Arby’s Logo

  Arbys Logo

  De fastfoodrestaurants van Arby zijn niet zo beroemd als die van Burger King of Mcdonald’s, maar ze hebben hun deel van bekendheid gekregen. Hun kenmerkende gerecht was oorspronkelijk sandwiches met rosbief, wat tot uiting kwam in het eerste logo. Nu is het assortiment veel groter: klanten kunnen warme sandwiches met kalkoen, zoete thee, chocoladetaart, mintmilkshake, pittige friet en ander populair fastfood bestellen.

  Betekenis en geschiedenis

  Arbys Logo Geschiedenis

  Wat is Arby’s?

  Arby’s is een in de VS gevestigde fastfoodketen die is opgericht voor liefhebbers van broodjes. Op de menukaarten van het restaurant staan ​​sandwiches met eendenborst en kersensaus, kip en parmezaan, gehaktballen, kalkoen, runderstoofpot, krokante uien, tomaten en ander beleg.

  Arby’s bedrijf werd opgericht in 1964. Veel mensen gaan ervan uit dat de naam is samengesteld uit de eerste letters van de uitdrukking “Roast Beef” (“Arby” kan worden beschouwd als fonetisch opgenomen geluid van “RB”), maar in werkelijkheid is dit niet het geval. De bezittelijke apostrof “s” geeft aan dat “RB” een afkorting is voor Raffel Brothers.

  Leroy en Forrest Raffel waren geboren zakenmensen. Aanvankelijk waren ze bezig met de levering van restaurantapparatuur en toen besloten ze een fastfoodketen te openen, waarbij populaire hamburgers van het menu werden uitgesloten. Arby’s serveert sandwiches, salades, sauzen en frisdranken. In de tweede helft van de jaren zeventig. het familiebedrijf werd begin jaren tachtig gekocht door RC Cola. overgenomen door DWG Corporation. Arby’s handelsmerk is nu eigendom van Inspire Brands, Inc.

  De broodjesrestaurantketen onderscheidt zich van de concurrentie met zijn iconische cowboyhoed-logo. Het veranderde vele malen, maar bleef vrijwel altijd binnen hetzelfde concept.

  1964 – 1976

  Arby's Roast Beef Sandwich Logo 1964-1976

  Arby’s eerste embleem was voor verkeersborden, dus ontwierp de bordjesmaker Peskin Sign Co. het. Het was een gigantische hoed in een klassieke westernstijl. De hoofdtooi bestond uit twee ongelijke bruine fragmenten. Op de bovenste helft staat “Arby’s Roast Beef Sandwich” in witte letters en “IS DELICIOUS” op de bodem. Voor het eerste deel gebruikten de ontwerpers een hoekig lettertype met expressieve rechthoekige schreven, voor het tweede een dun lettertype met korte en scherpe schreven.

  1975 – 2012

  Arby's Logo 1975-2012

  In 1975 werd de volledige tekening vervangen door een rode lijn die de omtrek van een hoed van tien gallon weergeeft. De tekst werd ingekort tot korte en ruime “Arby’s”, en de ontwikkelaars rondden alle hoeken af ​​en plaatsten het woord in het midden, waarbij de onbreekbare omtrek van het hoofddeksel in twee kronkelende strepen werd verdeeld.

  2012 – 2013

  Arby's Logo 2012-2013

  Aan de vooravond van het 50-jarig jubileum besloot de fastfoodketen om het ontwerp opnieuw in te richten. Veel mensen associëren dit evenement met een poging om de aandacht af te leiden van de spraakmakende schandalen die het imago van Arby’s hebben bedorven. De bekendste hiervan is het geval wanneer een cliënt een afgehakte vinger in een boterham aantrof. De veranderingen werden getimed om samen te vallen met de marketingcampagne Slicing Up Freshness. Om de nieuwe slogan te interpreteren, stileerden de ontwerpers het apostrofteken als een cirkelvormig, roterend mes dat over de letter “s” hing. Zo wilden ze laten zien dat het snijden van vlees niet in een fabriek plaatsvindt, maar direct in een restaurant.

  Het lettertype is kleine letters geworden en heeft de iconische schreven verloren. Het kan gezegd worden dat hij zijn individualiteit verloor: er was geen westerse geest meer in hem, maar koude geometrische precisie verscheen. De cowboyhoed bleef behouden, maar de consumenten hielden niet van de driedimensionale glans aan de randen. Er werd ondubbelzinnig erkend dat het ontwerp geen eetlust opwekte bij bezoekers, waardoor het bedrijf na enkele maanden het logo opnieuw moest wijzigen.

  2013 – heden

  Arby's Logo 2013-vandaag

  De restaurantketen van Arby’s realiseerde zich hun fouten en keerde terug naar de klassieke identiteitsstijl. De ontwikkelaars gebruikten het logo van 1975. Ze veranderden de vorm van de lijnen enigszins en gebruikten een bloklettertype met rechthoekige schreven voor de inscriptie. Dit is een eerbetoon aan de lange geschiedenis van het merk.

  Logo lettertype en kleuren

  Arbys Logo

  Aangezien de Raffel Brothers hun bedrijf oorspronkelijk Big Tex wilden noemen, lijkt de tien gallon hoed op het logo erg toepasselijk, omdat het de stereotiepe hoofdtooi is van de mensen uit Texas. Naarmate het evolueerde, werd het vereenvoudigd tot een rode omtrek. In sommige commercials was de hoed een symbool van de wens om naar Arby’s te gaan. Het logo verscheen boven het hoofd als een gloeilamp in tekenfilms en dwong mensen om naar een restaurant te gaan.

  Het dichtstbijzijnde lettertype dat wordt gebruikt voor het moderne Arby’s logo staat bekend als Sanchez Black. Maar de ontwerpers hebben het aangepast zodat ze een kenmerkend bloklettertype kregen, versierd met grote schreven met afgeronde hoeken.

  De typografie van de vorige merknaam was totaal anders. Het was gebaseerd op schreefloze letters. De letters waren afgerond zoals in Futura Bold, maar iets anders dan het basislettertype. Aangezien een dergelijk ontwerp niet overeenkwam met de cowboystijl, besloten de leiders van de restaurantketen terug te keren naar de klassiekers.

  Logo Arbys

  Maar de kleur veranderde bijna nooit. Het rood-witte palet oogt erg emotioneel en geeft de sfeer van het Wilde Westen weer. Bovendien symboliseert rood niet alleen kracht, energie of kracht. Het wordt geassocieerd met honger, en daarom is het vaak te zien in de identiteit van fastfoodbedrijven.