Apple TV Logo

  Apple TV Logo

  Apple TV is een applicatie voor mediaspelers met dezelfde naam, die exclusief is ontwikkeld door Apple Inc. Met de software kun je films en shows online bekijken. Het streamen van inhoud van Apple TV-kanalen en de digitale catalogus van iTunes Store is mogelijk. Er is ook een abonnement beschikbaar op Apple TV +, een nieuwe streamingdienst die in 2019 werd gelanceerd.

  Betekenis en geschiedenis

  Apple TV Logo Geschiedenis

  De eerste generatie Apple TV-multimediaspelers werd aangekondigd in 2006. De ontwikkelaars waren van plan het merk iTV een naam te geven naar analogie van de iPod, iMac en andere producten van het bedrijf. Maar deze naam werd al gedragen door het televisienetwerk ITV, dus het werd in het VK gebruikt. Om geen tijd te verspillen aan geschillen, hernoemde de fabrikant de mediaspelers, zodat ze onder een nieuwe naam in de verkoop gingen.

  En in 2016 verscheen de Apple TV-app in de Verenigde Staten, die is ontworpen voor apparaten met tvOS- en iOS-besturingssystemen. Het verving het oude videoprogramma. In 2019 is er een versie voor het macOS-platform gemaakt – een alternatief voor iTunes.

  Rond dezelfde tijd werd de Apple TV + -service gelanceerd. Het was oorspronkelijk gepland als een plek waar Apple zijn originele tv-series en films zou uploaden. In de loop van de tijd realiseerden leidinggevenden zich dat dit niet genoeg was en kochten ze hun oude inhoud van populaire filmstudio’s om de aandacht van gebruikers te trekken.

  Apple TV + en Apple TV zijn dochterondernemingen van hetzelfde technologiebedrijf. Ze hebben vergelijkbare logo’s, wat spreekt over de relatie tussen multimediaspelers en de gelijknamige streamingdienst.

  2007 – 2014

  Apple TV Logo 2007-2014

  In 2007 kwam het eerste model Apple TV-mediaspelers in de schappen. Op hun koffers stond een zwartgebeten appel (het traditionele symbool van de fabrikant), waarnaast de kleine letters “tv” vetgedrukt waren. De “t” miste de linkerbovenhoek.

  2014 – 2016

  Apple TV Logo 2014-2016

  In 2014 veranderden de ontwerpers het lettertype, waardoor de lijnen van de karakters twee keer dunner werden. Om de lege ruimte in te nemen, verlengden ze de rechterkant van de horizontale “t” -lijn.

  2016 – heden

  Apple TV Logo 2016-vandaag

  Het nieuwe Apple TV-symbool kwam een ​​jaar na de lancering van de vierde generatie mediaspelers. Het is vergelijkbaar met de 2007-versie, alleen de bovenkant van de letter “t” is gelijk, zonder inkepingen.

  2019 – heden

  Apple TV Logo 2019-vandaag

  Het Apple TV + -servicepictogram, dat in 2019 debuteerde, lijkt in grote lijnen op het huidige Apple TV-logo. Het verschilt alleen in de plus (+) na het opschrift.

  Logo lettertype en kleuren

  Apple TV Logo

  De identiteit van beide merken is gebaseerd op de huisstijl van Apple Inc. Het is gebaseerd op de afbeelding van een appel die op het hoofd van de natuurkundige Isaac Newton valt. Dit is een symbool van inzicht, een plotseling ingenieus idee. Aan de andere kant is appel gerelateerd aan Adam en Eva. In de context van bijbelse geschiedenis betekent het het begrijpen van iets nieuws. Middeleeuwse alchemisten beschouwden deze vrucht ook als de belichaming van kennis, omdat de kern in de snede hen deed denken aan een mystieke vijfpuntige ster.

  Zowel de streamingdienst als de mediaspelers hebben dit embleem geërfd van het moederbedrijf. Precies hetzelfde merk wordt gebruikt door alle andere producten van het Apple-merk.

  Logo Apple TV

  Het woord “tv” rechts van de appel is vetgedrukt in San Francisco Compact. Dit lettertype is speciaal gemaakt voor de Apple Watch, dus het wordt gekenmerkt door rechte lijnen en symmetrie. De afstand tussen letters is groot genoeg. Er zijn geen schreven en alle streken hebben ongeveer dezelfde dikte. In het geval van Apple TV + wordt het label aangevuld met een “+”

  Het kleurenschema van alle logo’s is minimalistisch. De ontwerpers kozen voor een monochroom ontwerp, met zwarte elementen op een witte achtergrond.