In het kielzog van de wijdverbreide populariteit van blogs, werd ArchDaily 14 jaar geleden opgericht voor specialisten en geïnteresseerden, een elektronisch platform met betrekking tot architectuurnieuws. In de loop van zijn bestaan is het een van de meest bezochte bronnen ter wereld geworden, wat heeft geleid tot de oprichting van drie regionale websites in drie talen: Spaans, Portugees en Chinees. De oprichters waren David Basulto en David Assael, die de focus en structuur van de bron vorm hebben gegeven en ervoor hebben gezorgd dat deze voortdurend wordt gevuld met nieuwe informatie.
Aan het begin van de lancering hadden de oprichters hun visie op het merk al gevormd en het archetypische beeld gecreëerd, gestructureerd door een isometrische projectie van het gebouw in blauw. Dit element wordt al heel lang gebruikt en is een soort embleem geworden dat zich voortdurend heeft aangepast aan de veranderende toepassingen van de site. Maar het nieuwe tijdperk dat in 2020 begon, vereiste een herziening van zowel onze strategie als aanpassingen aan het uiterlijk, en deze nauwer te koppelen aan de komende veranderingen. Om het kernconcept van architectuur tot ver buiten gebouwen alleen uit te breiden, moest hiermee rekening worden gehouden in de eigen visualisatie van het merk.
De wereldwijde introductie van moderne technologieën — 2D- en 3D-visualisatie, vereiste de weerspiegeling van hun invloed op het visuele stadium van vorming van het uiterlijk van het bedrijf. In het nieuwe logo is het traditionele gebouw gedeconstrueerd met behoud van de algehele essentie van wat het omvat. Het object werd ontdaan van zijn traditionele vorm en werd de eigenaar van een continue abstractie die slechts zinspeelt op de ruimte die het inneemt. Op deze manier werd symbolisch de moderne ambiguïteit van de situatie waarin alles wat met architectuur en haar vormgeving te maken heeft vandaag de dag bevindt, weerspiegeld. Tegelijkertijd wordt de bereidheid getoond om zo’n veranderlijke en hybride, dynamische transdisciplinaire toekomst te accepteren.
Er zijn ook wijzigingen aangebracht in de blauwe kleur van het merk, die een nieuwe toon heeft gekregen en frisse tonen in het kleurenpalet heeft gebracht. Tegelijkertijd werd hij een schakel tussen de belangrijkste producten van het merk — Architonic en ArchDaily, wat de relatie en hun gemeenschappelijke doeloriëntatie aantoont.
De geïmplementeerde wijzigingen houden ook rekening met de komende UX-verbeteringen, die samen het verwerven van praktische ervaring moeten verbeteren, gebruikers moeten concentreren op de belangrijkste aspecten van de huidige wijzigingen en het verkrijgen van hoogwaardige inhoud.