Auburn University Logo

  Auburn Logo

  Auburn (ook Auburn University of AU) is een instelling voor hoger onderwijs die sinds 1856 wordt erkend als een van de oudste in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is het het vlaggenschiponderwijscentrum van de staat Alabama en bevindt het zich in de stad Auburn. De universiteit heeft een staatsstatus en is opgenomen in de R1-categorie – doctorale universiteiten met actief onderzoekswerk. De instelling kreeg zijn huidige naam in 1960 om het uitgebreide programma, de academische diversiteit en de schaal van plannen weer te geven.

  Betekenis en geschiedenis

  Auburn Logo

  Wat is Auburn University?

  Het is een openbare onderwijsinstelling, ook bekend onder de afkortingen Auburn en AU. Het is gelegen in de gelijknamige stad in de staat Alabama en is opgenomen in de top honderd van de beste nationale universiteiten in de Verenigde Staten (in 2020).

  Eerst was het een mannenschool, toen een landbouw- en werktuigbouwkundeschool, toen een polytechnisch instituut. Hoewel Auburn in 1956 werd opgericht, opende het zijn deuren in 1859. De opleiding begon met 80 studenten en 10 docenten. Maar de onderwijsinstelling had geen tijd om haar activiteiten op grote schaal uit te breiden, omdat ze tijdens de burgeroorlog gesloten was vanwege een gebrek aan personeel en studenten. Een deel ervan werd een oefenterrein, het tweede – een ziekenhuis waar de gewonden werden ondergebracht.

  De tweede opening van de school vond plaats in 1866 en in 1872 kwam het onder de directe controle van het staatsbestuur van Alabama en werd het een staatsschool. De reden voor het verlaten van de Methodist Church was het gebrek aan financieringsbronnen. De autoriteiten veranderden onmiddellijk de status van de onderwijsinstelling en veranderden het in een landbouw- en technische hogeschool, omdat het volgens de Morrill Act een bepaald landoppervlak kreeg. De nadruk van de programma’s lag op landbouw en techniek.

  In 1892 vonden twee belangrijke gebeurtenissen plaats. Eerst gingen meisjes naar de universiteit. Ten tweede werd voetbal een basissport en werd de basis gelegd voor een sportafdeling. Maar toen begonnen de problemen veroorzaakt door de Eerste Wereldoorlog, toen het mannelijke deel van de studenten in militaire dienst ging. Dit werd gevolgd door de Tweede Wereldoorlog, die een toename van het aantal ingenieurs en wetenschappelijk personeel vereiste, zodat de onderwijsinstelling werd omgeschoold tot een polytechnisch instituut. Later kreeg hij de status van een instelling voor hoger onderwijs.

  Gedurende vele jaren van haar bestaan ​​heeft de universiteit haar identiteit niet veranderd, die naast de print, logo en emblemen van de sportclub ook een onderscheidend teken vormt. Het wordt gebruikt in academische papers.

  Zegel

  Auburn Seal Logo

  De ronde rondel is de basis van de universitaire pers. Het midden is oranje gekleurd en bevat het motto “Voor de vooruitgang van wetenschap en kunst”, verdeeld in vier regels. Er is een lamp onder hen – het beeld van een licht. En nog lager is het opschrift “Established 1856”, geplaatst in de vorm van een omgekeerde boog. Het middengedeelte is omgeven door een driedubbele witte tape met de woorden Onderzoek, Instructie en Uitbreiding. Langs de rand loopt een brede strook donkerblauw, die ook tekst en afbeeldingen bevat: ze duiden de naam van de universiteit aan en een lauwerkrans die in twee richtingen divergeert. Alle elementen zijn omgeven door een dunne oranje ring.

  De onderwijsinstelling heeft ook een vereenvoudigd logo met slechts twee letters en geen afbeeldingen. Dit is de afkorting waarin de naam Auburn University – AU is versleuteld. Maar de symbolen zijn niet met elkaar verweven, maar over elkaar heen gelegd: boven – “A”, onder – “U”. Het monogram is vrij eenvoudig en heeft geen extra versieringen, omdat de nadruk ligt op de schreef in de vorm van rechthoeken en op het zakelijke kleurenpalet. Hoofdletters zijn omlijnd langs de zoom met een opvallende oranje streep. Er is een inscriptie aan de rechterkant, die wordt gescheiden door een dunne lijn. Dit is de naam van de universiteit, opgesplitst in twee regels.

  De universiteit heeft nog een ander identiteitskenmerk. Het wordt geassocieerd met Samford Hall Tower – een belangrijk symbool voor AU, omdat de onderwijsinstelling eigenlijk met hem begon. Het was het eerste gebouw waar de klaslokalen, de directie en de bibliotheek zich bevonden nadat het eerste gebouw was afgebrand. Het bouwjaar is 1888. In 1889 verscheen er een klok en een bel op. Het gebouw is nu administratief. Het is vernoemd naar William J. Samford, gouverneur van Alabama.

  De toren is afgebeeld in een negatieve ruimte, waardoor het lijkt alsof hij door de zon wordt verlicht. Wit overheerst aan de linkerkant, oranje aan de rechterkant. Ze lijken te verschijnen vanuit de omringende achtergrond. Hieronder staat de uitdrukking “Auburn University”, gerangschikt in twee rijen met een dunne scheidslijn.

  Logo van kastanjebruine tijgers

  Auburn Tigers Logo Geschiedenis

  De Auburn Tigers zijn 20 varsityteams in 13 sporten die deel uitmaken van Auburn University. Sommigen van hen bestaan ​​al bijna vanaf het moment van opening – sinds 1856. Gelegen in Auburn, Alabama. Gerund door Allen Greene. Ze spelen voor de Divisie I National Collegiate Athletic Association (NCAA). Ze zijn lid van de Southeastern Conference (SEC).

  1957 – 1970

  Auburn Tigers Logo 1957-1970

  Het debuutlogo van de universiteit is gebaseerd op het beeld van de tijger – de mascotte van de Auburn-atleten. De auteur is Phil Neel, die het in tekenfilmstijl heeft ontworpen. In 1957 kreeg het dier agressieve trekken: dreigend opgetrokken wenkbrauwen, aandachtig de ogen volgen en een brullende mond. Het hoofd van de tijger is in het volledige gezicht afgebeeld en heeft een kleine dop met de letter “A”, die de naam van de stad en de universiteit aangeeft. In deze vorm bestond het embleem tot en met 1970. Daarna werd het vervangen door een andere merknaam.

  1971 – heden

  Auburn Tigers Logo 1971-vandaag

  In de bijgewerkte versie is er niet langer een dier – slechts twee elkaar kruisende symbolen in de vorm van een monogram. “AU” zijn over elkaar heen gelegd. Ze worden in strikte volgorde geplaatst, zoals ze worden gelezen: op de voorgrond – “A”, op de achtergrond – “U”. Geschilderd in de officiële kleuren van de sportafdeling – oranje (verbrand oranje) en donkerblauw.

  Voetbal, Honkbal, Basketbal

  Logo Auburn Tigers

  Het debuut van het voetbalteam vond plaats in 1982. Het heeft momenteel 12 winnende seizoenen. Won 12 conferentiekampioenschappen en nog 8 in de NCAA Division. Hij speelt zijn thuiswedstrijden op het veld van het Jordan-Hare Stadium. Opgeleid onder leiding van Gus Malzahn.

  Het honkbalteam verscheen in 1895 op de universiteit. Tegen het najaar van 2019 had ze al 6 gewonnen SEC-toernooien en 3 SEC-toernooikampioenschappen in haar arsenaal. Hield 22 wedstrijden als onderdeel van de NCAA Regionals en bereikte 5 keer de CWS (College World Series).

  Het eerste seizoen van het herenbasketbalteam begon in 1906. Ze won 4 SEC Regular Season Championships en 2 SEC Tournament. De vrouwelijke line-up verscheen in 1972 en was niet minder succesvol. Hij heeft 5 overwinningen in de reguliere SEC-competities en 4 in het SEC-toernooi.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Auburn

  Voor de visuele identiteit kozen de ontwerpers voor het Galliard-lettertype – klassiek, dat gemakkelijk een moderne uitstraling kan geven, zelfs met minimale bewerking.

  Het palet van de universiteit omvat twee primaire kleuren. Dit omvat de basis Burnt Orange (# DD550C) en Navy Blue (# 03244D). Ze kunnen worden vergezeld door verschillende tinten wit of grijs.