Bank of India Logo

  Bank of India Logo

  Bank of India is de grootste commerciële bank en een van de oprichters van het populaire Society for Worldwide Inter Bank Financial Telecommunications (SWIFT) -systeem. Het werd opgericht in 1906 en heeft nu meer dan 5300 vestigingen geopend, waarvan 56 buiten het land. De financiële instelling heeft ook 5 dochterondernemingen en 1 joint venture opgericht. Daarnaast heeft het 5 kantoren. Nu is het hoofdkantoor gevestigd in Bandra Kurla Complex, Mumbai (India).

  Betekenis en geschiedenis

  Bank of India Logo Geschiedenis

  BOI (dit is zijn tweede naam, afgekort tot een acroniem) verscheen in tegenstelling tot financiële instellingen die eigendom waren van Europeanen en Amerikanen. In het voormalig gekoloniseerde land was er niemand die de belangen van de inheemse bevolking in de banksector behartigde. Toen, in september 1906, verenigde een groep invloedrijke lokale zakenlieden zich en richtten hun eigen bank op. Het was een van de eerste privéstructuren van deze soort. Het historische evenement vond plaats in de stad Mumbai (Maharashtra).

  Sassoon J. David, een legendarische figuur, een berekenende handelaar, de eerste baron, eigenaar van een textielfabriek en lid van de Bombay-gemeenschap van Baghdadi-joden, werd het hoofd van de Bank of India. Hij leidde de instelling vanaf het begin tot 1926 – tot de laatste jaren van zijn leven.

  In de jaren 50 van de vorige eeuw heeft de bank de opening van buitenlandse filialen opgevoerd. De eerste punten zijn opgericht in Japan, Singapore, Oeganda, Kenia, Jemen. Na een korte pauze begon hij opnieuw buitenlandse markten te dekken. In 1969 werd het samen met dertien andere banken genationaliseerd en ondergeschikt gemaakt aan de staat.

  Al die tijd heeft de financiële instelling één logo gebruikt, goedgekeurd aan het begin van haar carrière. Ze begeleidde altijd financiële transacties, vertegenwoordigde het bedrijf op internationaal niveau en bracht geluk, want het was oorspronkelijk een heilige betekenis.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Bank of India

  Het logo ziet eruit als een horizontaal langwerpige rechthoek met links het banksymbool en rechts het grafische symbool. De tekst bestaat uit een titel. Het is geschreven in duidelijke en leesbare letters met een optimale uitsplitsing. De standaard grammaticaregels worden gevolgd: de eerste letter van een woord wordt met een hoofdletter geschreven, de rest is in kleine letters. Een uitzondering is het voorzetsel, dat alleen kleine letters bevat.

  Aan de rechterkant is er een vijfpuntige ster met ongelijkmatig langwerpige scherpe stralen: vier ervan zijn even kort, één is zo lang mogelijk. Bovendien geven de schaduwen ze een 3D-volume, waardoor het lijkt alsof de ene kant van de ribben licht is en de andere kant donker.

  In het midden op een witte achtergrond staat een klassieke godheid – een vertegenwoordiger van het hindoeïstische pantheon met een drietand in zijn handen. Een leeuw lag imposant naast hem. De zelfverzekerde houding van beiden geeft aan dat ze bewakers zijn die de financiële structuur beschermen tegen eventuele mislukkingen en problemen. De cirkel is ingeschreven in een omgekeerde vijfhoek, en dan – in een andere, maar al groter en correct geplaatst.

  Het logo is geschreven in een strak, grotesk lettertype uit de Sans Serif-familie. Het heeft zijn eigen verschillen: de letters “a” en “n” hebben bijvoorbeeld dezelfde schuine randen van de rechterpoten – licht hellend, glad, zo gelijkmatig mogelijk, zonder overgangen. De kleine letter “i” heeft een miniatuurrechthoek in plaats van een punt die niet verder gaat dan de rest van het teken.

  Het bedrijfspalet bevat drie kleurvariaties, die elk in het embleem aanwezig zijn. Deze omvatten Cinnabar Cinnabar (# F33F26), Princeton Orange Mandarin (# FA7F22) en Ocean Boat Blue (# 017DC7) Daarnaast is er wit: het wordt gebruikt voor inscripties en een achtergrond voor de centrale figuren in de ster.