Attent Energy — nieuwe perspectieven met een nieuw logo

Attentive Energy Logo

Tegenwoordig maken niet alleen wetenschappers zich zorgen over manieren om aan alternatieve elektriciteit te komen, het Amerikaanse bedrijf Attentive Energy, dat onlangs is opgericht voor de ontwikkeling en implementatie van offshore windparken, wijdt zijn activiteiten aan deze problemen. Het belangrijkste doel is om de VS te voorzien van meer betaalbare en betaalbare energie die zal leiden tot energieonafhankelijkheid. Tegenwoordig biedt het merk offshore-mogelijkheden in de energie-industrie, die vandaag, en nog meer morgen, beschikbaar zullen komen voor alle menselijke gemeenschappen. Met diepgaande ervaring in de sector en een vooruitstrevende toewijding om mensen altijd en overal op de eerste plaats te zetten, versterkt het bedrijf, door de kracht van offshore wind, deze gemeenschappen, waardoor de oprichting van een nieuwe industrie en een inclusieve economie van milieuvriendelijke schone en betaalbare energie. Deze visie moest tot uiting komen in de elementen van de externe identiteit, waarvan de vorming werd toevertrouwd aan het professionele ontwerpbureau North Street.

Attentive Energy Nieuw Logo

Het begin werd gelegd door de ontwikkeling van de oorspronkelijke naam — Attentive Energy. Het wijst meteen op de unieke focus van de onderneming, met veiligheidskwesties, sterke public relations en zorg voor het milieu. De hele ontwikkelde visuele identiteit is gericht op het versterken en ondersteunen van deze inspanningen, zodat het publiek, de overheid en het bedrijfsleven succesvol worden betrokken bij de uitvoering van hun eigen ambitieuze plannen. De constructie van het logo onderscheidt zich door een innovatieve kijk op de manieren van visuele reflectie van informatie. Geïnspireerd door een vooruitstrevende en gemeenschapsgedreven initiatiefgeest, is het vanaf het begin een weerspiegeling van de innerlijke energie erachter. Dit wordt bereikt door visueel verschillende maar overlappende vormen die convergentie en samenwerking vertegenwoordigen, de progressiviteit van bewegingen en de kracht van de gebruikte luchtstroom, de wind.

Logo Attentive Energy

Het kleurenpalet dat in het display wordt gebruikt, onderscheidt zich door helderheid en contrastprestaties. De hoofdkleuren — zwart en lichtgroen — werden gebruikt voor de symbolische module, de volledige naam van het merk. Het eerste woord is gemaakt in contrasterend zwart, het tweede in zachtgroen, wat de puurheid en natuurlijkheid van de natuurlijke ecologie symboliseert. De tekst is geschreven in een rond uniform schreefloos lettertype, goed leesbaar, zowel in typografische als digitale versies. De leesbaarheid en zichtbaarheid vergemakkelijkt de memorabiliteit en herkenning van het merk.

Een belangrijk onderdeel van het logo is het bord, dat een symbolische afbeelding is van een luchtstroom, of een mechanisch element van een onder invloed draaiende windstructuur. De uitvoering resoneert met de zuiverheid en transparantie van de luchtstroom en de conditionele visie van de resulterende energiegolf. Het vermogen om er enige overeenstemming in te zien met het wiskundige plusteken geeft een idee van het positieve effect van de activiteiten van het merk ten behoeve van de mensheid.