ASEAN Tourism veranderde van identiteit

Southeast Asia Logo

Een van de belangrijkste activiteiten van ASEAN — de Associatie van Zuidoost-Aziatische landen — is toerisme. Deze sector is in ontwikkeling sinds 1977, toen het Comité voor handel en toerisme werd opgericht onder de jurisdictie van de ministers van economie van de landen. In 1981 werd het Tourism Forum — ATF opgericht als een gemeenschappelijke richting voor alle staten. Tegelijkertijd ontwikkelt het toerisme zich parallel met de organisatie zelf, groeit en breidt het zich uit. De enorme rol van deze richting in de economie van de vereniging heeft haar eigen aanpassingen gedaan aan de popularisering van binnenlandse reizen, waardoor hun aantal is uitgebreid en de concurrerende levensvatbaarheid van dit soort industrie is verzekerd. De bijgewerkte visualisatie van het merk is een visuele weerspiegeling geworden van de strategie van het merk, de veranderingen die daarin plaatsvinden en een demonstratie van de groei en het belang van ASEAN TOURISM.

Southeast Asia Nieuw Logo

Het nieuwe logo en de slogan, Destination For Every Dream, was bedoeld om de warmte en veerkracht, het plezier en het avontuur vast te leggen dat kenmerkend is voor de mensen in de regio. De visualisatie bundelt alle inspanningen die in deze richting zijn geleverd en vergroot het bewustzijn van alle verschillende voorstellen die beschikbaar zijn. Met hun hulp wordt het mogelijk om al die grenzen die voorheen beschikbaar waren gemakkelijk en eenvoudig te herontdekken in een heel ander licht, van een heel andere kant.

Logo Southeast Asia

Het logo was het resultaat van een vruchtbare samenwerking met de ontwerpstudio ELMNTL. De belangrijkste taak was om een ​​aantrekkelijke sfeer te creëren waardoor reizigers een wereld van meerdere unieke ervaringen konden ontdekken, van de meest onverwachte aanbiedingen van de Commonwealth-landen. Het logo benadrukte gunstig de veranderingen en bijdragen die elk land levert aan de ontwikkeling van het toerisme. Dit wordt geleverd door het grafische ontwerp van het hoofdbord, een wiel met 10 gestileerde spaken, die elk een van de ASEAN-leden vertegenwoordigen. Cirkel — symboliseert het harmonieuze evenwicht dat de zon zelf biedt. Het teken vertegenwoordigt een moderne kijk op de zon, symboliseert vitaliteit en constante vernieuwing, waardoor een gevoel van constante visuele beweging ontstaat, waarvan de drijvende kracht wordt getrokken uit eenheid. Tegelijkertijd is het een manier om de ambities van de regio voor de toekomst te communiceren.

Southeast Asia Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De bedrijfsoranje kleur is ook bijgewerkt, die helderheid en verzadiging heeft gekregen. Het is aantrekkelijker geworden en geeft mensen een gevoel van energie dat wordt ervaren door reizigers die de regio bezoeken. In het logo en de slogan zijn nieuwe lettertypen gebruikt. Hij is erg vriendelijk en gastvrij. De slogan zelf is een weerspiegeling van het hoofdconcept van het merk — een breed scala aan reizen en mogelijkheden om vele historische attracties te bezoeken.