Banco Provincia van Buenos Aires – heeft een nieuwe visuele identiteit

  Banco Provincia Logo

  De financiële instelling Bank van de provincie Buenos Aires (Spaans: Banco de la Provincia de Buenos Aires) werd opgericht in 1822. Als staatsbank Argentinië, de tweede belangrijkste, heeft zij activa en deposito’s van gelijke waarde, die niet in het land zijn. Vandaag heeft de financiële structuur een krachtige nieuwe vorm van identiteit laten zien. Ze kreeg een onverwachte impuls. Het kleurenpalet wordt gedomineerd door groen – van de meeste financiële structuren ter wereld is deze kleur het meest kenmerkend. Een kleine toevoeging van blue – celeste, vertegenwoordigt de productiesectoren als motor voor de ontwikkeling van de bankstructuur.

  Banco Provincia Nieuw Logo

  Het logo is een tweerijige letter “P” – de eerste letter van het woord “Provincia”. Het geeft de geografische ligging van de provincie aan. De brief bestaat uit twee delen – een groen bovenste segment en een klein blauw onderste segment. Op zijn beurt wordt het direct als één geheel gelezen – “R”. De synthese van twee elementen, het gebruik van een schreefloos lettertype, creëert een gemeenschappelijke eenheid van ontwikkeling en energie. Tegelijkertijd neemt de perceptie van visualisatie, het nieuwe concept van de financiële merkstrategie, toe. De slogan die door de ontwikkelaars is gemaakt – “Acá se produce” (in het Engels – Hier produceren we) “klinkt”. Het synthetiseert de boodschap van kracht die kenmerkend is voor de geest van “Buenos Aires”. Vanaf hier begint het startpunt van alles – identiteit en business. De slogan oogt echter vergezocht, erg vol emoties en probeert een groot aantal berichten aan te sluiten.

  Logo Banco Provincia

  Het monogram heeft geen betekenis in het Engels of Spaans. Het logo maakt geen deel uit van het cirkeldiagram. Op een gegeven moment zie je de zaagtandvorm van fabrieksdaken, die een gevoel moeten geven van de stuwende impuls voor de ontwikkeling van de provincie. Verbale transcriptie is nogal zwaar. De visualisatie is erg moeilijk waar te nemen, hoewel het lettertype geen schreven heeft. Tegelijkertijd wordt de ruimte van het monogram gebruikt als een element van grafische prestaties en ziet het er niet erg handig uit.

  Banco Provincia Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De rebranding heeft niet geleid tot een uniek en aantrekkelijk logo. Het is moeilijk te zeggen of de memorabiliteit en het gemak van visualisatie zullen worden gegarandeerd. Er kan maar één ding met zekerheid worden gezegd: het logo heeft beknoptheid gekregen met een kleurenpalet dat typisch is voor veel financiële organisaties in de wereld.