Avast-merkvernieuwing voor betere beveiliging

Avast Logo

Populair bij internetgebruikers, Avast’s familie van platformonafhankelijke webbeveiligingsapplicaties heeft zijn visuals opnieuw ontworpen. Avast biedt tegenwoordig computer- en browserbeveiliging, antivirus en firewall, anti-phishing en anti-spam, anti-tracking en anti-spyware software, webbedreigingen scannen en een gebruiksvriendelijke cloudconsole die zeer wordt geprezen door zakelijke gebruikers. Tegen de achtergrond van het schandaal met de Avast Antivirus-dochteronderneming over de verkoop van vertrouwelijke klantgegevens door haar, heeft Avast besloten om het te sluiten, een nieuwe strategie ontwikkeld, die het haastig weerspiegelde in zijn bijgewerkte bedrijfsidentiteit.

Avast Nieuw Logo

Het belangrijkste doel van de update was de noodzaak om onszelf te isoleren van de schandalige situatie en een nieuwe innovatieve benadering te demonstreren voor het verbeteren van digitale beveiliging en applicatiemogelijkheden. Het moderne logo heeft een strakkere visuele vorm gekregen, wat niet alleen de ernst van de bedoelingen van de applicatie aantoont, maar ook het belang van hun taken. Een afwijking van een speelsheid uit het verleden, die meer kenmerkend is voor een richting als het beschermen van computers tegen het bezoeken van het netwerk voor games, communicatie, privébehoeften, is een directe noodzaak geworden. Moderne beveiliging bestrijkt meer gebieden. Een daarvan was bedrijfsbeveiliging, zonder welke kritieke problemen kunnen ontstaan ​​die gepaard gaan met veel grotere verliezen dan die van individuen. Hier is de diefstal van informatie en financiën, zakelijke en geheime gegevens, en nog veel meer, die niet alleen het verlies van posities kunnen veroorzaken, maar ook tot de volledige ineenstorting van het bedrijf. Dit is een visuele oproep aan gebruikers om van gedachten te veranderen over netwerkbeveiliging en hun aandacht te vestigen op de innovatieve benadering van Avast One.

Logo Avast

Het gewijzigde logo zou dit probleem moeten helpen oplossen — de bijgewerkte samenstelling, die, met behoud van het algemene concept van de vorige versie, een volledig nieuwe benadering van de visuele identiteit van het merk bood. Allereerst hadden de wijzigingen invloed op het lettertype van de tekst, waarvoor gekozen werd voor een variant van het Luxora Grotesk Medium type. Met enkele aanpassingen — afvlakking van de rechter scherpe hoek van de bovenkant van de kleine letter «A», een nauwere rangschikking van de letters van de tekst, zorgde het voor gemak en snelheid van memorabiliteit met een deel van zijn «ernst». De tweede stap was om het bord voor de merknaam volledig te veranderen. Met behoud van het kleurenschema kreeg het een duidelijke omtrek van een cirkel, waarin druppelvormige figuren van verschillende grootte in wit zijn gemaakt. Elke bovenste is groter dan de vorige.

Avast Voor en Na Logo (geschiedenis)