Barclays Logo

  Barclays Logo

  De oprichtingstijd van deze bank maakt het buiten concurrentie in vergelijking met andere financiële instellingen. Het feit is dat de periode van zijn verschijning eigenlijk wordt beschouwd als het 1690e jaar. Barclays is afgeleid van goudsmidbankieren, dat aan het einde van de 17e eeuw in Londen opkwam. James Barclay, wiens naam de financiële structuur is, werd veel later hun zakenpartner – in 1736. Nu is het een ontwikkelde internationale bank. Het biedt investeringsbankdiensten, met name investerings- en vermogensbeheer, zakelijke deposito’s, persoonlijke rekeningen.

  Betekenis en geschiedenis

  Barclays Logo Geschiedenis

  Wat is Barclays?

  Barclays is een full-service financieel bedrijf. Het heeft twee hoofdafdelingen: Brits en Internationaal.

  Het begon allemaal met het feit dat in 1896 verschillende Engelse banken besloten te fuseren en een naamloze financiële instelling Barclays and Co te vormen. De groep omvatte Gurney Bank, Backhouse en Bank Goslings Bank. In de jaren daarna breidde de nieuwe structuur zich uit tot een landelijke bank met een eigen identiteit, charter en dienstverlening. Bovendien was het de eerste instelling die een geldautomaat gebruikte (in 1967).

  Tot die tijd openden Quaker John Fream en Thomas Gould een bedrijf van bankiers-juweliers in Londen aan Lombard Street. Ze werden later vergezeld door James Barclay, de schoonzoon van John Freame, die een sleutelrol speelde in de ontwikkeling van de bank. Onder hem verhuisde hij naar een gebouw met de naam Black Spread Eagle, dat voor altijd de basis werd van het bedrijfsembleem. Dit gebeurde in 1728. En in 1736 kreeg de financiële instelling haar huidige naam.

  Om een ​​krachtige structuur te worden, deed de nieuwe speler in de markt een aantal belangrijke bedrijfsovernames. In 1918 verwierf hij London, Provincial and South Western Bank’s, in 1919 – British Linen Bank, in 1975 – Mercantile Credit, in 2000 – Woolwich en in 2008 – Noord-Amerikaanse afdeling Lehman Brothers. Geleidelijk aan begon het teken van de zwarte adelaar zich overal te verspreiden en markeerde elke belangrijke mijlpaal met een herontwerp. In totaal zijn er vijf logo’s.

  jaren 1960 – 1970

  Barclays Logo 1960-1970

  Het embleem, gepresenteerd in de jaren 60, bestaat uit de naam van de bank, uitgevoerd in brede langwerpige letters in de hoofdletters. De inscriptie bevindt zich in twee regels: de eerste bevat het woord “Barclays”, de tweede – “Bank” met een miniatuurpictogram. Het symbool lijkt op een adelaar met gespreide vleugels en naar links gedraaide kop. Het beschikt over drie keizerlijke kronen. Maar door de lege ruimte op de tweede rij wordt het logo als zwaar en onafgewerkt ervaren.

  1968 – 1970

  Barclays Logo 1968-1970

  Deze versie werd enige tijd parallel met het vorige logo gebruikt. Het bestaat uit dezelfde elementen, maar op een andere manier herschikt. De ontwikkelaars plaatsten de heraldische vogel in het midden boven de naam van de financiële instelling en veranderden het lettertype. Ze kozen dunne kappen met schreven voor het opschrift.

  1970 – 1999

  Barclays Logo 1970-1999

  In 1970 voegden de ontwerpers kleur toe aan het logo en keurden een van de tinten lichtblauw goed. In de aqua horizontale rechthoek staat een onvolledige naam van de financiële instelling – alleen het eerste deel ervan. Het woord “Barclays” staat in witte schreefletters. Het lettertype is vetgedrukt, hoofdletters. Aan de linkerkant bevindt zich een blauw vierkant met een heraldische adelaar, waarop drie kronen zijn afgebeeld.

  1999 – 2002

  Barclays Logo 1999-2002

  De ontwerpers experimenteerden met zowel vorm als kleur. Ze plaatsten een fragment van een adelaar in een cirkel, versierd met highlights en gradiëntovergangen van ultramarijn naar kobalt. De naam van de bank werd hieronder geplaatst en geschreven in vloeiend cursief met langwerpige lijnen. Deze combinatie bracht het embleem perfect in evenwicht.

  2002 – heden

  Barclays Logo 2002-vandaag

  De huidige versie van het logo wordt als de meest succesvolle beschouwd, omdat het officiëler is dan alle andere. De ontwikkelaars konden dit effect bereiken doordat ze de pootjes van de vogel uit de tekening verwijderden en de staart enorm uitbreidden. Ze verwijderden er ook de kronen van en voegden twee ronde uitsteeksels toe aan de vleugels. Het woord “Barclays” is in dezelfde stijl geschreven als voorheen, met “L” en “A” onderaan verbonden.

  Logo lettertype en kleuren

  Barclays Logo

  Alle logo-aanpassingen zijn kleine wijzigingen ten opzichte van de debuutversie met de heraldische vogel en bedrijfsnaam. Als resultaat kwamen de ontwerpers met een eenvoudig logo zonder achtergrond of kleine details. Deze keuze wordt geassocieerd met de beste visuele perceptie van banksymbolen op alle media.

  Het lettertype dat in het logo wordt gebruikt, ligt heel dicht bij de Baker Signet Regular serif-glyph. Dit is de ontwikkeling van ontwerper Arthur Baker. Het werd voor het eerst gepubliceerd door Bitstream.

  Logo Barclays

  Het kenmerkende palet van de bank bestaat uit verschillende tinten blauw. De lichtste is aquamarijn, de meest intense is donker kobalt. In sommige versies zijn er verloopovergangen tussen.