Avelo Airlines legt de lat voor design hoog in de industrie

Avelo Logo

In 2021 is Avelo opgericht om reizigers in de Verenigde Staten van Amerika te inspireren. Ze heeft een vrij eenvoudig doel: de lucht laten zien als een onbekende wondere wereld, en de vlucht is om zichzelf onder te dompelen in een nieuwe sfeer van comfortabel tijdverdrijf en het begin van avonturen.

Ondergeschikt aan de luchtvaartmaatschappij is een nieuwe generatie Boeing 737. Daarom zorgen het gemak van vluchten en gunstige tarieven ervoor dat klanten zonder risico’s en financiële schade kunnen reizen. Non-stopvluchten tussen 11 bestemmingen in West-Amerika, gebaseerd op Hollywood Burbank Airport, beginnen hun passagiers al te bekoren.

Avelo Nieuw Logo

Het is niet alleen ergonomie en comfort die ervoor zorgen dat mensen aandacht besteden aan nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Het heldere, opvallende identiteitsontwerp vergroot ook de belangstelling van het publiek voor vliegen.

Creatief vakmanschap van Kim Berlin heeft een indrukwekkend visueel imago voor het bedrijf gecreëerd.

Het creëren van een heel merk is een taak die binnen het bereik ligt van experts in hun vakgebied. Het creatieve team bestond ook uit Dominic DeMaria, Sara Schor en Liz Castleman, die verantwoordelijk waren voor de naamgeving en strategie van Avelo.Tijde

ns een wereldwijde pandemie, wanneer het alleen mogelijk is om online te werken, zijn de discussies bijzonder verhit, omdat een project als het oprichten van een luchtvaartmerk een echte prestatie is.

Logo Avelo

Het logosysteem, de visuele taal, het bewegwijzeringssysteem, het uniforme ontwerpprogramma, de verpakking, de digitale media — dit alles raakte de handen en geesten van creatievelingen, dus het resultaat was gewoon magisch.

Gemak, toegankelijkheid, directe communicatie met het publiek — dit zijn de drie pijlers waarop het succes van het ontwerp van de nieuwe luchtvaartmaatschappij is gebaseerd.

In zekere zin waren de ontwerpontwikkelaars technisch beperkt, en dit was te wijten aan de complexe crisis tijdens de pandemie. We moesten immers oplossingen ontwikkelen als bijvoorbeeld begrenzers voor sociale afstand. Daarom was het noodzakelijk om bruikbaarheid, efficiëntie en positieve beelden te combineren, zodat reizigers in de toekomst alleen positieve associaties zouden hebben en geen druppel twijfel.

We kozen voor een rijke paarse kleur die dichter bij donkerblauw ligt voor de presentatie van het logo.

Het logo zelf is een typeoplossing die eruitziet als een naam in witte letters (een van de logovarianten), gemaakt in kleine letters met afgeronde lijnen. De hoofdafbeelding zijn de drie V’s die naar links zijn gedraaid waar de naam van de luchtvaartmaatschappij zich bevindt, en de drie omtrekafbeeldingen zijn gemarkeerd in cyaan, wit en zandgeel.

Heldere kleuren, vloeiende vormen, kleurafstemming voor verschillende designproducten zorgen ervoor dat Avelo zich onderscheidt van zijn concurrenten.
Het visuele beeld, de toon waarmee ze de klanten als het ware aanspreken «Travel for joy!», doet je nadenken over het kopen van een ticket voor de volgende vlucht en het plannen van een vakantie ergens in het westen van de Verenigde Staten.

Een heel schattige beeldtaal, welwillend, zelfverzekerd, hoopvol, brengt het hoofdidee van het merk over: reizen is altijd positief en nieuwe indrukken voor een persoon die besluit op pad te gaan.