Australia Post Logo

  Australia Post Logo

  Australia Post opereert als een overheidsbedrijf en biedt naast basisdiensten een aantal aanvullende diensten aan, zoals bankieren, reisverzekeringen, geld wisselen, documentfotografie en de verkoop van kantoorbenodigdheden. Ze financiert zichzelf met de winst die ze maakt en haalt geen geld uit de Australische begroting. Het netwerk omvat ongeveer 7000 vestigingen in steden en afgelegen dorpen. Soms is dit de enige manier om met de buitenwereld te communiceren.

  Betekenis en geschiedenis

  Australia Post Logo Geschiedenis

  Wat is Australia Post?

  Zoals de naam al doet vermoeden, is het een postkantoor op het Australische continent. Het heeft 4 462 vestigingen en bedient dagelijks meer dan 10 miljoen klanten met verschillende soorten postbezorging: standaard, koerier en expres.

  Australia Post werd opgericht in 1975, maar de geschiedenis gaat terug tot 25 april 1809, toen de eerste koloniale brievenbezorgdienst werd geïntroduceerd. Na de eenmaking van de koloniën in 1901 werden de ongelijksoortige postsystemen onderdeel van de postmeester-generaal, die telecommunicatiediensten leverde aan de inwoners van het continent. In 1975 werd de afdeling opgeheven en namen speciale commissies haar taken over. Onder hen was de Australian Postal Commission, die later de Australia Post werd.

  Naarmate de postdienst zich ontwikkelde, was er behoefte aan een nieuwe positionering – moderner en passend bij het tijdperk van e-commerce. Tegelijkertijd moest de visuele identiteit het erfgoed van het merk behouden, wat in strijd was met het verlangen naar vooruitgang. Daarom, als er wijzigingen waren, waren deze erg klein.

  1975 – 1996

  Australia Post Logo 1975-1996

  Pieter Huveneers werd ingehuurd om het eerste Australia Post-logo te maken. De kunstenaar speelde met de letter “P” en beeldde deze af als een strook en een halve cirkel in de negatieve ruimte. De gestileerde “P” deelt de rode cirkel in tweeën. De linkerkant zag eruit als een half ovaal en de rechterkant had de vorm van een hoorn, die werd gebruikt door herauten in de middeleeuwen.

  De tekening werd aangevuld met de inscriptie “Australia Post” aan de rechterkant in twee regels. De ontwerpers maakten het zwart en kozen voor een eenvoudig schreefloos lettertype voor het ontwerp. De eerste letters van beide woorden waren in hoofdletters.

  1996 – 2014

  Australia Post Logo 1996-2014

  In 1996 was het logo gebaseerd op een lange rode rechthoek. In dit geval zijn het halfovaal en het pictogram opnieuw wit geverfd en “P” rood. Naast hen stond de naam van de post. Het woord “AUSTRALIA” werd in kleine lettertjes geschreven. “POST” viel daarentegen meteen op door de grote letters en de gestileerde “P”. Precies hetzelfde woordmerk “POST” met een open “P” werd gecreëerd in 1991. In feite namen de ontwerpers het gewoon en verplaatsten het in een rechthoek om het ronde embleem aan te vullen.

  2014 – 2019

  Australia Post Logo 2014-2019

  Australia Post opnieuw ontworpen na overname van StarTrack-bezorgservice. De ontwikkelaars hebben het hoornsymbool visueel gescheiden en de gemeenschappelijke basis verwijderd – de rechthoek. Maar ze plaatsten het pictogram in een rood vierkant, zodat het wit bleef. Alleen de kleur van de inscriptie is veranderd, wat op een lichte achtergrond bleek te staan.

  2019 – heden

  Australia Post Logo 2019-vandaag

  In 2019 herstelde de in Melbourne gevestigde firma Maud het originele Australia Post-logo, gemaakt in 1975. Ontwerpers hebben de typografie slechts een klein beetje opnieuw ontworpen, waardoor de letters groot en rood werden. Voorafgaand aan de rebranding is er een enquête gehouden waaraan leidinggevenden en algemeen managers hebben deelgenomen. Deskundigen leerden de meningen van belanghebbenden kennen en stelden op basis van de verkregen gegevens een bedrijfsstrategie op.

  Als onderdeel van het project gaven de ontwerpers de hoorn van Pieter Huveneers een tweede leven. Het iconische symbool, in zijn oorspronkelijke vorm, is teruggekeerd naar uniformen, bewegwijzering, livreien, merchandise, auto’s en barstte los in de digitale wereld. Het is nu te vinden in postkantoren in het hele land met een nieuw woordmerk. In de klassieke versie staat de inscriptie aan de linkerkant, maar er is ook een horizontale versie, waarbij de zin “AUSTRALIA POST” onderaan staat.

  Het logo bevat een icoon in de vorm van een blaasinstrument, dat voorheen werd gebruikt om de komst van een postbode aan te geven. De boodschappers bliezen op de hoorn als ze post brachten of de stad verlieten. Het was populair in de middeleeuwen, maar heeft nu zijn oorspronkelijke betekenis verloren. Dit kenmerk is alleen bewaard gebleven als een traditioneel element van veel emblemen, waaronder de branding van Australia Post.

  Logo lettertype en kleuren

  Australia Post Logo

  Op logo’s 1996-2019 sans serifs van de Zurich-familie worden gepresenteerd: Zurich Condensed werd gebruikt voor het eerste woord en een gemodificeerde Zurich Extra Black werd gebruikt voor het tweede. In 2019 besloten de ontwerpers om het belang van Australië te benadrukken, dus verhoogden ze de naam van het land, waardoor het gelijk werd aan “Post”. Een aangepast schreefloos lettertype brengt de gestileerde “P” in evenwicht in een cirkel. Het lijkt erg op de Brix Sans Medium die in 2014 is gemaakt door Livius Dietzel en Hannes von Döhren. Een soortgelijk lettertype is Neology Grotesque Regular. Het werd in hetzelfde jaar uitgebracht door Shinntype.

  Logo Australia Post

  Zowel de inscriptie als de posthoorn zijn rood gekleurd. De rijke schaduw # DD1223 is de basis van de visuele identiteit van Australia Post. Het wordt aangevuld door wit, dat als achtergrond dient en een “P” -vormige opening in de cirkel vormt.