Apocope — lederen accessoires van een nieuw merk

Apocope Logo

2021 was het jaar van de geboorte van een nieuw Frans bedrijf — Apocope voor de productie, het ontwerp en de verkoop van creatieve lederwaren. Het in Parijs gevestigde bedrijf wekte onmiddellijk interesse door originele designproducten van natuurlijk en gerecycled leer, natuurkurk op de binnenlandse markt te presenteren. Het assortiment omvat een reeks accessoires die belangrijk zijn voor elke persoon, die een individuele stijl en zelfs extravagantie vormen of ondersteunen. Het nieuwe merk biedt — portemonnees en houders voor visitekaartjes, hoesjes voor gadgets en tags, en nog veel meer, zonder welke het onmogelijk is om de volledigheid van uw eigen stijl te garanderen. Om een ​​eigen stijl te ontwikkelen heeft het bedrijf de creatieve ontwerpers van Brand Brothers uitgenodigd om mee te werken.

Apocope Nieuw Logo

Er werd besloten om de vorming van het nieuwe merk te baseren op de eigenaardigheid van de Franse cultuur en de stedelijke Parijse stijl — de manier van converseren die apocopy wordt genoemd. Dit is een samengesteld woord uit de Griekse taal — «apo» en «koptein». Het wordt gekenmerkt door een fonetisch fenomeen waarbij de spreker een of meer klanken weglaat tijdens de uitspraak — meestal op het einde met onbeklemtoonde klinkers. Deze beslissing is genomen om een ​​naam te creëren die uniek is in zijn soort, die kan worden geïnterpreteerd als een manier om versnelling, beweging te demonstreren en optimale omstandigheden te creëren voor het moderne actieve leven. Apocope is tenslotte een manier om tijd te besparen voor de overdracht van audio-informatie. In wezen is Apocope een symbool van bruikbaarheid, wat een van de functies is van de leerproducten van het bedrijf, naast het bieden van echt nut aan de drager.

Logo Apocope

De vorming van een grafisch beeld dat de uniciteit, aantrekkelijkheid en creativiteit van de stijl zou bieden, was gebaseerd op het gebruik van tekstafbeeldingen. Het gecreëerde typogram, inclusief de volledige merknaam, was een sterke, ritmische compositie gebaseerd op het principe van het creëren van symmetrie en scheidbaarheid van letters in een woord. Twee letters «o» werden kleiner gemaakt, honderd visueel erop gericht, en het woord begon te worden gezien als drie verschillende elementen — «ap», «c», «pe», die in de algemene groep worden beschouwd, maar niet als een enkel woord… Zo’n grafische oplossing zorgde voor de nodige visuele aandacht en schepte alle voorwaarden voor een gemakkelijke herinnering. Volledig de tekst wordt het belangrijkste accent van alle aanvullende elementen die ermee worden gecombineerd in verschillende oplossingen. Tegelijkertijd wordt van deze naam een ​​zeer originele en pakkende afkorting verkregen — Apo, voor kleine advertentieformulieren of knoppen op de interactieve website van het bedrijf.