Asociación Española Contra el Cáncer verandert prioriteiten in de strijd tegen kanker

Asociación Española Contra el Cáncer Logo

Asociación Española Contra el Cáncer (Spaanse Vereniging tegen Kanker), de Spaanse non-profit kankervereniging, heeft een volledige rebranding ondergaan. De vernieuwing van de identiteit was te wijten aan het belang van de taken die door het merk werden opgelost en de noodzaak om de inspanningen en ontwikkelingen in deze richting te weerspiegelen. Aangezien kanker nu de ziekte van de eeuw is, met alleen al meer dan 280.000 gevallen in Spanje, is actie om kanker te bestrijden bijzonder relevant. Het merk vecht al meer dan 70 jaar tegen deze ernstige ziekte, leidt deze richting in zijn land en is een van de leiders in de hele wereld. Maar de moderniteit vroeg om aanpassingen aan de eigen huisstijl en externe identiteit, die zijn ontwikkeld door het professionele team van ontwerpstudio Saffron.

Asociación Española Contra el Cáncer Nieuw Logo

De nieuwe visualisatie maakte het mogelijk om een ​​merk te vormen dat hoogwaardige communicatie biedt met het grote publiek dat belang heeft bij het succes van de ontwikkelingen van het bedrijf. Het vernieuwde merk is erin geslaagd om de kernwaarden die in de loop van de jaren van bestaan ​​zijn ontwikkeld, te behouden door ze te moderniseren in het licht van de eisen van de nieuwe realiteit. Dit had in de eerste plaats gevolgen voor het logo en de naam, die door de lengte en onvolledigheid van de informatie identificatieproblemen opleverden. De afwijzing van de afkorting maakte het mogelijk om de essentie van de activiteiten van het bedrijf te benadrukken. De tekstmodule Contra el Cáncer, gekenmerkt door de dynamiek en de moed van uitvoering, weerspiegelt de werkelijke positie van de Vereniging — de strijd voor de bescherming van de rechten van patiënten, die de bestaande realiteit met deze ziekte probeert te veranderen.

Logo Asociación Española Contra el Cáncer

De identiteit is gebaseerd op één gemeenschappelijke lijn, die de eenheid van relaties in de strijd tegen kanker symboliseert voor alle mogelijke partijen — patiënten en hun families, onderzoekers en vrijwilligers. Op deze manier werd belangrijke informatie overgebracht over de erkenning van de uniekheid van perceptie door verschillende mensen en groepen van de activiteiten van het bedrijf. Het weerspiegelt al het persoonlijke, gevuld met ups en downs, momenten van optimisme en teleurstelling, met al zijn flexibiliteit, die de visualisatie het effect van een levend element geeft.

Asociación Española Contra el Cáncer Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De gecreëerde tone of voice plaatst de ziekte zelf in het middelpunt van de identiteit, die de basis wordt voor alle «gesprekken». Het is eenvoudig en emotioneel, actiegericht en onderscheidt zich door zijn optimisme, professionaliteit en veelzijdigheid. Het gekozen Raleway-lettertype voor het tekstblok brengt de gewenste boodschap duidelijk en duidelijk over. Het corporate kleurenpalet is helder, energiek en optimistisch. Het is volledig aangepast voor gebruik in moderne typografische en digitale omgevingen. Een belangrijke toevoeging was het gebruik van foto’s die hielpen om de ziekte op een natuurlijke manier weer te geven, wat natuurlijkheid en eerlijkheid aan de stijl toevoegde.