Anthem Logo

  Anthem Logo

  De sci-fi game Anthem speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. De hoofdpersonages moeten de mensheid redden van het definitieve uitsterven met behulp van exoskeletten die hen superkrachten geven. De auteur van het idee is Casey Hudson, en specialisten van de Canadese studio BioWare waren betrokken bij de implementatie ervan. Uitgegeven door het Amerikaanse bedrijf Electronic Arts.

  Betekenis en geschiedenis

  Anthem Logo Geschiedenis

  De ontwikkelaars vonden het oorspronkelijke idee zo leuk dat ze het project Dylan noemden naar de muzikale “revolutionaire” Bob Dylan. Volgens hen moest de nieuwigheid dezelfde revolutie teweegbrengen, alleen in de wereld van computerspellen. Dit was te verwachten, omdat Casey Hudson en zijn team net klaar waren met het maken van het derde deel van de veelgeprezen Mass Effect-serie.

  Anthem wordt op de markt gebracht als een third-person shooter, hoewel het elementen uit andere genres bevat. Het gaat verder dan het gebruikelijke kader en ziet er soms erg tegenstrijdig uit. Maar dat is niet het enige dat hem onderscheidt van andere games. De actie-RPG heeft een helder en gedenkwaardig logo, dat het resultaat is van een samenwerking tussen Electronic Arts en BioWare.

  Ontworpen door professionals die van eenvoudige letters een kunstwerk kunnen maken. Om dit te doen, gebruikten ze een complexe kleurovergang, duidelijke geometrie en ongebruikelijke uitsnijdingen. Ze slaagden erin het juiste logo te creëren voor een sci-fi-shooter en het woord “ANTHEM” te laten opvallen tussen duizenden anderen.

  De ontwikkelaars vertrouwden niet op het symbool. Ze gebruikten alleen een verbaal teken, dus de inscriptie geeft niet alleen de naam van het spel aan, maar geeft ook de post-apocalyptische sfeer van het universum weer. Het ontwerp is heel eenvoudig: de ontwerpers hebben niets overbodigs toegevoegd en zelfs een aantal belangrijke elementen verwijderd. Zes letters, vier afgeronde hoeken, drie uitsparingen en een ongebruikelijk verloop maken het Anthem-logo uniek. Dit minimalisme maakt het nog gedenkwaardiger, zoals de beroemde bogen van McDonald’s.

  Logo lettertype en kleuren

  Anthem Logo

  De creatieve teams van Electronic Arts en BioWare hebben een standaard schreefloos lettertype als basis genomen. Ze veranderden het uiterlijk van de letters om ze een persoonlijk tintje te geven. Het eerste dat opvalt, zijn de holtes in de plaats van sommige elementen. A mist de helft van de linker diagonaal, H mist een deel van de horizontale streep en E mist de bovenkant van de verticale lijn. Maar het menselijk brein vult de gaten en neemt het woord waar alsof alles in orde is. Psychologen hebben dit fenomeen een aparte term gegeven: gestalt. Een vergelijkbare techniek wordt gebruikt in het Electronic Arts-logo.

  Om de naam van Anthem leesbaar te maken, hebben de ontwerpers de ruimte tussen de karakters vergroot en de afstand gelijkmatig gemaakt. Ze hebben ook de binnenhoeken van de eerste, derde, vierde en vijfde letters afgerond. Dit kleine detail benadrukte het unieke karakter van de inscriptie.

  Logo Anthem

  Het kleurenschema van het logo komt overeen met het palet van een videogame en staat in schril contrast met de bekende kleuren van andere post-apocalyptische shooters. Het woordmerk weerspiegelt de helderheid van het avonturenuniversum. De combinatie van sinaasappels, roze en rood zorgt ervoor dat het woord opvalt. Het verloop ziet er passend uit, want de wereld van Anthem is ook behoorlijk kleurrijk, daarnaast heeft het Electronic Arts-team microsites en trailers met elkaar verbonden door middel van kleurovergangen. En aangezien het logo alleen digitaal wordt gebruikt, hoefden ontwerpers het niet aan te passen voor drukwerk.