Animatiestudio Aardman vergroot zijn invloed

Aardman Animations Logo

De in Bristol gevestigde Aardman Animation Studio staat bij veel bioscoopbezoekers bekend om zijn creaties zoals Creature Comforts, Chicken Run. Maar Wallace en Gromit brachten het merk bijzondere bekendheid. Het merk heeft vele keurmerken en onderscheidingen die zijn prestaties op het gebied van animatie erkennen. Het belangrijkste kenmerk is het gebruik van klei als materiaal, dat nauwgezet en nauwkeurig de schattige kenmerken belichaamt van de personages die zo geliefd zijn bij iedereen uit de schilderijen van het bedrijf. Creativiteit, zo subtiel en uitstekend in de praktijk gebracht met behulp van frame-by-frame animatie, die een groot aantal fans over de hele wereld heeft, heeft vandaag zijn nieuwe kanten geopend dankzij de rebranding die door het bedrijf is uitgevoerd. Weinig mensen kennen degenen die achter de schermen zitten en de echte drijvende kracht zijn van deze geanimeerde vakantie. Maar met behulp van veranderingen in de merkstrategie, de visuele identiteit, komen deze ware animatiehelden uit de schaduw en krijgen ze welverdiende lauweren en erkenning van het publiek.

Aardman Animations Nieuw Logo

De nieuwe visualisatie is in eigen huis gemaakt door het hele studioteam en werd een belangrijke aanvulling op het geweldige werk van het team. De nieuwe look viert het erfgoed en de prestaties van het merk en probeert de toekomst van het bedrijf en zijn werkcultuur te communiceren, wat de basis is van zo’n welverdiend succes. Bovendien ligt de nadruk hier op de constante ondersteuning van nieuwe in hun grootste verscheidenheid. De groei van een reeks producten die consequent vooroplopen in het hedendaagse entertainmentlandschap, heeft de rebranding versneld. En de belangrijkste verandering die aan de fans en de consument van het product moest worden verteld, was de herindeling van het merk in EO — Employee Ownership. Daarnaast begon het bedrijf een breed scala aan werken te implementeren — van het maken van stop-motionfilms tot 3D-videogames, wat ook tot uiting kwam in de nieuwe identiteit.

Logo Aardman Animations

Het proces van het veranderen van de visualisatie vond plaats met een heroverweging van wat al eerder was gemaakt, wat leidde tot vrij milde veranderingen in de huisstijl, waardoor de herkenbaarheid ervan verzekerd was. Zo bleef de zakelijke rode kleur over, maar met een nieuwe enkele tint, een ster en het uiterlijk van bekende personages. Zo heeft het merk gezorgd voor het behoud van zijn geschiedenis en toont het betrokkenheid en respect voor zijn verleden. Het logo, dat een lange «werkervaring» had, is echter aanzienlijk gewijzigd. De nieuwe look is geïmplementeerd met een andere set lettertypen, die elk hun eigen lading hebben. Rubik Black werd toegepast in de koppen en de hoofdtekst werd getypt met Source Serif Pro.

Aardman Animations Voor en Na Logo (geschiedenis)

De nieuwe website is vormgegeven met een belangrijk principe in gedachten: het is een billboard geworden in plaats van een traditionele brochure. Er werd ook rekening gehouden met de eigenaardigheid van het werk: het creëren van personages met behulp van handmodellering, waardoor het mogelijk werd om vingerafdrukken in de visualisatie te introduceren, waardoor het merk een meer uitgebreide en betekenisvolle uitstraling kreeg. Als aanvulling is er ook een tweede kleurenpalet gecreëerd met olijf-, crème- en roze tinten, waardoor het mogelijk werd om unieke leuke composities te creëren die de aantrekkelijkheid en mate van herkenning verhoogden.