Australische Motorfietsen

  Australische Motorfietsen

  Elk motorbedrijf heeft een trotse geschiedenis. Dit type vervoer wordt traditioneel geassocieerd met dynamiek en vrijheid. Daarom zit er al een interessante legende achter wanneer er een nieuw motormerk verschijnt. Visueel wordt het overgedragen, onder meer via het logo. We brengen een selectie stijlvolle logo’s van gerenommeerde motormerken onder uw aandacht.

  Wat is Australische motorfietsmerken?

  Dit zijn motorbedrijven die zijn geregistreerd in Australië. Deze omvatten Hunter Motorcycles, Sol Invictus, Thumpstar, Bolwell, Bennett & Barkell Motorcycles, Waratah Motorcycles.

  Hunter Motorcycles

  Hunter Motorcycles Logo

  De naam van het bedrijf zegt al veel. Dit zijn motorfietsen voor wie houdt van vrijheid, autorijden en niet bang is voor zelfexpressie. Het bedrijfslogo gebruikt veel gouden tinten. Het wordt geassocieerd met status en prestige. Dienovereenkomstig zullen dergelijke voertuigen worden gewaardeerd door mensen die streven naar alles van kwaliteit. De hemelse tinten in het midden van het logo herinneren aan vrijheid, vlucht en ruimte. Dit is een associatie met een bepaalde manier van leven, niet stil willen zitten en de wens om telkens nieuwe ruimtes te veroveren. Niet voor niets is een ander symbool dat in het logo gestileerd is, vleugels. Zoals je kunt zien, is alles erop gericht om één concept uit te drukken.

  Sterren worden ook gebruikt in het logo-ontwerp. Het symbool is betekenisvol, het kan onder andere de status aangeven. Interessant is ook dat het logo van Hunter Motorcycles veel kleuren heeft. Naast gouden en hemelsblauwe tinten is het ook grijs, wit, rood. Ze zien er allemaal harmonieus uit en verzadigen het logo niet. Daarom ziet het er stijlvol en herkenbaar uit.

  Als we het hebben over de geschiedenis van het bedrijf, dan is het nog vrij jong. Dus de eerste motorfiets van het merk Hunter Motorcycles werd relatief recentelijk goedgekeurd voor verkoop door het Australische ministerie van Infrastructuur. Het gebeurde in 2007. Maar sindsdien heeft het bedrijf nieuwe hoogten bereikt en zijn motorfietsen populair.

  Sol Invictus

  Sol Invictus Logo

  De naam van de Sol Invictus-motorfietsen wordt geassocieerd met de heidense overtuigingen van het Romeinse rijk. De toenmalige bewoners van een grote staat geloofden in het bestaan ​​van een godheid, die de “onoverwinnelijke zon” werd genoemd. Eigenlijk is dit hoe de naam van het bedrijf wordt vertaald.

  Het logo is het eerste woord van de merknaam, die is ingeschreven in een vierhoek. Het lettertype is gestileerd om bij de vorm van de figuur te passen. U kunt dus de afbeelding van een ruit zien met zwart en grijs in het ontwerp.

  De fabrikant positioneert zijn motorfietsen als betaalbaar en eenvoudig. Het ontwerp maakt gebruik van old-school stijl gecombineerd met nieuwe technologieën.

  Thumpstar

  Thumpstar Logo

  De naam en het logo van dit merk zijn in harmonie met elkaar. Deze Australische motorfietsen zijn de keuze van veel moderne rijders.
  Als u een logo analyseert, moet u letten op het kleurenschema. Het maakt gebruik van een combinatie van witte, zwarte en gele kleuren. Wit wordt traditioneel geassocieerd met eenvoud, transparantie, rechtlijnigheid en specificiteit. Zwart zorgt voor het nodige contrast. Het maakt het logo overtuigender, herkenbaarder en gedenkwaardiger. En het geel (met een licht lichtgroene tint), waarmee we de compositie omlijsten, maakt het visueel interessanter.

  Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het lettertype dat wordt gebruikt om de merknaam weer te geven. De schuine letters brengen een gevoel van dynamiek over en lijken te vragen om een ​​ritje op Thumpstar-motorfietsen. En het gebruik van een ster in het midden verbetert het visueel en benadrukt het tweede deel van de naam. Er moet ook worden opgemerkt dat er een kleinere in de grotere ster zit. Dit versterkt de nadruk en maakt het logo nog interessanter.

  Bolwell

  Bolwell Logo

  Bolwell motorfietsen zijn een merk met geschiedenis. Het bestaat van 1963 tot heden. Zo’n indrukwekkend verhaal is een duidelijk teken dat het productiebedrijf erin is geslaagd om succes en erkenning van zijn klanten te krijgen.

  Als u naar het logo van het bedrijf kijkt, ziet u interessante combinaties van vormen, tinten, lettertypen. Allereerst moet worden opgemerkt dat het logo in een cirkel is “ingeschreven”. Dit cijfer wordt geassocieerd met volledigheid, de integriteit van het concept. In dit geval wordt de cirkel verticaal in twee delen verdeeld met behulp van twee lijnen van verschillende dikte. Deze visuele oplossing ziet er erg stijlvol uit, je kunt de harmonie van contrasten en proportionele verhoudingen van verschillende elementen van het logo zien.

  In het midden van het logo staat de merknaam. De randen van de eerste en laatste letter raken de randen van de cirkel die de compositie omlijst. Het is erg indrukwekkend en origineel.

  Het kleurenschema verdient speciale aandacht. Metaalkleur is geselecteerd voor het ronde frame, lettertype en scheidingsteken van twee segmenten van de cirkel. Het is relevant, helder en prestigieus. Bovendien herinnert deze kleur ondubbelzinnig aan de fraseologische eenheid “ijzeren paard”, die traditioneel wordt gebruikt in de metaforische naam van motorfietsen.

  Binnenin het logo zie je een combinatie van donkergrijze en oranje tinten. Tegelijkertijd worden gradiënten gebruikt in hun presentatie. De gradiënt zelf is altijd een hint van diepte van concept, intelligentie en zinvolheid. Ook zie je in het contrast van oranje en grijs een combinatie van koude en warme tinten. Kortom, de logo-ontwerpers zorgden voor de diepte van de betekenissen. Het is mooi en rijk geworden.

  Bennett & Barkell Motorcycles

  Bennett & Barkell Motorcycles Logo

  Bennett & Barkell Motorcycles is een van de pioniers in de branche. Nee, nee, zo’n metafoor is helemaal niet overdreven. De eerste motorfietsen van het bedrijf werden rond 1910 geproduceerd. Traditioneel voor deze industrie in die tijd werden onderdelen uit het Verenigd Koninkrijk gebruikt bij de productie. De technologen van het bedrijf hebben zich tijdens het productieproces gericht op het lichtgewicht maken van deze motorfietsen. Geen wonder dat hun reclame en positionering gegevens gebruikten dat het voertuig van Bennett & Barkell Motorcycles lichter is dan andere motorfietsen.
  Als je het merklogo van een bedrijf analyseert, is het moeilijk om het te beoordelen vanuit het oogpunt van moderne trends. Wat zijn tijdperk betreft, het is echter best interessant en lijkt op een embleem. Zo’n beslissing is heel natuurlijk voor een fabrikant, in de naam waarvan de namen van de oprichters van het bedrijf worden gebruikt. Blauw is een klassieker in logo-ontwerp. Hij oogt rustig en zelfverzekerd.
  Over het algemeen lijkt dit logo op een embleem, wat logisch is vanuit het oogpunt van zijn tijd. Deze stijl roept associaties op over de tradities en bedrijfscultuur van die tijd.

  Waratah Motorcycles

  Waratah Motorcycles Logo

  Waratah Motorcycles is een ander merk van vintage voertuigen. Ze werden gedurende meerdere decennia geproduceerd, van 1911 tot 1948. Al ging het merk zelf langer mee dan de productie. Zo kwamen er tot de jaren vijftig motorfietsen onder het merk Waratah op de markt.

  Ooit was het bedrijf de grootste motorfietsfabrikant op het Australische continent. Over die periode is ons echter weinig bekend geworden. De reden is waarschijnlijk dat het goedkope bedrijfswagens waren.

  Ondanks het feit dat het bedrijfslogo welsprekend wordt geassocieerd met vintage, kan de symboliek ervan niet primitief worden genoemd. Al in die tijd gebruikten experts gouden tinten in de merknaam. Dit geeft respect en betrouwbaarheid aan. De grootste Australische fabrikant van die tijd kon zich zo’n logo veroorloven. Tegelijkertijd worden de letters tegen de achtergrond van een bloem van rood-karmozijnrode tinten met groene bladeren geplaatst. Natuurlijk is het tegenwoordig moeilijk om te analyseren wat de ontwerpers uit het verleden wilden zeggen, maar over het algemeen combineert zo’n logo associaties van prestige, betrouwbaarheid, esthetiek en romantiek van de weg.

  Is er een motorfiets van Australische makelij?

  Ja, motorfietsen worden inderdaad in Australië geproduceerd. De bedrijven die dit doen zijn niet zo bekend, maar ze bestaan wel.

  Wat is het beste motormerk in Australië?

  Australische motorfabrikanten zijn onder andere Hunter Motorcycles, een merk dat in 2007 op de markt kwam en gespecialiseerd is in toer- en straattransport.

  Wat is de meest populaire motorfiets in Australië?

  Ondanks het feit dat Australië zijn eigen motorfietsbedrijven heeft, geven de lokale bevolking de voorkeur aan voertuigen van buitenlandse merken: Yamaha, Harley-Davidson, Kawasaki, Suzuki, Honda, BMW.

  Wat is de beste fiets in Australië?

  Er zijn verschillende grote fietsmerken in Australië: Malvern Sar, Repco, Healing, Speedwell. Maar Australiërs kopen meer geïmporteerde fietsen, waarvan de beste producten van Leitner zijn.