Apple Music Logo

  Apple Music Logo

  Apple Music is een service voor mediastreaming die u toegang geeft tot betaalde inhoud van de iTunes Store. De officiële datum van zijn verschijning wordt beschouwd als 30 juni 2015 – de dag waarop de eerste versie van de applicatie werd uitgebracht. Houd er echter rekening mee dat de voorloper van de muziekservice Beats Music is, gemaakt op 21 januari 2014 en gekocht door Apple samen met Beats Electronics.

  Betekenis en geschiedenis

  Apple Music Logo Geschiedenis

  Wat is Apple Music?

  Apple Music is een van de diensten van Apple waarmee je naar audio uit de iTunes Store-mediabibliotheek kunt luisteren.

  Hoewel Apple Music en Beats Music veel gemeen hebben, zijn de logo’s compleet anders, van de manier waarop ze nummers afleveren tot de lijst met services. Om zijn tradities niet te veranderen, heeft de Amerikaanse fabrikant van computers, telefoons en audiospelers zijn muziekservice gemarkeerd met de beroemde “gebeten” appel.

  2014 – 2015

  Beats Music Logo 2014-2015

  Het Beats Music-logo bestond uit twee delen. De grafische component leek precies op het Beats Electronics-symbool: een rode cirkel met een witte “b”. Het verschilde van het origineel door een kleine driehoek in het midden “b”, die leek op de media-startknop.

  Een andere verandering had betrekking op kleur: voor de muziekdienst was de cirkel niet helemaal rood, maar met een vloeiende overgang naar paars. Dezelfde lineaire gradiënt werd gebruikt voor het woord “beats” in het tweede deel van het logo. Het is samen met “MUSIC” geschreven: “beatsMUSIC”.

  2015 – heden

  Apple Music Logo 2015-vandaag

  In 2015 heeft Apple, de nieuwe eigenaar van Beats Electronics, de muziekservice van het gekochte bedrijf afgeschaft en vervangen door Apple Music. Ze liet echter de kans niet voorbijgaan om haar gebeten appel op het logo, dat in 1976 verscheen, te plaatsen. De gebruikte zwart-witversie verwijst naar 1998.

  Rechts van het iconische symbool staat het woord “MUZIEK” geschreven in hoofdletters. Het valt in hoogte samen met de appel en bereikt hetzelfde niveau waar het blad begint.

  2019 – heden

  Apple Music Logo 2019-vandaag

  In 2019 verscheen een andere versie van het Apple Music-logo. De ontwerpers veranderden alleen de inscriptie erin: ze lieten de “M” in hoofdletters achter en alle andere letters werden in kleine letters gemaakt. Na de update is “M” veel hoger geworden – nu bereikt het het midden van het blad.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Apple Music

  De appel op het logo wordt geïnterpreteerd als een symbool van kennis en inzicht, geassocieerd met middeleeuwse alchemisten, de Engelse natuurkundige Isaac Newton en de eerste mensen op aarde – Adam en Eva. Bovendien was het met deze vrucht dat Alan Mathison Turing vergiftigd werd, wat de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie beïnvloedde. De muziekdienst heeft dit merk op dezelfde manier geërfd als andere Apple-producten.

  Het woord “MUSIC”, aan de rechterkant van het logo, is geschreven in het lettertype San Francisco Compact. Het splitste zich af van het WatchKit-framework en kreeg zijn huidige naam in 2014. In tegenstelling tot andere lettertypen in de San Francisco-familie, heeft de Compact-versie een vrij grote letterafstand en platte zijkanten omdat deze speciaal voor de Apple Watch is ontwikkeld. Symbolen hebben geen serifs en alle regels hebben ongeveer dezelfde breedte.

  Hoewel het Beats Music-logo kleurrijk was, staat het logo van Apple Music dichter bij het minimalisme. De ontwerpers gebruikten een monochroom palet en kozen zwart als de hoofdkleur en wit als neutrale achtergrond.