Bahlsen-koekjes en de imitatie ervan in een nieuw merk

Bahlsen Logo
Het hoogste niveau dat een goed georganiseerde reclame, gevormd beeld en stijl kan bereiken, is het niveau van een icoon. In een tijd waarin velen vechten voor minder hoge prestaties en ernaar streven iets unieks te brengen, verpersoonlijken degenen die erkenning hebben gekregen op het niveau van het pictogram het al. Deze taak werd de Florentijnse ontwerpstudio Auge Design opgelegd door het wereldberoemde Duitse merk voor de productie van «zoete» producten — Bahlsen. Zijn koekjes, koekjes en andere zoetigheden staan ​​sinds 1898 bekend om hun hoge kwaliteit en onovertroffen smaak, toen Hermann Bahlsen zijn Leibniz Boterkoekje voor het eerst presenteerde aan het veeleisende publiek.

Bahlsen Nieuw Logo

De productie ervan werd altijd gekenmerkt door het gebruik van nieuwe producten, zodra ze werden uitgevonden. De fabriek in Bahlsen is 10 jaar eerder dan Henry Ford de eerste assemblagelijn in Europa gebruikte. Tegenwoordig genieten wafels en koekjes, chocoladerepen en cakes uit Bahlsen de voorkeur van de zoetekauw in 55 landen waar de producten van het bedrijf worden geleverd.
Maar de tijden veranderen. Vooral belangrijke veranderingen vinden nu in hoog tempo plaats, waardoor zelfs de meest vooraanstaande merken zich snel hieraan moeten aanpassen.

Logo Bahlsen

De wind van verandering heeft ook de conservatieve Bahlsen geraakt, die dit jaar een nieuw, onderscheidend en gedurfd ontwerp voor zijn logo en handelsmerk heeft onthuld. In het voorjaar van dit jaar verscheen de eerste batch Choco Leibniz in een nieuw design in het winkelschap. De nieuwe identiteit moest een absoluut unieke persoonlijkheid vormen, die niettemin gebaseerd zou zijn op de 122-jarige geschiedenis van het merk. Ze moest onmiddellijk zorgen voor erkenning, uniciteit, niet vatbaar voor kopiëren. Auge Design deed het met succes.

Bahlsen Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het meest in het oog springend is de blauwe handtekening van de oprichter van het bedrijf, die in één onstuimige slag van links naar rechts snelt, alsof hij ernaar streeft de verpakking in één impuls snel te verwijderen. Dit alles gebeurt met een full colour achtergrond die kan variëren afhankelijk van de productlijn. De letterkleur is gekozen in een donkerdere en diepere tint dan in de vorige versie werd gebruikt. De evolutie van het bord is heel subtiel, maar effectief uitgevoerd. Een belangrijke verbetering was de aanpassing voor hoogwaardig gebruik in digitale toepassingen. Tegelijkertijd is er duidelijkheid gekomen in de vorming van de verbinding tussen de letters. Tegelijkertijd werd speciale aandacht besteed aan de afbeeldingen van producten, hun selectie, die nu op de verpakking pronken tegen de achtergrond van het hoofdlogo.