App Store Logo

  App Store Logo

  De App Store distribueert apps voor apparaten met iOS, macOS en tvOS. Het kan worden beschouwd als een van de vele secties van de iTunes Store, waar u gemakkelijk media-inhoud kunt vinden. De service wordt gecontroleerd door Apple-specialisten.

  Betekenis en geschiedenis

  App Store Logo Geschiedenis

  De pictogrammen van de online winkel zijn verschillende keren gewijzigd, hoewel deze wijzigingen niet globaal kunnen worden genoemd. Het was eerder een kleine aanpassing om het bestaande ontwerp te verbeteren. De stijl werd vereenvoudigd tot minimalistisch: eerst verdwenen de heldere reflecties, daarna verdween de witte cirkel en werden de belangrijkste elementen abstract.

  2008 – 2013

  App Store Logo 2008-2013

  Het eerste App Store-logo was het meest in het oog springend. Het verscheen na de release van iPhoneOS 2 en werd gebruikt tot het platform iOS versie 6 werd ontwikkeld. De tekening bevatte een groot blauw vierkant met afgeronde hoeken, met daarin een potlood, penseel en liniaal in een ring. Achter het witte briefpapier spreiden balken zich in alle richtingen – van het midden van de geometrische vorm tot aan de randen. Ze versterkten het 3D-effect van het verloop.

  2013 – 2017

  App Store Logo 2013-2017

  Na het herontwerp verdwenen de stralen en werd het blauw lichter. De locatie van het verloop is ook veranderd, met donkerder onderaan en blauw bovenaan. Dit logo was te zien op apparaten met iOS 7 en 10.

  2017 – heden

  App Store Logo 2017-vandaag

  In 2017 brak het tijdperk van abstractie aan: het Apple Store-logo verloor een aantal elementen en begon er veel minimalistischer uit te zien. In plaats van het briefpapier verschenen er drie lijnen die een onevenredige driehoek vormden. Ze lijken qua vorm op ijsstokjes. De witte ring is verdwenen en de intensiteit van het verloop is afgenomen.

  Logo lettertype en kleuren

  App Store Logo

  De gekartelde vorm in het midden van het vierkant vertegenwoordigt de “A” – de eerste letter van de App Store-naam. Dit is logischer dan willekeurig gestapelde penselen, linialen en potloden, hoewel sommige gebruikers alleen ijsstokjes in het logo zien en niet begrijpen wat ze betekenen. En dat allemaal vanwege overmatige abstractie die de waarneming verstoort.

  Er zijn geen scherpe of rechte hoeken in het pictogram – de zijkanten van elke vorm zijn afgerond. Dit wordt gedaan om vertrouwen te wekken in het platform en de media-inhoud die erop wordt gepresenteerd. Een vriendelijke uitstraling, een eenvoudig ontwerp en driedimensionaliteit zijn wat het App Store-pictogram onderscheidt in de lijst met andere programma’s.

  Logo App Store

  Er zijn geen inscripties als zodanig op het Apple Store-logo, behalve dat de centrale figuur wordt geassocieerd met de letter “A”. We hebben het niet over lettertypen, want het bestaat uit drie afzonderlijke rechthoeken met afgeronde hoeken.

  Het kleurenschema is niet zo eenvoudig als de rest van het ontwerp. Het bevat een hele mix van blauwtinten, die opeenvolgend zijn gerangschikt en vloeiend in elkaar overlopen. Het verloop is lineair, dat wil zeggen dat de kleurovergang in horizontale richting plaatsvindt – van een lichte bovenkant naar een donkere onderkant. Extra elementen zijn wit geverfd. Om ze te markeren, gebruikten de ontwerpers het negatieve ruimte-effect.