Aygo X – nieuw Toyota-model krijgt zijn naam en embleem

  Aygo X Toyota Logo

  Medio oktober kondigde het Japanse autoconcern Toyota de productie aan van een nieuwe lijn stadsauto’s, die een nieuwe naam kreeg en een nieuw embleem creëerde. Deze auto wordt de Aygo X, die de vorige Aygo zal vervangen. De toevoeging ‘X’ aan de naam zal een verwijzing zijn naar het exterieur van het 2014-model. In tegenstelling tot de vorige varianten, die het Peugeot 108- en Citroën C1-platform van de PSA-groep hadden, zal de nieuwe Aygo X volledig exclusief zijn, gebaseerd op het GA-B-platform. Deze serie wordt geuit als een project dat volledig is gepland, ontwikkeld en vrijgegeven op de voorraden van het Europese ontwikkelingscentrum van het concern.

  Aygo X Toyota Nieuw Logo

  De Aygo X, een volledig eigendom van Toyota en de eerste volledige modelwisseling, is het product van een diepgaand onderzoek door de ontwikkelaars van het bedrijf naar de stedelijke en voorstedelijke levensstijl van autobezitters. Dit kwam tot uiting in de totstandkoming van het logo en de visuele identiteit van de gehele lijn. De graphics en het kleurenschema van het embleem zorgden voor de visuele perceptie van het model als een zelfverzekerde, compacte cross-over met unieke kenmerken, design en comfort in het segment van de kleine auto’s. Aygo X is gepland voor productie op een locatie in Kolin, Tsjechië.

  Logo Aygo X Toyota

  De eerste release van nieuwe auto’s zou automobilisten al in november 2021 in verrukking moeten brengen. Het voor hen ontwikkelde logo onderscheidt zich door zijn originaliteit en bedachtzaamheid, leesbaarheid op alle oppervlakken en toepassingsmethoden – zowel op drukwerk als op digitale media. Beknoptheid en gemak van onthouden wordt verzekerd door het unieke karakter van de kleine letters en volumetrische moderne post gemaakt in een kubieke stijl. De gradiënt paarse metallic tint zorgt ervoor dat het embleem vooral op metalen oppervlakken opvalt.

  De oorspronkelijke ontwerpbeslissing bij het maken van het logo was de grafische scheiding van het woord “Aygo” en het “X” -teken. De precieze en geverifieerde afstand tussen hen zorgde voor een duidelijke en comfortabele lezing van de tekst. Tegelijkertijd werd een harmonieuze eenheid van visuele perceptie van het hele logo gecreëerd als een integrale compositie, die de eenvoud van het embleem zou moeten onthouden. De rechterhelling van het logo van elke letter symboliseert de voorwaartse beweging en de vooruitzichten voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe stadsmodel van Toyota.