Astound Broadband — breidt zijn mogelijkheden uit

Astound Logo

Astound Broadband, een Amerikaanse telecommunicatieholding uit Princeton, New Jersey, presenteerde zijn vernieuwde look. Het werd in 2018 opgericht door reorganisaties en een fusie van verschillende infrastructuurpartners van Stonepeak en leverde aanvankelijk kabeltelevisie, telefonie en breedbandinternetdiensten. Het maakte deel uit van WaveDivision Holdings, LLC. Voortdurend in ontwikkeling en fusie met kleinere organisaties, is het merk uitgegroeid tot de grootste holding in de levering van telecommunicatiediensten. In 2015 nam het bedrijf een nieuwe naam — Wave, en keerde later terug naar zijn voornaam. Deze transitie, evenals fundamentele veranderingen in de structuur van het bedrijf, de uitbreiding van het dienstenaanbod en nieuwe kansen, vereisten veranderingen in de visuele identiteit van het merk.

Astound Nieuw Logo

Het nieuwe logo bestaat uit een tekstweergave van de volledige naam van het merk — Astound Broadband en een bord dat kan worden gezien als een symbolische informatie-explosie in de vorm van vliegende fragmenten. De titeltekst wordt gemaakt met behulp van een groep aangepaste lettertypen. Een daarvan — het type Magistral Cond Bold van ParaType — wordt gebruikt om het eerste woord van de naam weer te geven. Daarin heeft de eerste letter A een gelijkmatige snede in het bovenste deel en de laatste letter d, de schuine kant van het bovenste deel van het been. De tweede is van het Neometrische Alt Medium van TypeUnion-type dat wordt gebruikt om het tweede deel van de naam te schrijven. Beide lettertypen zijn heldere en gemakkelijk leesbare tekst op elke schaal. Hun grafische verschillen benadrukken gunstig de kenmerken van elk van de elementen waaruit het logo bestaat. Om de aandacht te vestigen op elk van de woorden van de naam, werden ze gemarkeerd met elk hun eigen kleur.

Logo Astound

Het kleurenpalet bestaat uit 2 corporate kleuren — paars en lichtgroen. Deze kleuren worden gebruikt bij de vorming van het merkbord en om de tekstnaam te accentueren. Het eerste woord van de titel is in paars, het tweede in lichtgroen. De keuze voor deze kleuren werd bepaald door de core business van het bedrijf. Violet — begiftigd met mystieke eigenschappen sinds de oudheid, symboliseert zeer effectief de belangrijkste eigenschappen van de diensten die door het merk worden aangeboden. Dit is de kleur van idealisme, originaliteit, individualiteit en creativiteit. Lichtgroen staat symbool voor een bepalend begin, veelbelovende ontwikkeling. Tegelijkertijd zorgt deze kleur voor de vorming van een harmonieuze perceptie van de hele compositie in zijn tweekleurige versie.

Astound Voor en Na Logo (Geschiedenis)