Er zijn al verschillende speculaties rond het merk Bandai Namco verschenen in de pers en de media, alsof hun rebranding te grootschalig is, dan veranderen ze iets, dan keren ze terug, dan gaan ze uit elkaar, dan komen ze weer samen. De fans zijn zelf al in de war.
Wat Bandai Namco zelf betreft, het is een groot Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van videogames, evenals muziek- en videoproducten die zijn geclassificeerd als intellectueel eigendom.
Het merk ontstond in 2006 als resultaat van de fusie van de videogameafdelingen van de twee merken Bandai en Namco. Interessant is dat het bedrijf voorheen meestal Namco Bandai Games heette en later, in 2014, werd omgedoopt tot Bandai Namco Games.
Voortzetting van deze keten van transformaties, is het de moeite waard eraan toe te voegen dat er ook Bandai Namco Holdings was, later Bandai Namco Entertainment genoemd.
Vertegenwoordigingen van het merk bevinden zich in verschillende delen van de wereld – in Noord-Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. En het hoofdkantoor is gevestigd in Shinagawa, Tokio, dat ongewijzigd blijft.
Het heeft geen zin om de verwarde biografische webben van de geschiedenis van het bedrijf te spinnen, maar het moet worden opgemerkt dat dit geweldige originelen zijn. In 2010 werd Namco Bandai Games vermeld in het Guinness Book of World Records als het bedrijf met de meeste videoadvertenties voor hetzelfde product. Het was Solatorobo: Red the Hunter. Het bedrijf heeft 100 versies van advertenties gemaakt volgens het 100-hoofdstuk van het spel. Men kan alleen maar jaloers zijn op hun toewijding en toewijding.
Nu, als onderdeel van de rebranding, veranderen ze het logo. We moeten aannemen dat het tijdperk van “oude” videogames met het oude wordt verlaten, het is als afscheid nemen van wat eerder was.
Het nieuwe logo drukt een nieuwe vector van merkontwikkeling uit – de belichaming van een nieuw doel. En wat is het doel van een gamemagnaat? Vermaak voor iedereen toegankelijk. Bescheiden en smaakvol, deskundig. Dit entertainmentmerk is al lang een favoriet over de hele wereld vanwege hun veelzijdige en buitengewone creatieve karakter, heldere charisma en humor.
Als eerbetoon aan de Japanse cultuur en manga, die een populair genre over de hele wereld is geworden, deden de makers van het nieuwe logo een interessante ridderbeweging. Eerst werden drie kleuren gebruikt, op het snijpunt waarvan een vierde verschijnt.
We hebben dus witte letters van de merknaam, die zich in een oranje bal bevinden, aangebracht met een laag op een rode vlek, die doet denken aan de “play”-knop. In dit geval verschijnen de gele randen van de oranje vlek nog steeds bij het naderen van de rand van de rode. En het lettertype is te simpel en stil. Geen spoor van game-activiteit behalve levendige kleuren en knopstijl.
Sommige oplettende en toegewijde gebruikers zeggen dat er associaties zijn met het logo van een groot Japans prikbord. Maar het ging niet verder dan de roddels en ijdele praatjes die sociale netwerken vullen. Zelfs de merkvertegenwoordigers zwijgen zelf, omdat ze “boven” dit alles staan. Hun geest is in de wolken op zoek naar inspiratie en creatieve inzichten.
Laat de logo’s ontwikkelen door ontwerpers en de branding- en reclamevelden. Omdat het niet het logo was dat de uitstekende reputatie van Bandai Namco verdiende, maar de kwaliteit van de boeiende inhoud die werd geproduceerd.