

Dit jaar is Ierland, een relatief klein maar zeer trots onderdeel van de Britse Kroon, gastheer van het Europese basketbalkampioenschap voor kleine landen. Dit is een goed moment om de nieuwe identiteit van de basketbalstuurgroep te presenteren aan het publiek en de kenners van het slimme spel.

De rebranding raakte alle aspecten van visuele communicatie, het vertrouwde logo en de website hadden lange tijd een update nodig.

Basketball Ireland Nieuw Logo

Adam Ingler kreeg de opdracht om een ​​creatief identiteitsproject te ontwikkelen. Een interessant feit is dat zijn ouders coaches Annette en Marc zijn, die het DCU Mercy-team van Dublin City University hebben opgericht, en de creatieveling speelde zelf in deze club. Daarom werd de merkidentiteit niet toevertrouwd aan een amateur, maar aan een persoon die “aan de andere kant” van het veld stond.

Het onopvallende, gezichtsloze embleem dat de identificatie van Basketball Ireland vertroebelde. Ze had paarse, gele, lichtgroene tinten met abstracties. Dit zijn de cijfers die de basketbal raken, en niets interessants.

Logo Basketball Ireland

In tegenstelling tot het oude logo verschijnt er een nieuwe versie. Memorabel, levendig, competitief en Iers. Een sappige smaragdgroene kleur, met de bal zo gedraaid dat je een klaverblad met drie bloembladen kunt zien — het nationale symbool van Ierland, en strepen die alleen kenmerkend zijn voor een basketbal. Het ziet er allemaal speels en niet saai uit. Aan de rechterkant staan ​​de twee delen van de merknaam die samen «Basketball Ireland» vormen. Hoewel de inscriptie er in twee verdiepingen massief uitziet in grote letters, zien de naam en het symbool er organisch en ondeelbaar uit. Het lettertype is trouwens schreefloos, eenvoudig en zelfs — Gilroy. Dezelfde tonen worden gebruikt voor het ontwerp van de website, zodat alles bij elkaar past en een aangename visuele sfeer creëert voor opname in het spel.

Basketball Ireland Voor en Na Logo (geschiedenis)

De auteur van de advertentie is zelf van mening dat hij erin geslaagd is iets fris en origineels te creëren om Ierland als natie te onderscheiden en respect voor de basketbalgemeenschap uit te drukken.

We kunnen zeggen dat de ontwerper goed werk heeft geleverd. Er zal geen verwarring van betekenissen zijn, geen dubbele associaties bij het overwegen van een nieuwe identiteit.