Andara is een nieuw productmerk

Andara Logo

Geproduceerd door het Peruaanse bedrijf Kiria Foods, heeft het merk Andara, gelanceerd in 2021, een eigen visuele identiteit gekregen. Het handelsmerk is het resultaat van de samenwerking van het bedrijf met producenten van biologische quinoa en canihua die populair zijn in Peru. Kiria Foods beschikt over alle moderne technologieën die zorgen voor procesbeheersing, hoge kwaliteit en productveiligheidsgarantie in strikte overeenstemming met internationale eisen. Dit wordt bevestigd door de aanwezigheid van biologische certificaten waarmee het product op de Europese en Amerikaanse markt kan worden verkocht. Alle kenmerken van het handelsmerk, evenals de merkideologie gebaseerd op gemeenschappelijke waarden, innovatieve benaderingen en respect voor het milieu, werden volledig en duidelijk weerspiegeld bij het creëren van de merkidentiteit door de ontwerpers van de Boost-studio (Lima, Peru).

Andara Nieuw Logo

Het idee om een ​​identiteit te creëren voor een volledig nieuw product was gebaseerd op de wens om de eerder gemaakte en toegewezen labels te vernietigen. Er werd een pakket gevormd dat, met zijn durf en openheid, alles uitdaagde wat eerder in deze categorie was geaccepteerd en vastgesteld. Het resultaat is een eenvoudige en effectieve structuur, met een heldere en gedurfde esthetiek en toch inhoud. Bij het maken van het logo is niet alleen rekening gehouden met de kenmerken en vereisten van moderne technologieën om een ​​hoogwaardige en duidelijke weergave te garanderen. Geïnspireerd door de energie en invloed van het merk wisten de ontwerpers een opvallend en in het oog springend visueel systeem te ontwikkelen gebaseerd op de principes van hedendaags minimalisme. Er ontstond een structuur en een nieuwe manier om het product, de huisstijl en een systeem van symbolische interpretaties te demonstreren.

Logo Andara

Het logo wordt gekenmerkt door beknoptheid en dichtheid van elementen, waardoor een dramatisch effect ontstaat met behulp van tegenruimte. De grafische weergave van de tekst was gebaseerd op de originele weergave van de A, zo hoog als de ruimte toestond, en bood ondersteuning en een venster voor het quinoa-ontwerp. De herhaling van een letter in de titel zorgt voor een uniek visueel ritme. De aantrekkelijkheid wordt versterkt door het gebruik van een kleurrijke streep boven de «A» en inktvallen in de letters, die de leesbaarheid van de tekst helpen verbeteren.

Het kleurenpalet speelt een van de belangrijke rollen bij het vormgeven van de beeldtaal. Het creëert een kleurblokkering die zorgt voor een hoogwaardig contrast en aantrekkelijkheid van het etiket op de verpakking. Het grafische ontwerp van de afbeelding van het product zelf, bekeken door een transparant gebied, ziet er ook interessant uit.

Over het algemeen maakte de visualisatie het mogelijk om een ​​nieuw niveau te openen voor het weerspiegelen van bewondering voor alle eigenschappen van zo’n respectabel en oud bekend graan en producten ervan.