ASU Logo

  ASU Logo

  ASU (Arizona State University) is een van de oudste en grootste onderwijsinstellingen in de Verenigde Staten. Het is de leider in studentenaantallen, is lid van de Universities Research Association en wordt geleid door de Arizona Board of Regents. De universiteit kreeg de R1-status met een zeer hoge onderzoeksactiviteit, waarvoor ze haar studenten 350 opties biedt voor het behalen van educatieve graden. Daarnaast heeft de instelling meer dan 1.100 studentenorganisaties, waaronder de Arizona State Sun Devils Sports Division, die in 26 sporten concurreert op de NCAA Division I Pac-12 Conference. De universiteit werd opgericht bij besluit van de 13e territoriale wetgevende macht van Arizona. Het jaar van zijn verschijning is 1885. Locatie – Phoenix, Arizona.

  Betekenis en geschiedenis

  ASU Logo

  Arizona State University was oorspronkelijk gevestigd in Tempe en heette Territorial Normal School. Hij leidde leraren op voor de lokale omgeving. Het bouwgebied werd hem toegewezen door de familie Wilson – George en Martha. Het was een klein perceel van 20 acres dat een enkel gebouw met vier kamers huisvestte. Hij opende in 1886 de deuren voor 33 studenten en begon officieel aan zijn studie.

  In de loop van haar bestaan ​​is het onderwijsprogramma meerdere malen gewijzigd, en daarmee ook de naam van de onderwijsinstelling. Na verloop van tijd veranderde de school in een universiteit. Dit gebeurde in 1958, waarop de kiezers zelf stemden.

  De ASU beslaat momenteel vier basisgebouwen. Elk van hen wordt als centraal beschouwd omdat de instelling zichzelf positioneert als “één universiteit op vele plaatsen”. Dat wil zeggen, hij heeft niet één hoofdgebouw, dat ondergeschikt is aan de rest. Hij beschouwt alle campussen als de belangrijkste en verdeelt educatieve missies onder hen. Studenten en docenten reizen onderling op lightrail. De universiteit biedt ook online onderwijs aan door een “virtuele campus” op te zetten in het SkySong-innovatiecentrum.

  In de loop van haar bestaan ​​heeft de instelling voor hoger onderwijs haar logo meermaals gewijzigd. Om precies te zijn, het verbeterde het totdat het zijn huidige uiterlijk kreeg. Bovendien heeft hij een individueel zegel, dat de belangrijkste principes, afbeeldingen en betekenissen belichaamt.

  Op het huidige embleem van de universiteit zijn alle elementen duidelijk gestructureerd in twee groepen: grafisch en tekst. Aan de linkerkant is er een pictogram dat bestaat uit drie letters – “A”, “S” en “U”, waarachter de zon zichtbaar is. De centrale cirkel bevindt zich achter de middelste letter en rechts en links zijn half doordrongen van stralen. Bovendien verdeelt “S” het armatuur in twee delen – als een druppelvormig teken van yin en yang. De “A” en “U” hebben miniatuur schreven. Dit zijn uitsteeksels die aan weerszijden zijn geplaatst: linksboven en rechtsonder.

  De uitgebreide naam van de instelling staat naast het pictogram: “Arizona State University”. Het beslaat twee regels en is geschreven in klassieke gehakte letters. De letters zijn recht en strikt, semi-gestroomlijnd, omdat niet alle tekens afgerond zijn.

  Zegel

  ASU Seal Logo

  De vorm van het zegel is een traditionele rondel, waar verschillende cirkelvormige strepen duidelijk zijn gemarkeerd, taps toelopend naar het midden. De breedste ring bevindt zich aan de buitenrand en bevat de volledige naam van de onderwijsinstelling, evenals het jaar van verschijning: “Arizona State University” en “1885”. De letters zijn groot, dun, recht en versierd met schreven. Het cijfer “5” heeft een miniatuurlus bij de overgang van de verticale slag naar het halfronde element.

  Dit wordt gevolgd door een kleinere ring. Het is niet zo breed als de eerste en bestaat uit smalle randstrepen, waartussen de uitdrukking “Grote zegel van de staat Arizona” staat. Daar wordt ook het jaartal aangegeven – “1912”. Het wordt van de tekst gescheiden door twee sterren. Het centrale deel wordt ingenomen door een klassiek schild met een brede bovenkant en een versmalde onderkant. Het geeft het hele plaatje weer: de bergen van Arizona, canyons, de ingang van de grot en naast hem staat een mijnwerker met een houweel en een schop. Tegelijkertijd lijkt de figuur weinig op een gewone arbeider – een persoon ziet eruit als een onderzoeker. Door de hoge toppen op de achtergrond komt de zon tevoorschijn en spreidt er lange stralen omheen. Daarboven, in een rechthoekig kader, staat het motto: “Ditat deus”. De rand van het zegel is versierd met scherpe punten die zijn gerangschikt in de vorm van een gesloten ring.

  Arizona State Sun Devils-logo

  Arizona State Sun Devils Logo Geschiedenis

  De Arizona State Sun Devils is een vereniging van 26 teams die zijn aangesloten bij de Arizona State University in Tempe, Arizona. Onder hen zijn er 11 heren- en 15 damesteams in voetbal, basketbal, honkbal, gymnastiek, golf, hockey, atletiek, zwemmen en andere disciplines. Het hoofd van de afdeling is Ray Anderson. Atleten zijn lid van de NCAA Division I (FBS) en spelen in de Pac-12 Conference, Independent, Mountain Pacific Sports Federation.

  1980 – 2010

  Arizona State Sun Devils Logo 1980-2010

  Het oude embleem van de sportvereniging van de universiteit stelt een cartoonachtige duivel voor, gemaakt door Bert Anthony, een kunstenaar bij Disney. Sparky rent en duwt een drietand naar voren, alsof hij van plan is er tegenstanders op op te pikken. Dit beeld werd geïntroduceerd in 1980. Alle elementen van het logo zijn geschilderd in framboos-bordeaux en hebben een gouden rand. Het gezicht en de hooivork van de “ondeugende imp” (zoals het in de volksmond wordt genoemd) zijn geel.
  Deze versie duurde tot 2011. Daarna verhuisde de mascotte naar de categorie merksymbolen en wordt nu apart gebruikt.

  2011 – heden

  Arizona State Sun Devils Logo 2011-vandaag

  Het oude logo werd vervangen door een andere versie, waarop alleen de hooivork van de duivel overbleef. De drietand is close-up en is het middelpunt van het embleem. Alle uiteinden zijn puntig, net als de verkorte handgreep. De hooivorkkleur is goudkleurig, de randlijn is donker karmozijnrood.

  Voetbal en honkbal

  Logo Arizona State Sun Devils

  Het universiteitsvoetbalteam bracht zijn eerste seizoen door in 1897. Speelt in de Zuid-divisie. Haar meest succesvolle periode was in 1970-1975. Het totale aantal gewonnen Conference-titels is 17, inclusief Pac-12-titels. De mannelijke trainer is Herm Edwards.

  ASU is trots op haar honkbalteam, aangezien het wordt beschouwd als een van de meest succesvolle in de Verenigde Staten. Ze heeft vijf nationale kampioenschappen gewonnen en kan bogen op haar derde grote World College Series-overwinning. Ze nam veertig keer deel aan het NCAA-toernooi.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo ASU

  De print en het logo hebben grafisch niets met elkaar gemeen. Ze worden alleen verenigd door de bedrijfskleur – bordeauxrood. Anders hebben ze verschillende stijlen: de print wordt geassocieerd met historische wortels en het embleem wordt geassocieerd met moderniteit.

  Voor de tekst koos het ASU-management een aangepast lettertype op basis van het Perpetua Titling Regular-lettertype. Maar het is niet hij die van groot belang is, maar het kleurenschema, dat bijna tien jaar na de opening van de universiteit officieel werd goedgekeurd. We hebben het over een combinatie van goud met bordeaux en wit: de gouden tint van Pantone 123 werd gekozen in 1896, en de bordeauxrode Pantone 208 en neutraal wit werden later – in 1898 – door het bestuur van de universiteit toegevoegd.