Automerk met een K

  Automerk met een K

  Automerk met een K

  De geschiedenis van de auto-industrie is erg interessant. Het toont niet alleen de snelheid en mate van groei van dit soort productie, maar ook van de hele mensheid. Observeren hoe, waar en wat er vanaf het allereerste begin is gebeurd – vanaf het verschijnen van het idee om de eerste auto te maken tot de nieuwste massamodellen en toekomstige ontwikkelingen, kan men een idee krijgen van de vooruitzichten voor de automobielindustrie industrie, de timing van toekomstige veranderingen en richtingen waarin in de nabije toekomst kardinale veranderingen kunnen worden verwacht … Bovendien zal dergelijke informatie interessant en nuttig zijn voor automobilisten en enthousiaste mensen voor wie een auto niet alleen een vervoermiddel is, maar een favoriete hobby – een hobby, de zin van hun eigen leven.

  Welke automerken beginnen met een K?

  Voor het gemak is deze informatie alfabetisch gerangschikt op merknaam. Deze lijst bevat een lijst van autofabrikanten in de wereld, waarvan de naam begint met de letter “K”. Aangezien er gedurende de gehele periode van het bestaan ​​van de auto-industrie in de wereld veel merken zijn gecreëerd, waarvan de bestaansperiode erg kort was en hun activiteiten niet verschilden in belangrijke kenmerken, bevat de gemaakte lijst alleen de fabrikanten die het meest invloed gehad op de ontwikkeling van de industrie en de hele mensheid als geheel.

  1. Kia Motors Corporation

  Kia Motors Corporation Logo

  Kia Motors is een van de toonaangevende Zuid-Koreaanse autobedrijven. Opgericht in 1944 als fietsfabrikant, is het uitgegroeid tot ’s werelds grootste autofabrikant. Tegenwoordig heeft het alle Europese markten bestreken, de Japanse markt betreden en is het al de leider in de verkoop van zijn apparatuur in de VS. Na de fusie met Hyundai in 1998, breidde het merk zijn capaciteiten en verkoopmarkten aanzienlijk uit. Momenteel zijn de belangrijkste producten van Kia personenauto’s en SUV’s. Alle producten worden gepresenteerd door auto’s van verschillende categorieën – van kleine auto’s tot grote en dure modellen. Het bedrijf ontwikkelt ook hybride voertuigen en elektrische voertuigen.

  2. Keinath

  Keinath Logo

  Het merk Keinath, gecreëerd door Horst Keinath in Duitsland, begon in 1983 met de productie van cabrio’s. De lijnen pel Monza, Opel Ascona en Vauxhall Cavalier Mark 2 zijn ontwikkeld en geproduceerd.Van de originele modellen springt de sportversie met hardtop – de GTR – eruit. Na het te hebben gemoderniseerd, met een V8 LS met 5,7 liter als krachtcentrale, begon het merk het al in 2000 in grote hoeveelheden te produceren. Het merk zet zijn onafhankelijke en succesvolle activiteit tot op de dag van vandaag voort.

  3. Koenigsegg

  Koenigsegg Logo

  Swiss Koenigsegg werd in 1994 opgericht door de 22-jarige Christian von Koenigsegg. Met haar hulp besloot hij zijn droom te verwezenlijken om exclusieve supercars te produceren in luxe uitvoeringen voor rijke automobilisten. Dit doel werd bereikt en het succes van het bedrijf zorgde voor een snelle ontwikkeling van het merk. Het belangrijkste verschil in productie was de individuele fabricage van elke auto volgens de omstandigheden van de klant en de aanpassing ervan samen met de eigenaar zelf. De serie seriële Koenigsegg CCR’s werd in 2005 erkend als de snelste (388 km/u) Bijna alle auto’s van het merk werden wereldwijd zeer gewaardeerd.

  4. Kaiser

  Kaiser Logo

  Doorheen de geschiedenis van de Amerikaanse auto-industrie wordt Kaiser Industries herinnerd als een van de toonaangevende fabrikanten in de gouden eeuw van de industrie. Opgericht in Michigan door twee gepassioneerde naturen – Henry J. Kaiser en Joseph W. Frazer, is het sindsdien de basis geworden waarop verschillende merken zijn geboren. In 20 jaar tijd is het bedrijf erin geslaagd om verschillende originele personenauto’s te produceren met verschillende carrosserieontwerpen – sedans en hatchbacks, hardtops en Jeep, evenals een compacte sedan uit de economy-klasse. De productie van de Jeep in civiele en militaire versies bezorgde haar wereldwijde faam en Darrin werd de eerste sportwagen in de geschiedenis van Amerika die van glasvezel werd gemaakt. In 1963 werd het merk dat al een nieuwe naam had, Kaiser Jeep, verkocht aan American Motors.

  5. Koenig Specials

  Koenig Specials Logo

  Het Duitse merk Koenig Specials, dat zich bezighoudt met het tunen van auto’s, is algemeen bekend geworden onder eigenaren van dure en luxe auto’s. Bij het tunen van verschillende exclusieve Ferrari-modellen, waaronder een complete revisie van de Ferrari 348 in de jaren 80, hebben de ontwikkelaars twee turbo’s aan dit model toegevoegd. Zo creëerde het merk veel controverses rond zichzelf en rond zijn werken, wat de reden werd voor de populariteit van het bedrijf. Tegenstrijdige verklaringen leidden echter tot de weigering van de specialisten van het bedrijf van een volledige herwerking van de modellen van ’s werelds toonaangevende merken, die zich concentreerden op de productie van gewijzigde individuele componenten.

  6. Kaipan

  Kaipan Logo

  Tsjechië droeg ook bij aan de geschiedenis van de wereldwijde auto-industrie door het oprichten van een klein roadstermerk Kaipan. Gebaseerd op de Britse Lotus Seven, was de Kaipan 47 de eerste ooit geproduceerd tot op de dag van vandaag sinds de eerste release. Gedurende de gehele periode van zijn bestaan ​​heeft het merk 5 modellen uitgebracht die verschillen in de originaliteit van hun carrosserie en zijn uitgerust met aandrijfsystemen van de leiders van de wereldproductie – Ford, Honda of VW. Het bedrijf zet zijn activiteiten vandaag voort.

  7. Kantanka

  Kantanka Logo

  Een van de leiders in de “K”-groep is een onderneming uit het Afrikaanse Ghana, opgericht door Kwadwo Safo in 1992 – Kantanka Automobile. Tegenwoordig is het het meest populaire merk in heel Afrika, gespecialiseerd in de assemblage en productie van eigen voertuigen onder licentie. De productiegroep omvat sedans, 8 modellen van vierwielige voertuigen van verschillende categorieën. Het wordt niet alleen benaderd door burgers, maar ook door overheidsinstanties van verschillende Afrikaanse landen om militaire en gepantserde voertuigen te assembleren en aan te passen. Een van de belangrijke aanvullende richtingen van het merk is de ontwikkeling en productie van gevechts-exoskeletten.

  8. Kieft

  Kieft Logo

  De Brit Cyril Kieft richtte Kieft Cars op, bekend als fabrikant van sportracewagens. De wereldberoemde Formule 1, Formule 3 kwam van de lopende band van het bedrijf, wat het merk historisch belangrijk maakte voor de auto-industrie. Maar daarnaast was het bedrijf een van de eersten die glasvezel gebruikte als materiaal voor de vervaardiging van carrosserie-elementen in zijn sportserie modellen. Maar in 1954 werd het merk verkocht en de nieuwe eigenaar richtte het bedrijf opnieuw op tuning. Na 6 jaar werd het weer verkocht en kreeg de nieuwe eigenaar de naam Burmans.

  9. Kaditcha

  Kaditcha Logo

  In de wereldwijde auto-industrie werd Australië vertegenwoordigd door het succesvolle automerk Kaditcha, opgericht door de Cleveland-ingenieur Barry Lock van McLaren. De belangrijkste focus was de productie van raceauto’s met open wielen en sportmodellen, die halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw het hoogtepunt van het succes van het merk vormden. Technieken ontworpen en geproduceerd door Kaditcha waren onder meer de Formule 5000, de Formule Pacific en de Australische Formule 2. Maar de meest bekende was de Kaditcha K583. Het was de eerste auto in de A Sports-groep met een gesloten dak en een ‘grondeffect’-ontwerp – een aerodynamisch effect dat neerwaartse kracht creëert. Vervolgens kreeg het model een andere naam – Romano WE84 na het winnen van Bap Romano in 1984 door ASCC.

  10. Karmann

  Karmann Logo

  Wilhelm Karmann GmbH is al meer dan honderd jaar de grootste Duitse autofabrikant en vertegenwoordigt de productie van Duitsland. Het werd in 1901 opgericht door Wilhelm Karmann en was gericht op de productie van componenten, afstemming en ontwerp voor autoleiders – Volkswagen, Mercedes, Porsche, Nissan, Renault, Ford en Chrysler eigen automodellen. Onder hen valt de in 1953 uitgebrachte VW Karmann Ghia Type 14 sportroadster op door zijn beste prestaties en origineel ontwerp. In 2010 hield het merk op te bestaan ​​en werd het overgenomen door Volkswagen.

  11. Keller

  Keller Logo

  Huntsville, VS is in 1947 de geboorteplaats van de Keller Motors Corporation, die een kort maar bruisend industrieel leven had. Het werd opgericht op basis van Bobbi Motor Car Corp, oorspronkelijk een project van dit bedrijf. De president was Williams, die begin 1947 werd opgevolgd door George D. Keller. Het handelsmerk van het merk was de Keller-auto, die eigenlijk een Bobbi-Kar-restyling was. De wereld zag 18 stuks van dit model. Door de voortijdige dood van George D. Keller in 1950 werd de productie stopgezet.

  12. Kish Khodro

  Kish Khodro Logo

  Iran heeft ook bijgedragen aan de vorming van de autowereldgeschiedenis. De producten van zijn Kish Khodro, opgericht in 1995, zijn over de hele wereld bekend. Het bedrijf werd gecontroleerd door Mohammad Saffari, die 51% van de aandelen bezat. Bank of Industry and Mine en Kamran Naghdi, Managing Director van British BMS Automotive Ltd. De productielijn voor massaproductie werd in 2000 gelanceerd. Het eerste model van het Iraanse merk was de Sinad-auto, die gebruikmaakte van een energiecentrale van Renault. De ontwikkeling ervan werd uitgevoerd door ingenieurs van BMS Automotive Ltd. 1800 eenheden van apparatuur werden naar de productie gestuurd.

  13. Kissel

  Kissel Logo

  Hartford, Wisconsin is de thuisbasis van The Kissel Motor Car Company, een familiebedrijf dat bedrijfsvoertuigen produceert. Louis Kissel en zijn zonen, George en William 5 juni 1906. In de beginperiode van zijn ontwikkeling voerde het merk individuele bestellingen uit en produceerde het verschillende uitrustingen, waaronder lijkwagens, brandweerwagens, taxi’s en vrachtwagens. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het merk betrokken bij de productie van militaire vrachtwagens en ambulances, waarvan 30 voertuigen werden gestuurd om Servië in 1915 te helpen. Maar de Grote Depressie verslechterde de situatie op de automarkt aanzienlijk en al in 1942 hield het bedrijf op te bestaan.

  14. Kleinschnittger

  Kleinschnittger Logo

  Duits automerk – Kleinschnittger was van 1950 tot 1957 bezig met de productie van microcars. Onder hen waren vooral de stadsauto’s Kleinschnittger F125 waar veel vraag naar was. Uitgerust met subcompacte eencilindermotoren, die snelheden tot 70 km / u ontwikkelden, onderscheidden ze zich door hun zuinigheid – een verbruik van 3 liter per 100 km en hadden ze een lichte aluminium carrosserie. Er is informatie dat het merk in productie was in België, waar het een model genaamd Kleinstwagen produceerde, en in Nederland – zoals Alco. Het bedrijf sloot in 1957.

  15. Knox

  Knox Logo

  Een Amerikaans automerk gevestigd in Springfield, Massachusetts, Verenigde Staten – Knox Automobile Company was een toonaangevende autofabrikant in de begindagen van de autoproductie. In de periode van 1900 tot 1914 produceerde hij kleine auto’s, hij bouwde 15 auto’s per jaar. De tweezitsmodellen uit 1904 hadden een ijzeren frame en wogen 839 kg en waren voorzien van zijveren. Het originele voertuig had 3 wielen. Verschillende versies van de modellen voorzagen ook in de voorste positie van passagiers met de bestuurder erachter. Na 1914 begon het bedrijf met de productie van tractoren en vrachtwagens en stopte de productie in 1924. Hun bekendste product was de luchtgekoelde motor, de Old Porcupine.

  16. Korvensuu

  Korvensuu Logo

  Finse autofabrikanten hebben ook hun stempel gedrukt op de geschiedenis van de wereldwijde auto-industrie. Frans Lindström heeft een klein autofabriekje opgericht. Het was het eerste bedrijf in het land op dit gebied. De Korvensuu-auto uit 1913 was niet bedoeld voor massaproductie. Dit model moest een demonstratie zijn van de capaciteiten van het merk en de aandacht vestigen op de productie zelf. Met een 10 pk luchtgekoelde motor. de auto was bedoeld voor twee personen. De weinige Korvensuu-voertuigen die werden vrijgegeven, gingen in de loop van de tijd bijna volledig verloren.

  17. Kenworth

  Kenworth Logo

  Een andere wereldvertegenwoordiger van de Amerikaanse auto-industrie, opgericht door George T. Gerlinger in Kirkland, Washington, Verenigde Staten in 1912, is Kenworth. De productie ervan was gericht op de productie van vrachtwagens van middelzware en zware klasse 8. Als dochteronderneming van Paccar – de productie van transit- en schoolbussen, breidde Kenworth het distributiegebied van zijn en zijn moederproducten aanzienlijk uit. Tegenwoordig worden vrachtwagentrekkers en vrachtwagenchassis en dumptrucks geproduceerd in hun fabrieken in de VS, Canada, Australië en Mexico. En Paccar is een transnationale onderneming geworden.

  18. KTM

  KTM Logo

  Het motor-, fiets- en supercarbedrijf KTM, gevestigd in Mattighofen, Oostenrijk, werd in 1934 opgericht door Hans Trunkenpolz, een gespecialiseerde ingenieur. Het begon allemaal met een metaalbewerkingsatelier. In zijn “spaarpot” heeft het merk een lichte straatauto opgenomen, aangedreven door een Audi-motor. Bij de productie werd het Dallara-chassis gebruikt. Het model kreeg de naam X-Bow. Het model, dat comfortabel plaats biedt aan twee personen, is vooral populair geworden als gezinsauto in de stad. Tegenwoordig is KTM een gerenommeerde fabrikant van racefietsen en breidt het zijn assortiment tweewielige voertuigen voortdurend uit.

  19. Karma Automotive

  Karma Automotive Logo

  In 2015 richtte het Chinese auto-onderdelenbedrijf Wanxiang Group in de Verenigde Staten een autofabriek op in Costa Mesa, Californië onder de naam Karma Automotive. Nadat het alle activa had verworven, inclusief projecten, een hybride plug-in aandrijflijn en een fabriek, vanwege het faillissement van Fisker Automotive (oprichter van Henrik Fisker), richtte het merk zich op de productie van elektrische voertuigen. In 2016 werd de fabriek te koop aangeboden en begon de productie van de luxe elektrische Revero, die naar verwachting in 3.000 eenheden zal worden geproduceerd.

  20. Keating

  Keating Logo

  Anthony Keating, opgericht in 2016 in Manchester, Engeland, Verenigd Koninkrijk, en nog steeds actief, staat bekend om zijn Supercars. Tot op heden heeft het merk 4 modellen uitgebracht – SKR, TKR, ZKR en Bolt – een wegversie ontworpen voor Amerikaanse automobilisten. De naam is een eerbetoon aan de Universiteit van Bolton, VK, die in 2012 afstudeerde aan de oprichters en een MBA in bedrijfskunde behaalde. Anthony’s langetermijnplannen, samen met universiteitsstudenten, om een ​​hogesnelheidsmodel te creëren – Keating Bolt, dat het huidige snelheidsrecord voor civiele voertuigen van 330 km / u zal overschrijden.

  21. Kamaz

  Kamaz Logo

  Naberezhnye Chelny, Tatarstan, Rusland – de stad en landen waar de productie van het beroemde merk vrachtwagens en motoren, KAMAZ, in 1976 werd gelanceerd. Het werd opgericht door de strijdkrachten van alle landen, waardoor de bouw van de onderneming een schokkende bouwplaats voor jongeren werd. De eerste generatie – KAMAZ-5320 werd ontwikkeld in samenwerking met de Sovjet-ontwerpinstituten “Swindell – Dressler” (Pittsburgh, VS) – technologische en speciale onderdelen van de gieterij, Renault (Frankrijk) – het project van de motorfabriek, “Liebherr” ( Stuttgart, Duitsland) – fabricage van versnellingsbakken. Het was gebaseerd op twee modellijnen ZIL-170 (6 × 4) en ZIL-175 (4 × 2). Tegenwoordig is het merk de toonaangevende fabrikant van zware vrachtwagens in Rusland.

  22. Karlmann King

  Karlmann King Logo

  De fabrikant van ’s werelds duurste SUV, het Chinese merk Karlmann King werd opgericht in 2017. De assemblage van de onder zijn naam geproduceerde apparatuur wordt uitgevoerd in de fabrieken van Italië, Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Los Angeles en wordt gefinancierd door het in Peking gevestigde International Automotive Technologies. Haar gelijknamige SUV van $ 2 miljoen, die de wereld verbaasde, is een enorme hal op wielen, die is uitgerust met fauteuils, een koffiezetapparaat, een grote bar en een enorm plasma. Het is een klein batchmodel dat op bestelling wordt gemaakt met de mogelijkheid om individuele aanpassingen te maken.

  23. King Long

  King Long Logo

  Een ander Chinees automerk dat een plaats op deze lijst verdient, is King Long United Automotive Industry Co., Ltd, opgericht in 1988. Het werd opgericht in Xiamen, Fujian, China door het Chinese bedrijf Fujian Motors Group. De hoofdactiviteit van het bedrijf is de ontwikkeling, productie en verkoop van grote luxe bussen, waar in het buitenland veel vraag naar is. Daarnaast maakt het merk middelgrote bussen en lichte bestelwagens die goedkoop en zeer duurzaam zijn. Tegenwoordig worden 5 productreeksen vrijgegeven van de productielijnen van het bedrijf, onderverdeeld in 50 categorieën.

  FAQ

  Welke dure auto's beginnen met K?

  De meest luxe auto's die beginnen met de letter K zijn: Karma Revero, Kia K9, Kia Stinger, Koenigsegg, Keating Supercars