Baileys Logo

  Baileys Logo

  Baileys is een likeur op basis van room en Ierse whisky met toevoeging van andere ingrediënten. Het kwam voor het eerst in de winkelrekken in 1974. Vervaardigd door R. A. Bailey & Co. gecontroleerd door Diageo plc, de grootste fabrikant van premium alcoholische dranken.

  Betekenis en geschiedenis

  Baileys Logo Geschiedenis

  Wat is Baileys?

  Het is een alcoholische drank gemaakt van Ierse whisky, cacao en room. Het behoort tot de categorie roomlikeuren en wordt geproduceerd door het Engelse bedrijf Diageo PLC.

  De ontwerpers veranderden het Baileys-logo vijf keer, maar probeerden de oorspronkelijke smaak te behouden. Het belichaamt het historische erfgoed van het merk, zijn authenticiteit en uitstekende productkwaliteit.

  Het belangrijkste element van het logo is het gestileerde woord “Baileys”. De boogvormige geometrische figuur is omgeven door drie contouren. De eerste is oranje, de tweede en derde zijn goudkleurig. De achtergrond achter de merknaam is versierd met gekrulde lijnen. Het reliëf, bol en vloeiend ontwerp doet allereerst denken aan de kunst van Ierse juweliers en graveurs, en ten tweede aan het mengen van ijs en room.

  Alle rijkdom aan tast- en smaakassociaties wordt gebruikt bij het ontwerp van de fles: “zijdeachtige” karamel en melkgolf – natuurlijke room; glas – ijs, whisky, transparantie. Het logo is ontleend aan een Keltisch ornament.

  Logo lettertype en kleuren

  Baileys Logo

  Het decoratieve patroon ziet er origineel uit dankzij de kleurovergang: de randen van de rechthoek zijn bordeauxrood en het midden is lichtoranje. Dit ontwerp benadrukt de adel van de likeur en is in harmonie met zijn melkachtige koffiekleur. Een klassiek serif-lettertype met schaduwen geeft de letters een speciale uitdrukking. Driedimensionale witte letters zijn afgebeeld in een rechthoek die gebogen is in de vorm van een boog.

  Logo Baileys