Automerk met een A

  Automerk met een A

  Automerk met een A

  De mate van ontwikkeling van de mens wordt bepaald door de mate van complexiteit die hem omringt met de producten die hij heeft gemaakt. De geschiedenis van de ontwikkeling van de auto-industrie is in dit geval een van de meest effectieve manieren om het vereiste resultaat te verkrijgen, om het verleden, de auto-industrie van vandaag te kunnen beoordelen, om de mogelijke toekomst en de reële vooruitzichten van zowel productie als de auto zelf. Bovendien zal deze richting van de geschiedenis niet alleen het intellectuele niveau van geïnteresseerden verhogen, maar ook noodzakelijk zijn voor degenen die de auto-industrie en de auto zelf hebben gekozen als de zin van hun leven, evenals hun belangrijkste hobby.

  Welke automerken beginnen met een А?

  De vraag is zo omvangrijk dat het bijna onmogelijk is om er een kort antwoord op te geven. Onze lijst hierboven zal een beetje helpen. Maar ook die is niet 100% compleet. Dit zijn tientallen merken – Audi en Alfa Romeo, Aston Martin en Apollo. Welke zijn interessant – de oudste of de belangrijkste, moderne merken of de toonaangevende? Maar ons werk zal ons in staat stellen om onze horizon op dit gebied enigszins te verbreden. We raden je aan om er kennis mee te maken.

  De auto-industrie is meer dan 120 jaar oud. En dit is een cijfer dat groot genoeg is, zodat er geen levende getuigen meer van haar geboorte zullen zijn. Bij het samenstellen van een lijst met merken op alfabetische volgorde had ik al te maken met namen waarover al informatie verloren was gegaan, van het uiterlijk en de kenmerken van veel automodellen was geen sprake. En hoeveel meer vergeten producenten zijn er, vooral degenen die op dit gebied uitbraken, iets origineels creëerden en om verschillende redenen hun activiteiten niet langer konden voortzetten. Een lijst in alfabetische volgorde maakt het niet alleen gemakkelijker om vertrouwd te raken met en te zoeken naar een interessant merk, maar stelt u ook in staat om enkele van de interessante en belangrijke informatie over de auto en de persoon die hem heeft gemaakt in de geschiedenis te bewaren.

  1. Audi

  Audi Logo

  De beroemdste Duitse autofabrikant – Audi AG, opgericht in 1909 door August Horch, houdt zich tegenwoordig bezig met het ontwerpen, produceren en verkopen van auto’s. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ingolstadt, Duitsland. In 1966 werd het, om zijn capaciteiten uit te breiden, onderdeel van de Volkswagen-groep en werd het zijn dochteronderneming. Op zijn beurt heeft het merk, nadat het de leidende wereldwijde posities in de verkoop van zijn producten heeft bereikt, twee eigen dochterondernemingen gevormd – Lamborghini en Audi Sport GmbH. Beide zijn beroemd over de hele wereld. Eerste luxe en dure supercars, sportwagens en SUV’s. Audi is momenteel het bestverkochte luxetechnologiemerk.

  2. Alfa Romeo

  Alfa Romeo Logo

  Alfa Romeo Automobiles SpA, opgericht in 1910 in Milaan onder de naam A.L.F.A., is erg populair bij de bekendste Italiaanse merken. Haar eerste raceauto’s in 1911 namen de leiding in de competitie. De naam van het merk komt van de volledige – Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, die de afkorting vormde en de naam die het sinds 1915 voert, Nicola Romeo. Overgedragen aan het staatsbedrijf Istituto per la Ricostruzione Industriale in 19932 bleef het staatseigendom tot 1986, toen het werd verkocht aan Fiat. Na 21 jaar werd het merk Alfa Romeo Automobiles SpA, een dochteronderneming van het huidige Fiat Chrysler Automobiles Italy.

  3. Acura

  Acura Logo

  Het Japanse merk Acura, opgericht door de Honda Motor Company in maart 1986, werd het luxemodelmerk voor de Japanse auto-industrie. Het merk heeft zijn hoofdkantoor in Minato, Tokio, Japan en maakt gebruik van productievestigingen in de Verenigde Staten en Canada. De techniek van het merk onderscheidt zich niet alleen door zijn luxe en originele design, maar ook door zijn hoge prestaties. De productietechnologieën van het bedrijf zijn innovatief en innovatief. Dit maakte het mogelijk om vrijwel direct na de opening de release van het vlaggenschip Legend te organiseren, dat meteen een leider in zijn klasse werd. Zijn verschijning zette de toonaangevende Japanse merken Toyota en Nissan ertoe aan om concurrerende luxemodellen te creëren – Lexus en Infiniti.

  4. Aston Martin

  Aston Martin Logo

  De categorie luxe auto’s omvat ook de producten van het Britse merk Aston Martin, dat in 1913 met zijn activiteiten begon. Het merk, opgericht door Lionel Martin en Robert Bamford, richtte zich op luxe sportwagens en stedelijke luxemodellen. Met een nogal gecompliceerde geschiedenis van ontwikkeling, een faillissement in de jaren 70 van de vorige eeuw en lange perioden van succes en stabiele werking – van 1947 tot 1972, toen het bedrijf eigendom was van David Brown, herhaalde het merk zijn opkomst en onder de controle over de grootste Amerikaanse autofabrikant Ford Motor Company van 1994 tot 2007.

  5. Alpine

  Alpine Logo

  French Alpine, opgericht door autocoureur Jean Rédélé in 1955. Met behulp van een Renault 4CVs-auto van zijn eigen modernisering, wint Rédélé verschillende races en komt hij op het idee om zijn eigen model van een raceauto te creëren, die hij implementeert met de hulp van zijn merk. Vandaag de dag is Alpine een fabrikant van race- en sportwagens en trad in 1976 toe tot Renault. Het merk heeft zijn hoofdkantoor in Dieppe, Frankrijk. Met het overlijden van de oprichter in 2007 stopte de productie. Maar in 2016 introduceerde het merk Monte Carlo zijn nieuwe conceptmodel Vision coupé. Ter ondersteuning van de heropleving van het merk heeft Renault zijn Formule 1-team omgedoopt tot Alpine.

  6. Ariel

  Ariel Logo

  Ariel is een Britse autofabrikant met een zeer lange geschiedenis. Het merk werd in 1991 opgericht door Simon Saunders en is gevestigd in Crewkerne, Somerset, Verenigd Koninkrijk. Niet te verwarren met Ariel Motorcycles uit 1870, die al sinds 1902 motorfietsen maakt. Vandaag de dag bestaat dit kleine bedrijf uit 7 personen en voert het kleinschalige productie van sportwagens uit. De capaciteit is 100 voertuigen per jaar. In 2001 werd het merk omgedoopt tot Ariel Motors. In de productie van het merk is er een bijzonder lichte auto, gekenmerkt door hoge prestaties en met een krachtcentrale en versnellingsbak van de Honda Civic Type R – een sportmodel van de tweede generatie.

  7. Abarth

  Abarth Logo

  Een andere Italiaanse autofabrikant, Abarth, onderscheidt zich door de productie van snelle race- en terreinwagens. Opgericht door de Oostenrijks-Italiaanse Carlo Abarth, een racer en ontwerper, begon het bedrijf in 1949 met de productie van zijn eerste producten. De dempers en het uitlaatsysteem kwamen als eerste naar buiten. De sportwagen, waarvan Fiat de basis was, verscheen in 1956. Het merk moderniseerde de uitrusting van Fiat na een overeenkomst met het merk en creëerde kleine stedelijke versies, waarvan de leider het Abarth 850TC-model was in de jaren 60, op het chassis van de Fiat 600. De laatste auto kwam uit in 1971. In 2007 besloot Fiat het merk nieuw leven in te blazen.

  8. Audi Sport

  Audi Sport Logo

  1983 was het jaar van de opkomst van een nieuw merk voor de productie van high-performance auto’s en componenten voor hen – Audi Sport GmbH, dat oorspronkelijk quattro GmbH heette. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Neckarsulm, Duitsland. Als onderdeel van Audi, dat deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, voert het merk naast de productieapparatuur ook individuele instellingen uit volgens de eisen van de toekomstige eigenaar. De eerste naam werd aan het merk gegeven als eerbetoon aan de Audi quattro met vierwielaandrijving en rally, die voor het eerst werd gedemonstreerd op de Autosalon van Genève in 1980.

  9. ABT Sportsline

  ABT Sportsline Logo

  Duitsland is het moederland van veel wereldberoemde automerken en heeft een bijzondere invloed op de ontwikkeling van de wereldwijde auto-industrie. ABT Sportsline – waarvan het profiel motorsport en autotuning is van dochterondernemingen van het Volkswagen AG-concern – Audi, Seat, Škoda en Volkswagen. Het is gevestigd in Kempten im Allgäu, Duitsland en heeft een eigen raceteam. De productie ervan zorgt voor de modernisering van individuele automerken, sportophangingseenheden, afstemming van elektronische elektronica, aerodynamische vormen en externe carrosserie-elementen. De familiegeschiedenis gaat terug tot 1896, toen het merk Auto-Abt heette en een smederij was. Het bedrijf heroriënteerde zich in 1991 op het huidige type productie en veranderde zijn naam in Abt Sportsline GmbH.

  10. Alpina

  Alpina Logo

  Het Duitse bedrijf Alpina Burkard Bovensiepen GmbH & Co. KG, opgericht in 1956, houdt zich bezig met de productie van aangepaste auto’s op het BMW-chassis. Het merk werd opgericht door de Duitse fabrikant Burkard Bovensiepen, die het familiebedrijf van de productie van familietechnologie voortzette, dat in de jaren 60 instortte, maar het nieuw leven inblies en het onmiddellijk heroriënteerde naar automotive. Het kantoor is gevestigd in Buchloe, Duitsland. Aanvankelijk ondersteunde het bedrijf BMW door de carburateur en het cilinderblok te laten nabewerken bij de Kaufboyerne-werkplaats. Met de ontwikkeling verhuisde het bedrijf naar Buchloe en in 1983 begon het auto’s te produceren die waren geregistreerd bij het merk Alpina.

  11. Arash

  Arash Logo

  In 1999 richtte de Brit Arash Farboud Farboud Limited op, dat na 7 jaar omgedoopt werd tot Arash Motor Company. Gevestigd in Suffolk, Engeland, Verenigd Koninkrijk, lanceerde het merk een nieuw tijdperk van Britse sportwagens met de Farboud GT. Het model heeft het meest ongewone belichaamd – een avant-garde, ongewoon aantrekkelijk ontwerp, ideale aerodynamica, een maximumsnelheid van 327 km / u. Gericht op de ontwikkeling en productie van exclusieve modellen op het gebied van ontwerp, kracht en comfort, was de onderneming gedurende 5 jaar – van 2006 tot 2011, bezig met de release van constant gemoderniseerde Farboud GT en Farboud GTS. Het resultaat van dergelijk werk was de unieke Arash AF-10. Het merk blijft tot op de dag van vandaag exclusieve producten creëren.

  12. Artega

  Artega Logo

  Duits autofabrikant – Klaus Dieter Frers was het geesteskind van de Duitse ontwerper Klaus Dieter Frers, opgericht in 2006 en bestond slechts 6 jaar. De reden voor opname in deze lijst is de enorme hoeveelheid verschillende knowhow, geavanceerde technologieën op het gebied van autoconstructie. Alle ideeën na het faillissement van het merk in 2012 werden opgekocht door Volkswagen, met het succes dat ze vandaag de dag toepassen. Het kantoor van het merk was gevestigd in Delbrück, Duitsland. Maar in zo’n korte periode slaagde het bedrijf erin om één model te ontwerpen en uit te brengen – de Artega GT met 300 pk. en een 6 cilinder motor. Er werden ook 2 instapmodellen gemaakt, waarvan er één een hybride motor had.

  13. Ascari

  Ascari Logo

  Groot-Brittannië is de geboorteplaats van de sportwagenfabrikant Ascari Cars Ltd. Het merk, opgericht in 1995 door de Nederlander Klaas Zwart, was gevestigd in Banberry, VK en is vernoemd naar de eerste tweevoudig wereldkampioen Formule 1, Alberto Ascari. Het belangrijkste productieprofiel van het merk zijn sportwagens en supercars. Tijdens zijn bestaan ​​- afgeschaft in 2010, heeft het merk 5 modellen van straatauto’s en 4 Ascari-raceversies ontwikkeld en gelanceerd. Tegenwoordig is het merk nog steeds eigenaar van het racecircuit – Race Resort Ascari – 5425 meter pure adrenaline met moderne oppervlakken en een unieke natuurlijke omgeving.

  14. Arrival

  Arrival Logo

  Arrival brand werd in 2015 opgericht door de Rus Denis Sverdlov in Londen, Verenigd Koninkrijk. Als voormalig directeur van Yota Group, een Russische aanbieder van mobiele communicatiediensten, slaagde hij erin te investeren in de ontwikkeling van zijn aanvankelijke hobby en later zijn hoofdactiviteit na het verlaten van de functie van directeur. Het merk is nu gericht op de productie van lichte bedrijfsvoertuigen, waardoor het een van de belangrijkste gebieden is voor de elektrificatie van bestelwagens, bussen, inclusief stadsbussen, voor gebruik in de drukste steden, met ontwerpkenmerken die de afstand van passagiers garanderen in omstandigheden van het coronavirus. De faciliteit is gevestigd in Banbury, Oxfordshire, met een nieuwe fabriek in Bicester. Een tweede hoofdkantoor wordt geopend in North American in Charlotte, NC, VS.

  15. Arrinera

  Arrinera Logo

  Het Poolse automerk Arrinera, opgericht door Łukasz Tomkiewicz, is opgericht in 2008. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad van het land – Warschau. De hoofdactiviteit is de productie van supercars, waarvan het model Arrinera Hussarya uit 2008 een prominente vertegenwoordiger is. In 2015 werd een afgewerkte versie gepresenteerd op de Poznan Motor Show. Tegelijkertijd werd aangekondigd dat tegen het najaar van 2015 het racen van Arrinera Racing het licht zal zien en in 2016 de civiele versie zal worden uitgebracht. De constante verschuiving in termen, de aanwezigheid van overeenkomsten met de modellen Lamborghini Murcelago en Lamborghini Reventon wekte echter twijfels bij beleggers. Het merk werd in 2016 gesloten.

  16. Arcfox

  Arcfox Logo

  Het Chinese merk voor elektrische auto’s en cross-overs – Arcfox is gevestigd in de hoofdstad van China – Peking. Het is een dochteronderneming van de BAIC Group, die in 2017 een nieuw merk creëerde voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen. De eerste vertegenwoordiger van de producten van het merk was een premiumklasse brommobiel – Lite. Maar al in 2019 op de Autosalon van Genève gebracht, waren de modellen radicaal anders dan de Lite. Het tweede model was de GT-supercar. De nadruk lag op het originele ontwerp, dat de capaciteiten van de ontwerpers van het merk moest demonstreren. Het werd op de tentoonstelling gepresenteerd in beide uitrustingsniveaus.

  17. Aixam

  Aixam Logo

  In Aix-les-Bains, Savoie, Frankrijk, begon in 1983 een auto-industriegroep, Aixam-MEGA, te werken voor de productie van personenauto’s en bedrijfsvoertuigen. Tegenwoordig is de productie gericht op het aanvullen van een onontwikkeld segment van de markt met subcomplete auto’s, lichte ATV’s voor landelijke gebieden, waar vooral veel vraag naar is in stedelijke omstandigheden en waarvoor geen rijbewijs vereist is. Sinds 2003 is de productie aangevuld met de productie van elektrische voertuigen en al in 2007 bereikte het verkoopvolume 155.000 voertuigen. Maar na 2 jaar daalde de productie licht en bereikte slechts 12.000 eenheden.

  18. Apollo Automobil

  Apollo Automobil Logo

  Roland Gumpert, voormalig directeur van Audi Sport, richtte in 2004 het merk Apollo Automobil GmbH op, dat oorspronkelijk Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH heette. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denkendorf, Beieren, Duitsland, en het is gericht op de productie van sportwagenmodellen. De opening was te danken aan de voorbereiding door Roland Gumpert voor de release van een nieuwe generatie sportwagens die niet alleen op het circuit, maar ook in de stad konden worden gebruikt. In 2008 was Apollo Sport te zien op British Top Gear en werd de leider op het circuit. Maar in 2013 ging het merk failliet. Na 3 jaar werden de rechten erop verworven door het Hong Kong-consortium Ideal Team Venture en gaf het een nieuwe naam aan het merk – Apollo Automobil GmbH.

  19. Autobacs

  Autobacs Logo

  In 1947 richtte Toshio Sumino uit Toyosu, Koto, Tokyo, Japan Autobacs Seven Co., Ltd. op, dat zich richtte op de productie van auto-onderdelen en accessoires. In de loop der jaren heeft het merk zijn mogelijkheden uitgebreid. Het bedrijf verwierf zijn huidige naam in 1980 en opende filialen in Azië en verschillende winkels in Frankrijk. In 2001 werd Autobacs de eigenaar van Tommykaira, een laboratorium voor het afstemmen van sportwagens, en creëerde een divisie van ASL (Autobacs Sportscar Laboratory) en creëerde de Garaiya RS-01, een sportwagen van Tommykaira-ingenieur Kikuo Kaira. Er werd meteen aangekondigd dat het mogelijk was om voor elke klant individuele instellingen te maken.

  20. Aspark

  Aspark Logo

  Het Japanse merk Aspark werd in de herfst van 2005 opgericht door Masanori Yoshida in Osaka, Japan. Tegenwoordig is het een toonaangevend Aziatisch bedrijf voor technische diensten in de automobiel-, elektronica- en industriële sectoren. Aan de basis staat de volledig elektrische luxe supercar – Aspark, die de basis legde voor de massaproductie van auto’s van deze categorie, waarvan het ontwikkelingscentrum zich in Japan bevindt en het ontwikkelings- en productiecentrum van Owl – Turijn, Italië. Op dit moment heeft het merk 25 kantoren in verschillende landen van de wereld – in dat geval in Japan, Indonesië, Thailand en Zwitserland.

  21. AC Cars

  AC Cars Logo

  AC Cars Ltd is het eerste Britse bedrijf dat uitsluitend is opgericht voor de ontwikkeling en productie van sportwagens. Opgericht door John Weller en John Portwine in 1902. Het eerste sportmodel, de Weller Four Seat Touring, kwam uit in 1903 en het passagiersmodel, AC Sociable, in 1907. In 1911 werd het merk omgedoopt tot Autocarriers LTD, maar in 1922 keerde de oorspronkelijke naam terug. Van 1919 tot 1925 nam het merk met zijn auto’s deel aan bijna alle races en kampioenschappen. In de jaren 60 van de vorige eeuw creëerde het bedrijf de AC Cobra, uniek in zijn kenmerken. Na het ontwikkelen van veel originele sportmodellen in 2008 werd het merk stopgezet.

  22. Alvis

  Alvis Logo

  Van 1919 tot 1967 in Coventry, Engeland, Verenigd Koninkrijk, Alvis Car and Engineering Company Ltd. Opgericht door Thomas George John, produceerde het civiele en raceauto’s, gepantserde gevechtsvoertuigen en vliegtuigmotoren. Na de aankoop van het merk in 1965 door Rover, ging het merk door met de productie van gepantserde personenwagens. Toen werd het bedrijf onderdeel van British Leyland en in 1982 werd het overgenomen door United Scientific Holdings, dat onmiddellijk na de aankoop haar naam veranderde in Alvis plc. Alvis Car and Engineering Company Ltd hield op te bestaan.

  23. Atalanta Motors

  Atalanta Motors Logo

  Het moderne Atalanta Motors – Engeland, Verenigd Koninkrijk, is een andere, bijna succesvollere poging geworden om de Atalanta van de jaren ’30 van de vorige eeuw nieuw leven in te blazen. Die laatste staat bekend om de release van de originele 21 auto’s, die veel waardering kregen van vooroorlogse automobilisten. Maar na de oorlog werd het merk, dat de productie niet kon voortzetten, afgeschaft. Er waren verschillende pogingen om het bedrijf te herstellen, maar het idee van revival kon pas in 2011 worden gerealiseerd door Martyn Corfield, die dit in 2012 aankondigde met de release van het Sports Tourer-model in retrodesign. De tweede presenteerde hij op het Concours of Elegance 2014 in Hampton Court Palace nog een.

  24. Abadal

  Abadal Logo

  De naam van het Spaanse automerk Abadal werd gegeven ter ere van Francisco Abadal, die de bijnaam Paco had – de oprichter ervan. Paco was een autocoureur in Hispano-Suiza, Barcelona. Zijn wens om auto’s te maken leidde tot de oprichting van zijn eigen bedrijf in 1912. De eigenaar had echter alleen genoeg kennis en vaardigheden om één luxe auto met dezelfde naam te produceren. Deze situatie leidde tot een verandering in de richting van de activiteit. Abadal heeft een overeenkomst gesloten met Imperia, een Belgische autofabrikant, voor het recht om zijn product in Spanje onder zijn eigen merknaam te verkopen. In 1923 kreeg Francisco Abadal een lucratief aanbod van General Motors om hen in Spanje te vertegenwoordigen, wat leidde tot een stopzetting van de eigen productie. In 1930 werd het merk volledig gesloten.

  25. Abbott-Detroit

  Abbott-Detroit Logo

  De Amerikaanse autofabrikant Abbott-Detroit uit Detroit, Michigan, Verenigde Staten, opgericht door Carlo Abarth in 1909, duurde slechts 10 jaar. Geproduceerd vóór 1919, behoorde de auto tot de categorie “luxe”, en was krachtig en praktisch. Hij was uitgerust met een van de beste Continental-motoren van die tijd. De productie, die begon in Detroit, werd verplaatst naar Cleveland, Ohio, waardoor de naam werd ingekort tot een enkel woord – Abbott. Nadat het zijn productiecapaciteit met de verhuizing had uitgebreid, was het merk in staat om wijzigingen aan het gefabriceerde model door te voeren, waardoor er tot 1912 7 wijzigingen werden aangebracht.

  26. Alt

  Alta Logo

  De autofabrikant Alta, een Grieks merk uit Athene, werd opgericht in 1962 en ontbonden in 1978. De productie was gericht op lichte vrachtwagens, lakauto’s en motorfietsen. Het belangrijkste verschil tussen autoproducten was hun driewielige basis. Er werd gebruik gemaakt van een 50 cc Sachs-krachtcentrale. De eerste vrachtwagen van het productiemodel – A700 met een BMW-motor en een laadvermogen van 800 kg werd uitgebracht in 1967. Hij werd de meest succesvolle in deze groep vrachtwagens in het land. Het jaar daarop kwam de Alta A200 personenauto met een Heinkelmotor van 200 cm3 op de markt. Maar haar succes was gemiddeld. Uitbreidende productie verplaatst naar Elevsin. Maar na de sluiting van de Alta A200 in 1974 ontstonden er financiële problemen die na 4 jaar tot de sluiting van het merk leidden.

  27. AMC

  AMC Logo

  AMC is een acroniem voor een Amerikaans autoproductiebedrijf, opgericht door George W. Mason in 1954 en met hoofdkantoor in Southfield, Michigan, Verenigde Staten. Het merk American Motors Corporation is ontstaan ​​uit de grootste fusie in de geschiedenis van de VS van de Nash-Kelvinator Corporation en de Hudson Motor Car Company, geïnitieerd door George W. Mason. De productie van kleine auto’s heeft concurrentie gecreëerd voor de monsters van de auto-industrie – Ford, General Motors en Chrysler. In de jaren 60 en 70 werden de sportmodellen Javelin en AMX geproduceerd en na de aankoop van Kaiser Jeep begon de productie van SUV’s. Sinds 1980 begint de samenwerking met Renault. Maar in 1987 worden de aandelen van het bedrijf verkocht aan Chrysler.

  28. ARO

  ARO Logo

  De Roemeense terreinwagens ARO (Auto Romania) van Câmpulung-Muscel werden uitgebracht in 1957. Het merk bestond bijna een halve eeuw – tot 2003. De hoogtijdagen van het bedrijf vielen in de Sovjetperiode en de neergang – voor een tijdje als onderdeel van de EU. Modellen met Daihatsu-installaties waren zeer gewild in Spanje en werden in Portugal geproduceerd zoals Hisparo en Portaro. ARO-Ciemme in Italië rustte de apparatuur uit met Volkswagen-motoren en produceerde deze onder het ACM-merk. Na de stopzetting van de productie in Roemenië in 2003, werd ARO in het Tsjechisch hersteld als een kleine batch. De productie startte in de productiefaciliteiten van Auto Max Czech (AMC).

  29. Askam

  Askam Logo

  Het Turkse Askam, een dochteronderneming van iftçiler Holding, produceert sinds 1962 tot 2015 vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen in Istanbul, Turkije. De onderneming werd opgericht met de gezamenlijke deelname van Chrysler. Aanvankelijk heette het bedrijf Chrysler Sanayi. Maar in 1964 werd het vervangen door Askam en begon de productie van vrachtwagens – Fargo Trucks, DeSoto en Dodge onder licentie. In 1978 kochten Turkse partners het belang van Chrysler uit. Sinds het begin van de jaren 90 begon de productie van gelicentieerde Japanse subcompacttrucks. 2002 was het jaar van de rebranding. Het bedrijf werd omgedoopt tot Askam Kamyon Imalat ve Ticaret AŞ. Maar in 2015 werd de productie afgebouwd.

  30. Auburn

  Auburn Logo

  Auburn is een van de oudste Amerikaanse autofabrikanten uit Auburn, Indiana, Verenigde Staten, opgericht in 1900 door de broers Frank en Morris Eckhart. Ze scheidde zich af van het toen beroemde koetsbedrijf, de Eckhart Carriage Company. Eckhart Jr. kocht de productie van twee kleine werkplaatseigenaren in Indiana en begon hun idee te realiseren met een toerwagen. Na de oorlog in 1919 werd het merk opgekocht door een groep investeerders uit Chicago met Ralph Austin Bard. En in 1924 werd het gekocht door Errett Lobban Cord, waardoor een luxe auto ontstond – L-29. De beroemde Duesenberg Model J, Auburn Speedster [en] 1935-1937 en Cord 810/812 werden gemaakt. De Grote Depressie leidde tot de sluiting van het bedrijf in 1937.

  31. Austin Motor

  Austin Motor Logo

  De Brit Herbert Austin richtte in 1905 de Austin Motor Company op. Het merk bracht auto’s uit onder het merk Austin in Longbridge, Engeland, Verenigd Koninkrijk, en het merk overleefde tot 1952. Het eerste product was de Austin 18/24HP [5] Endcliffe, uitgebracht in het voorjaar van 1906. De producten werden gekocht door Russische prinsen, Vaticaanse bisschoppen, edelen van Groot-Brittannië en de leiders van Spanje. Het merk aangeboden in het assortiment van categorieën auto’s – passagierslimousines, coupés, ambulances, bedrijfsvoertuigen. In 1952 werd de holding British Motor Corporation opgericht.

  32. Autobianchi

  Autobianchi Logo

  Het Italiaanse automerk Autobianchi werd in 1955 opgericht door drie toonaangevende merken – Bianchi, Pirelli en Fiat. Het werd gemaakt voor de productie van gezinsauto’s – subcompacte auto’s zoals de Autobianchi A111 sedan, waar veel vraag naar was en zelfs de verkoopvolumes van de toen populaire Fiat in deze groep overtrof. De bekendste waren de Autobianchi A112 hatchback uit 1969 en de Autobianchi Y10 met het FIRE-systeem. Door de integratie van het merk in 1989 met Lancia stopte de ontwikkeling van nieuwe modellen onder dit merk, en met de terugtrekking van de Y10 uit de productie in 1995 hield Autobianchi op te bestaan.

  33. Axon

  Axon Logo

  Vertegenwoordiger van Britse autofabrikanten – Axon Automotive, uit Northampton, Northamptonshire, richtte zich op de productie van auto’s en onderdelen. In 2008, na de oprichting van het hoofdkantoor in Wellingborough, Verenigd Koninkrijk, presenteerde het zijn eerste hatchback op de Sexy Green Car Show. Inclusief eigen ontwerp en ontwikkeling op het gebied van materiaaltechnologieën had het merk brede perspectieven in zijn ontwikkeling. Het bedrijf ontwikkelde lichtgewicht structurele composieten voor de auto-industrie, had een staf van ervaren medewerkers om zijn eigen innovaties in de productie te ontwerpen, analyseren en implementeren. Maar in 2020 kondigde ze aan dat het zou worden gesloten.

  34. Aeolus

  Aeolus Logo

  Aeolus (Dongfeng Fengshen) is een Chinees automerk van Dongfeng Passenger Vehicle Company, onderdeel van Dongfeng Motor Group. Het bedrijf begon zijn activiteiten in 2009 onder de naam Fengshen en kreeg later de officiële Engelse naam – Aeolus. De Chinese versie van de naam is een eerbetoon aan het automodel van Yunbao Automobile. Nadat het in de jaren 90 de officiële partner was geworden van de gezamenlijke Yunbao, startte het merk Nissan de release – Yunbao Fengshen 7200. In 2009 lanceerde het bedrijf de eerste vierdeurs sedan – Fengshen S30, klasse A. In 2011 werd een vijfdeurs middelste versie – Fengshen H30 werd gelanceerd. In 2012 breidde het merk zich uit buiten China en verkocht het in Venezuela.

  35. Aiways Automobiles Company Ltd

  Aiways Automobiles Company Ltd Logo

  Fu Qiang (Samuel), voormalig hoofd verkoop voor Volvo Cars, China en Gary Gu richtten in 2017 het automerk Aiways op in Shanghai. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Shanghai, China, het Europese en onderzoekscentrum van het bedrijf – in München, Duitsland. Het eerste model van de onderneming kwam uit in 2018 en heette Aiways U5. Het is gecertificeerd voor de eisen van de EU-markt. In 2019 werd ze eigenaar van 50% van de aandelen van Jiangling Holdings. Dit opende de deur voor het merk om elektrische voertuigen te produceren en de capaciteit uit te breiden door het gebruik van de Jiangling-fabriek. De eerste modellen die in de EU te koop waren, werden in 2020 per trein verzonden, waardoor de levertijden werden teruggebracht van 6 weken naar 16 dagen.

  36. Almac

  Almac Logo

  Nieuw-Zeeland heeft ook bijgedragen aan de geschiedenis van de wereldwijde auto-industrie. Haar merk is Almac cars, een fabrikant van auto-onderdelen, opgericht in 1984 in Upper Hutt. Het maakt deel uit van Almac Reinforced Plastics Ltd, opgericht door Alex McDonald in 1971. Na zijn verhuizing naar Nieuw-Zeeland begon de oprichter in 1976 met het ontwikkelen van een sportwagen die vergelijkbaar was met de Lotus Elite 1974 op het Volkswagen-chassis. Dit was het enige model. Het werd verkocht als een Phil Derby-racewagen. Het was de beurt aan de Almac 427, een replica van de Shelby Cobra 427, waarvan in 1984 17 stuks werden verkocht. Zijn lichaam was gemaakt van glasvezel. Maar tot nu toe is het merk er niet in geslaagd een eigen auto te creëren.

  37. Alternative Cars

  Een andere autofabrikant uit Nieuw-Zeeland is Alternative Cars Limited, opgericht door Russell Hooper in 1984 als Kit Kars Limited. Aanvankelijk was ze betrokken bij de levering van medische benodigdheden. En pas in 1996 kreeg het de naam die vandaag bekend is en begon de productie van componenten voor auto’s. De eerste auto’s van het merk waren gebaseerd op de fiberglas carrosserie van het MG TF-model uit de jaren ’50. Op dat moment is de werkplaats verhuisd van de huisgarage naar de werkplaats in Auckland. Uitgebracht in 1996, werd de T Mark 5 verscheept naar de Australische markt. In 2000 verschenen ontwikkelingen met het stuur links. TG bestreek vandaag de markten van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

  38. AM General

  AM General Logo

  AM General is een vertegenwoordiger van Amerikaanse fabrikanten van zware voertuigen en contractmodellen uit South Bend, Indiana. De bekendste modellen zijn de civiele Hummer en de leger Humvee, geassembleerd in de fabriek in Mishawaka, Indiana. Het merk begon zijn geschiedenis met het Standard Wheel van 19003, dat, na vele fusies en eigendomswisselingen in 1970, de overname werd van de American Motors Corporation (AMC). In 1971 verwierf het merk zijn naam – AM General, als een dochteronderneming. Van 1972 tot 1979 produceerde het bedrijf stadsbussen. Tegen de tijd dat ze werden gesloten, wisten 2 lijnen trolleybussen de voorraden te verlaten. In 1992 betrad de HMMWV de civiele markt. In 2002 verscheen de Hummer H2.

  39. Amuza

  Amuza Logo

  Een Australisch merk voor stretchlimousines, Amuza, werd in 1997 opgericht door Ventura. De fabrikant is gevestigd in Perth. Haar beroemdste auto is de Grand Chauffeur, gepresenteerd in 2003 in Tokio. De implementatie vindt plaats in verschillende landen – Japan, Australië en Singapore. De hele lijn limousines van het merk maakt gebruik van de basis van Amerikaanse modellen – Ford Falcon, Fairmont, Futura. Het merk bood onlangs een nieuwe sportwagen aan om autoliefhebbers uit te schakelen – een prototype voor een toekomstige serieproductie in massaproductie. De volgende in de rij is het project van het amfibievoertuig, dat op de tekeningen staat.

  40. Anteros Coachworks

  Anteros Coachworks Logo

  Sinds 2005 is er een particulier sportwagenbedrijf opgericht in San Jose, Californië, Verenigde Staten. De oprichter was de ontwerper Roger Hector. In 2006 ontwikkelde hij de luxe sportwagen, de Anteros, op basis van de C6 Corvette, met een vermogen van 500 pk. en turbocompressor. Het werd in een beperkte oplage geproduceerd en met de hand geassembleerd voor een hoge bouwkwaliteit. De constructie is toegepast in de decoratie van koolstofvezel, leer en hout. De salon had een individuele inrichting. Het model bood de klant de mogelijkheid om een ​​individuele instelling te bestellen en werd geproduceerd tot 2009.

  41. Apex Motors

  Apex Motors Logo

  Apex Motors is een gezamenlijk Hong Kong-Brits autobedrijf. Het werd in 2016 opgericht door de broers Jason en Gary Leung op basis van de Elemental RP-1. De productie vond plaats in Hong Kong en de AP-1, een sportwagen voor open wegen, werd gelanceerd, die een 2,3-liter motor van Ford met 400 pk had. In het voorjaar van 2020 stelde het merk een nieuw model beschikbaar voor het grote publiek, met het concept van een elektrisch voertuig – de Apex AP-0, die een echte concurrent van Tesla zal zijn. De massaproductie staat gepland voor 2022 en zal plaatsvinden in Engeland.

  42. Aptera Motors

  Aptera Motors Logo

  Een Amerikaanse startup genaamd Accelerated Composites, nu Aptera Motors Inc. werd in 2005 opgericht om hoogwaardige auto’s te produceren. In 2011 werd het afgeschaft. Maar in 2019 werden de eerste oprichters Chris Anthony en Steve Fambro herboren met een kleine naamsverandering en werden ze Aptera Motors Corp. De faciliteit is gevestigd in San Diego, Californië. Aptera Motors Corp. was een driezitter variant van een tweezitter genaamd de Aptera 2-serie. In 2019 onderging het een upgrade naar een versie op zonne-energie. In 2020 werd een nieuw Aptera EV-prototype gepresenteerd.

  43. Arash Motor Company

  Arash Motor Company Logo

  Newmarket, Suffolk, Engeland is de zetel van het Britse autoproductiebedrijf Arash Motor Company. Opgericht door Arash Farboud als Farboud Limited in 1999 om super- en hypercars te produceren, veranderde het zijn naam 7 jaar later. Tegenwoordig staat het merk bekend om 4 modellen – AF-LM, gewijd aan Le Mans; supercars Farboud GTS en AF-8 en AF-10 – de eerste hypercar. Momenteel worden alleen AF-8 en AF-10 geproduceerd. Het nieuwe model wordt aangekondigd voor eind 2021. Qua productievolume richt het merk zich op ultrakleine volumes. Vandaag is dit cijfer 2-3 auto’s per jaar. Dienovereenkomstig zijn er geen doelen om de verkoop te verhogen, die vandaag minder dan 80 eenheden per jaar bedraagt.

  44. Arcimoto

  Arcimoto Logo

  Arcimoto is een nieuw Amerikaans autobedrijf gericht op moderne elektrische voertuigen, met het hoofdkantoor in Eugene, Oregon. Het werd in 2007 opgericht door Mark Frohnmayer en produceert en verkoopt nu de Fun Utility Vehicle (FUV), een elektrisch tandemvoertuig voor twee personen. Daarnaast verkoopt het bedrijf speciale voertuigen – “Rapid Responder”-busjes voor noodgevallen en Deliverator voor complexe last-mile-leveringen. In de zomer van 2020 is het merk een samenwerking aangegaan met Sandy Munro om het productieproces en ontwerp te optimaliseren.

  45. AC Schnitzer

  AC Schnitzer Logo

  Als aparte divisie van het merk Schnitzer Motorsport houdt AC Schnitzer, gevestigd in Aahen, zich bezig met het tunen van auto’s op de aftermarket. Het bedrijf richt zich op het automerk BMW. Naarmate het merk zich ontwikkelt, breidt het zijn mogelijkheden uit. Enige tijd geleden nam hij de baan en Land Rover op zich. Het bedrijf produceert onderdelen voor een individuele bestelling, rekening houdend met de noodzaak om de productiviteit van het apparaat te verhogen. AC Schnitzer biedt aangepaste chassisopties, aangepaste wielen, prestatieverbeteringen. Het interieur en exterieur worden opnieuw ontworpen.

  46. ​​​​Allard Motor Company

  Allard Motor Company Logo

  Een kleine Britse autofabrikant, Allard Motor Company, gevestigd in Londen, werd in 1945 opgericht door racer Sydney Allard. Het belangrijkste doel van het merk Allard was om een ​​ontwerpoplossing te vinden voor het plaatsen van grote Amerikaanse motoren in de V8 in kleine carrosserieën van Britse modellen, die op hun beurt licht van gewicht zijn. Als gevolg hiervan werden de auto’s van zijn assemblage bijzonder efficiënt, maar ruw in hun vormen en ontwerpen. Omdat hij een racer was, streefde hij naar snelheid, niet naar schoonheid. In 1958 hield het merk op te bestaan.

  47. Arden

  Arden Logo

  Een van de vertegenwoordigers van de Duitse techniek is een werktuigbouwkundig ingenieur – Jochen Arden, die in 1972 onder zijn eigen naam een ​​autoshow voor tuning oprichtte. De reden voor de oprichting van het bedrijf was de noodzaak om hun eigen ideeën voor het herontwerpen van de Jaguar XJ V12 te implementeren en te legaliseren. Het resulterende model – Arden AJ1 verschilde radicaal van het origineel, zowel qua vorm, ontwerp en had betere eigenschappen, verhoogde productiviteit. Het succes leidde tot de voortdurende implementatie van de merkconversies van Jaguar, die massaal begonnen in 1986. Daarnaast probeerde het merk Bentley, Land Rover, Mini uit.

  48. Auto Union

  Auto Union Logo

  Van 1932 tot 1969 voerde het Duitse autoconcern Auto Union, met het hoofdkantoor in Zwickau, Duitsland, zijn activiteiten uit. De oprichters zijn Audi, DKW, Horch en Wanderer, wat tot uiting komt in het logo – 4 gekruiste ringen. Elk van de oprichters droeg hun eigen kenmerken bij aan het concern. Horch – premium auto’s, DKW – een groep sociaal toegankelijke voertuigen, Audi en Wanderer – middenklasse. De focus van deze groep lag echter op de ontwikkeling en productie van raceauto’s onder één merknaam. De rebranding die in 1969 plaatsvond, leidde tot de opheffing van het concern. Zijn belangrijkste opvolger was Audi AG.

  49. AAC

  Auto Avio Costruzioni Logo

  Auto Avio Costruzioni (AAC) is de oorspronkelijke naam van het wereldberoemde Italiaanse automerk Ferrari uit Modena, opgericht door Enzo Ferrari in 1929. Het is gemaakt om verschillende elementen van auto’s van Alfa Romeo aan te passen en te verbeteren. Tijdens deze periode was Enzo Ferrari betrokken bij het racen en leidde hij het Alfa-team en nam hij deel aan wedstrijden op Europees niveau. De eerste en enige auto die onder de merknaam werd uitgebracht, was de Auto Avio Costruzioni Tipo 815. Enzo Ferrari, ingenieurs Alberto Massimini en Vittorio Bellentani namen persoonlijk deel aan de totstandkoming ervan. Hij ontwikkelde een snelheid tot 175 km/u en had een vermogen van 72 pk. In 1947 kreeg het merk de naam van zijn oprichter – Ferrari. In 1957 werd de AU officieel opgeheven.

  50. Adrenaline Motorsport

  Adrenaline Motorsport, opgericht in 2005 door Daniel Jefferson Muir, Tom Richard Taylor, Neil Yates en Martyn Sutherland, is de basis geworden voor de merken Adrenaline, Minari en Toniq. Oorspronkelijk gevestigd in St Columb Major in der Grafschaft Cornwall, verhuisde het hoofdkantoor in 2008 naar Bodmin. Daarvoor, in 2006, werd Murtaya uitgebracht op basis van de vierwielaangedreven Subaru Impreza 93-2000. De naam bestond uit 3 achternamen van de oprichters. Van 2007 tot 2009 werden 45 auto’s geproduceerd. Maar de financiële moeilijkheden die zich voordeden, leidden tot de verhuizing van het bedrijf naar Lutterworth in Leicestershire en het daaropvolgende faillissement in 2010. Het totale productievolume bedroeg 57 rallyauto’s.

  51. AD (Geavanceerd ontwerp Tramontana)

  A.D. (Advanced Design Tramonta) Logo

  Spaanse autofabrikant – A.D. (Advanced Design Tramontana) produceert sportwagens. Opgericht door Joseph Rubau, die de ontwerper Pere Giry, de carrosseriebouwer Xavi Lopez en de ingenieur Jordi Baltasar, A.D. gericht op de productie van supercars. Het belangrijkste kenmerk van haar ontwikkelingen is het gebruik van moderne technologieën bij de productie van auto’s volgens de tradities van de jaren ’30 van de vorige eeuw, waardoor vrijwel kunstwerkjes ontstaan ​​in de vorm van moderne hogesnelheidsauto’s. Het merk wordt gekenmerkt door het creëren van unieke auto’s en het ontwikkelen van ontwerpen volgens individuele parameters.

  52. Aeon Sportscars Limited

  Aeon Sportscars Limited Logo

  De Britse autofabrikant Aeon Sportscars Limited begon zijn activiteiten in 2000 in Marden in het graafschap Kent. Keith Wood en John Timothy Hewat werden de bestuurders. Sinds 2003 is het merk begonnen met de productie van auto-onderdelen en de originele GT 3 Coupé. Het onderscheidt zich door de deuren in de vorm van een meeuwvleugel, de voorste driezitsbank, waar de bestuurdersstoel zich in het midden bevindt. De GT 3 Spyder kwam uit in 2004. In 2009 werd het Epona-model op de tentoonstelling gepresenteerd. Sinds 2011 is een lichte sportwagen Exceed Autocraft in ontwikkeling, die gepland is in twee versies – een coupé en een roadster.

  53. Alba Engineering

  De Italiaanse autofabrikant Alba Engineering, in 1983 opgericht door Giorgio Stirano, werd opgericht om raceauto’s te ontwerpen en te produceren. De reden voor de oprichting was de behoefte aan auto’s die kunnen worden gebruikt in de juniorcompetities van het C2-wereldkampioenschap in endurance racen. In de loop van twee jaar heeft het merk een racetechniek gecreëerd die niet alleen voldeed aan de gestelde eisen, maar de piloten constant naar de overwinning leidde. Bijzonder succesvolle resultaten waren in de AR2-klasse. Een van de meest efficiënte modellen was de Alba AR5, gepresenteerd op Daytona Finale 3 Hours.

  54. Amilcar

  Amilcar Logo

  Het Franse merk Amilcar werd in 1921 opgericht door Joseph Lamy en Émile Akar. Bezig met het uitbrengen van personenauto’s, concentreerde ze zich op haar sportieve type. Het bedrijf, aanvankelijk gevestigd in Parijs aan de rue Shmen-Ver, ondervond ruimtegebrek, wat leidde tot een verhuizing naar een werkplaats in Saint-Denis. Het eerste technische product, de CC-kinderwagen voor twee personen, werd in de herfst van 1921 op de autosalon van Moskou onthuld. Het meest succesvolle model was de Amilcar CGSS uit 1926. In 1928 demonstreerde het merk een volledig nieuwe generatie voertuigen met verschillende soorten modificaties. Tegelijkertijd begon de productie van vrachtwagens. Het merk werd stopgezet in 1939.

  55. ARK Performance

  ARK Performance is een Amerikaans automerk gevestigd in Ontario, Californië, VS. De belangrijkste focus is auto-tuning, de ontwikkeling van componenten van wereldklasse voor auto’s. Het merk is actief betrokken bij coproductie. In nauwe samenwerking met het Koreaanse Hyundai zijn een aantal projectvoertuigen gecreëerd, zoals de Alpine Edition Veloster, AR550 Hyundai Genesis, Legato Concept en Danza. Het bedrijf zet zijn ontwikkeling voort en overweegt vandaag de sluiting van nieuwe overeenkomsten over het herontwerp en de gezamenlijke ontwikkeling van het ontwerp van nieuwe modellen met ’s werelds toonaangevende merken in de productie van premium auto’s.

  56. American Specialty Cars (ASC)

  American Specialty Cars (ASC) Logo

  De Amerikaanse autofabrikant American Specialty Cars (ASC) werd in 1965 opgericht door Heinz Prechter in Los Angeles, Californië. Het heette oorspronkelijk de American Sunroof Company. Na 2 jaar verwierf het merk een groot pand in Detroit. De eerste leveringen werden gedaan aan de Ford Motor Company. S 1968 Mercury Cougar XR-7. De hoofdactiviteit was de ontwikkeling van cabriodaken. Dit proces omvatte de creatie van verschillende van zijn eigen aangepaste modellen, waaronder de ASC McLaren Capri-coupé en cabriolet voor twee personen, de ASC McLaren Mustang tweezitter. Het merk werd in 2017 gesloten.

  57. ASL

  Autobacs’ divisie van autoproductie – ASL (Autobacs Sports Car Laboratory) werd gevormd op basis van de uitgekochte failliete productie van speciale voertuigen – Tommykaira. In 2001 werd het de eigenaar van de huidige naam. De eerste kleine sportwagen ASL Garaiya werd gebouwd op basis van de Tommykaira ZZ. De wijziging ervan in 2003 werd in Japan gepresenteerd in de klasse van de GT300-raceserie. Tegenwoordig is de Garaiya RS01 in ontwikkeling, die wordt gepositioneerd als een grotere en snellere toevoeging aan de ZZ. De productie functioneert en werkt aan meerdere series auto’s tegelijk.

  58. ASMA Design

  ASMA Design Logo

  Op het gebied van auto-tuning en aftermarket cosmetica onderscheidt het Duitse merk ASMA Design, gevestigd in Lauda-Königshofen Duitsland, zich. Maar in de basis is er ook zijn eigen creatie – de ASMA CLS Shark-auto, die indruk maakte op iedereen op de IAA 2005, die werd gehouden in Frankfurt, Duitsland. Latere modellen werden ook uitgevoerd in het oorspronkelijke ontwerp en lieten betere prestaties zien. Onder hen – Asma Design SLR Perfectus, 2009, evenals aangepaste modellen van ’s werelds toonaangevende merken – Mercedes-Benz, Porsche, bijvoorbeeld, een unieke versie van de Asma Design Porsche Cayenne Turbo “Giant”.

  59. ATS

  ATS Logo

  De Italiaanse fabrikant van voertuigen voor toerisme en sport – ATS (Automobili Turismo e Sport) werd opgericht in 1961 en heeft zijn hoofdkantoor in Bologna, Italië. De oprichters waren Girolamo Gardini, Giotto Bizzarini, Carlo Kitty, Fausto Galassí, Enzo Selmi – alle leden van het topmanagement van het merk Ferrari die de samenstelling verlieten. De aanwezigheid in de groep van de hoofdontwerper van het bedrijf maakte het mogelijk om te geloven dat hij alleen als automaker kon bestaan. De eerste auto voor de Formule 1 kwam uit – ATS Tipo 100 in 1963. Werd uitgebracht 2 niet erg succesvolle opties. In hetzelfde jaar wordt de A.TS 2500GT met middenmotorpositie gepresenteerd. Het merk wordt in 1964 gesloten.

  60. Autech

  Autech Logo

  Japans merk Autech Japan Co., Ltd. Het werd in 1986 opgericht door het merk Nissan als een dochteronderneming voor het afstemmen en ombouwen van automodellen die door het bedrijf werden uitgegeven. Het kantoor van het nieuwe bedrijf was gevestigd in Chigasaki-shi, Japan. De volledige productie werd gefinancierd door het moederbedrijf, dat de verkoop van Autech-producten alleen via haar netwerk toestond. In 1987 ging het merk een gezamenlijke productie van luxe sportwagens aan met het Italiaanse Zagato. De motor en het chassis zijn ontwikkeld door Autech. 1989 zag het levenslicht van de Autech Zagato Stelvio AZ1. Het bedrijf opende, na toestemming te hebben gekregen om uit te breiden, een kantoor in ASEAN in Bangkok, Thailand.

  Welk autologo is de letter A?

  Als je kijkt naar de lijst met merken op de 'A' hierboven, vind je meer dan 60 namen. En het is verre van compleet. Omvat alleen bedrijven die een belangrijke rol hebben gespeeld in de auto-industrie. Dit zijn Ariel en Audi Sport, Aspark en Alfa Romeo. Meer kan worden verkregen door te kijken naar de bovenstaande lijst met merken die beginnen met A.

  Welke SUV begint met een A?

  Alleen al vanaf 2010-2020 worden wereldwijd meer dan 35 modellen SUV's van 10 bekende merken in massa en op kleine schaal geproduceerd. De meest 'productieve' in deze richting was Audi, die 17 modellen en modificaties heeft. Onder hen de meest recente - RS Q3 Sportback, Q4 e-tron. Ook Aston Martin, ArcFox, AM General, Alpina met 4 aanbiedingen, Alfa Romeo, Acura met 3 luxe compacte crossovers en anderen blijven niet achter.

  Welke dure auto's beginnen met een?

  Tegenwoordig kunnen we een van de duurste auto's met een naam die begint met de letter A noemen: Aspark Owl met een aangegeven waarde van $ 3.560.000, twee modellen - Aston Martin Valkyrie met een prijs van $ 3.200.000 en One-77 - voor $ 1.400.000. Gezien de problematiek in een historische context, zullen er nog veel meer modellen aan deze groep worden toegevoegd. De verschillende waarde van de dollar in verschillende tijdsperioden maakt het echter moeilijk om hun werkelijke waarde te beoordelen.