Autodesk — rebranding van «A» naar «A»

Autodesk Logo

Met de komst van een nieuw digitaal tijdperk en zakelijke trends tijdens een pandemie, heeft het merk Autodesk een vernieuwingstraject gevolgd en een nieuw logo, bedrijfskleuren, lettertype, richtlijnen voor webdesign en marketingmateriaal gecreëerd.

Het bedrijf heeft inderdaad een gedurfde beslissing genomen om op zo’n grote schaal aan identiteit te doen. Dit is een volledig nieuwe ontwikkelingsronde voor Autodesk, onderdompeling in moderniteit en perspectieven. Het feit dat het bedrijf zijn strategie en het systeem als geheel heroverweegt, wordt benadrukt. Dit spreekt tot het rijpingsproces van iets meer dan alleen een merk. Dit is een hele filosofie.

Autodesk Nieuw Logo

Sinds 2013 gebruikt Autodesk zijn eigen logo, dat nu, hoewel het er misschien geavanceerd uitziet, nog steeds niet de nieuwe manier van denken van het team van het bedrijf weerspiegelt. Het huidige logo symboliseert kracht en vervangingsgemak. Deze actuele weerspiegeling van het credo van het merk staat synoniem voor actie, vastberadenheid en verantwoordelijkheid.

Aanvankelijk was het logo een tweedimensionale afbeelding van de letter A, het is opmerkelijk dat de kleuren een verloop hadden en het pictogram grasachtig, blauw en een meer verzadigde blauwe tint combineerde, dicht bij de zeegolf. Eerder was de mode voor logo’s anders, er was een verzoek om volumetrische overgangen, samenvoegende letters, sierlijkheid om het proces te laten zien.

Logo Autodesk

Zoals u kunt zien, behoort dit nu tot het verleden, platte vectorafbeeldingen vervangen het volume, wat gemakkelijker te gebruiken is in advertenties en drukwerk. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe het logo eruit zal zien op verschillende oppervlakken en media, u hoeft zich niet druk te maken over de kleur. Tegenwoordig is vereenvoudiging in zwang, want elk visueel product moet snel herkenbaar, herkenbaar en toegankelijk zijn voor de doelgroep.

Het is niet duidelijk waarom de nieuwe badge A, die nu een fris icoon voor het merk is, zo’n design heeft. Je zou kunnen zeggen dat «A» de bewegingslijn verborg, maar dit is niet zeker. In de ruimte van de letter kan men een stijging zien, of een stap, of hulplijnen die de interne structuur van de gestileerde letter A doorbreken. Het lettertype is brutaler geworden dan het vorige, steviger en betrouwbaarder.

Autodesk Voor en Na Logo (geschiedenis)

Als je denkt aan moderne visuele cultuur en marketing, dan heeft het merk er alles aan gedaan om zo effectief mogelijk en minimaal «zachtaardig» te worden. Daarom rechtvaardigt de focus op stabiliteit en kracht, die werd aangekondigd als de nagestreefde doelen van rebranding, deze vereenvoudiging van de identiteit.