AXA Logo

  AXA Logo

  AXA is een beleggings- en verzekeringsgroep van strategisch belang voor de wereldeconomie. Het is een van de grootste ter wereld: vandaag omvat het netwerk de landen van Europa, de regio Azië-Pacific en Noord-Amerika. Het bedrijf werd opgericht in 1816, de locatie is Parijs (Frankrijk), de oprichters zijn 18 eigenaren van onroerend goed in de stad Rouen, onder leiding van Jacques-Theodore le Carpentier.

  Betekenis en geschiedenis

  AXA Logo Geschiedenis

  De stabiliteit en hoge betrouwbaarheid van het bedrijf blijkt uit het logo, dat na zijn verschijning slechts één keer veranderde. De eerste versie werd aangenomen in 1985, toen het bedrijf werd geherstructureerd en Claude Bebear de leider werd.

  1985 – 1994

  AXA Logo 1985-1994

  Het embleem is zeer minimalistisch en bestaat uit de verweving van drie karakters – AXA. Daarbij benadrukt ze de nauwe relatie tussen taakuitvoering, partnerschap en samenwerking. De letters zijn naar rechts gekanteld en hebben gelijkmatig gesneden tops. Benen “A” worden samengevoegd onder “X”. Op de debuutversie staan ​​zwarte symbolen op een lichte achtergrond.

  1994 – heden

  AXA Logo 1994-vandaag

  Na het herontwerp werd het logo veel moderner: de ontwikkelaars veranderden de kleur van de letters in wit en plaatsten ze op een blauw vierkant. In het bovenste gedeelte maakten ze een rood accentsymbool – een lange lijn die naar de hoek ging vanaf het ‘X’-been. Diagonale geanimeerde afbeeldingen, toegevoegde dynamiek en impulsiviteit.

  Logo lettertype en kleuren

  AXA Logo

  Beide logo’s zijn relevant en worden nog steeds gebruikt. De ene optie is geschikt voor het markeren van handelspapieren en documenten, de tweede – voor reclame, posters en de aanwijzing van belangrijke evenementen. Bovendien maakt de administratie geen strikte verwijzing naar de vorm van het embleem, dus het kan zowel horizontaal als verticaal (langwerpig of plat) zijn.

  Logo AXA

  Het merklettertype is individueel: het is meer grafisch dan tekst. De letters zijn in hoofdletters met miniatuur-serifs aan de uiteinden. Het kleurenschema is nooit veranderd: zwart, wit (basis), blauw (achtergrond) en rood (accent) waren er altijd in aanwezig.