Amerikaanse motorfietsenmerken

  Amerikaanse motorfietsenmerken

  De motorfietsindustrie is een van de leidende in de VS, die in de 20e eeuw de cult-Amerikaanse rage voor ijzeren “paarden” vormde, die de gebruikelijke transportmiddelen voor cowboys vervingen. Ondanks enige vertraging in het begin van de vorming van dit type productie – in de VS “begon” het in het eerste decennium van de vorige eeuw, Amerikaanse motorfietsen werden trendsetters, wat tot op de dag van vandaag voortduurt. Het was in de VS dat modellen werden gemaakt die een moderne uitstraling kregen, die toen gelijk was aan heel Europa, en vandaag zelfs de toonaangevende Japanse merken. Een interessante beoordeling kan worden gemaakt door het ontwerp van Chinese motorfietsen te onderzoeken, die praktisch de beste Amerikaanse modellen van de afgelopen jaren kopiëren.

  Wat is USA Motorcycles Brands?

  Er zijn veel motorfabrikanten in de Verenigde Staten, waaronder Indian, Harley-Davidson, Buell, Victory, Zero, West Coast Choppers, Motus, Lightning, Alta, Rokon, Confederate, Alligator, Arch, ATK, Boss Hoss, Cleveland CycleWerks, Curtiss , Fischer, Janus, MotoCzysz, MTT, US Highland en Z Electric Vehicles.

  De reden voor zo’n bijzondere ontwikkeling van de motorindustrie in de VS was de omvang van het grondgebied van het land en de constante migratie van de bevolking, die aan het begin van de 20e eeuw enorm was. Dit werd aanvankelijk mogelijk gemaakt door twee toonaangevende Amerikaanse merken – Indian en Harley-Davidson. Het eerste merk werd in 1897 opgericht door voormalig autocoureur George Hendee. Indiase massaproductie begon in 1901. De modellen onderscheidden zich door het gebruik van een auto-inlaatklep. Harley is een lijn uit 1903 die de harten won van bijna alle automobilisten van verschillende generaties. Maar de moderne productie is meer en meer onderhevig aan kritiek in verband met lage betrouwbaarheid, trillingen, hoge temperatuurverwarming van de motor en een zeer hoge prijs.

  1. Indian

  Indian Logo

  Een van de eerste Amerikaanse motormerken was Indian, opgericht door racer George Hendee en Oscar Hedstrom in Medina, Minnesota, Verenigde Staten in 1897. Net als in de rest van de wereld waren zijn eerste producten fietsen. Tot George Hendee in 1900 zijn eerste motorfiets monteerde. Het bedrijf begon met massaproductie in 1901. Door de ideeën toe te passen die George Hendee lange tijd op afstand hadden gehouden, behaalde hij zijn overwinning in 1903. De daaropvolgende ontwikkeling van het bedrijf zorgde voor de jaarlijkse release van een nieuw model, dat tot 1953 duurde. Het bedrijf onderging vervolgens jarenlange overgangen van de ene eigenaar naar de andere, waarbij het verloor van Harley-Davidson, wat leidde tot de sluiting. Maar aan het begin van de 21e eeuw brachten Britse automobilisten het merk nieuw leven in door het in 2011 door te verkopen aan de beroemde Polaris Group.

  Motorfietsen van dit merk hebben lange tijd tradities in hun embleem bewaard. Ze weerspiegelde de geest en stijl van het merk en bevestigde de naam zelf. Het silhouet van een trots en moedig hoofd van een Indiaan met een nationale hoofdtooi met een inscriptie van de naam en een uitleg eronder was de visuele identificatie van het merk. Haar imago, zo volledig en nauwkeurig mogelijk, kenmerkte de motorfietsen zelf – net zo trots, moedig en mooi in hun prestaties. Maar in het licht van de moderne trend, blijft vandaag alleen de tekst – Indian, gemaakt in een handgemaakt lettertype, waaronder het opschrift – MOTORCYCLE in kleine kleine letters, in het logo.

  2. Harley-Davidson

  Harley Davidson Logo

  1903 was het jaar van oprichting van William S. Harley, Arthur Davidson, Walter Davidson, William A. Davidson motorfietsmerk – Harley-Davidson. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee, VS. Nadat het de strijd om de consument met Indiaas heeft gewonnen, dankzij een vrij grote infusie van geld in het reclamebedrijf, heeft het merk vandaag de dag nog steeds de hand, niet alleen in de VS. Zijn cruisende zware modellen hebben blijvende roem verdiend. Tegenwoordig verkoopt het merk met succes zijn apparatuur over de hele wereld en opent het extra productiefaciliteiten in Brazilië en India.

  Een kenmerk van de vorming van de indrukwekkende kracht van de identiteit van het merk is de naam. Het eerste embleem verscheen in 1909. Het heeft veel veranderingen ondergaan. Tegenwoordig gebruikt het merk verschillende varianten van het logo op verschillende lijnen van nieuwe modellen, waaronder alleen de omtrek van het hoofdlogo – Bar and Shield uit 1922. Na zwart-wit te zijn geweest, verwierf hij oranje, waardoor deze kleuren een integraal onderdeel van de beeldelementen werden. Bovenaan staat het opschrift MOTOR, onderaan – CYCLES. Op de centrale plaat – de naam staat in kleine letters. De contouren van de vormen en de inscriptie op het schild zijn oranje en de naam is wit. Het kleurenschema weerspiegelt de geest en de essentie van het merk. Oranje symboliseert energie, zwart staat voor elegantie en wit zorgt voor contrast, waardoor de afbeeldingen gemakkelijker te lezen en te onthouden zijn.

  3. Buell

  Buell Logo

  Het Amerikaanse motormerk Buell Motorcycle was een vrij jong bedrijf. Opgericht in 1983 in East Troy, Wisconsin, VS door voormalig Harley-Davidson-ingenieur Erik Buel, werd ze de drager van zijn naam. Het merk hield zijn eerste AMA Formule 1-kampioenschap op motorfietsen van zijn eigen assemblage – de RW750. Daarna startte de productie van sportieve straatmotoren op basis van de Harley Davidson-krachtcentrale. Laatstgenoemde koopt in 1993 49% van de aandelen van het merk terug. Maar al in 1998 wordt Harley volledig eigenaar. In 2009 houdt de Buell-lijn op te bestaan.

  Het in 2009 aangenomen logo was het traditionele beeld van het silhouet van het hoofd en de vleugels van een pegasus. Samen met de naar rechts gekantelde merknaam in kleine letters onder de afbeelding van een paard, bevond deze grafische compositie zich op een zwart schild. De rand, tekst en paard werden afgewerkt in een zilvergrijze kleur. De belangrijkste taak van het embleem was om een ​​belangrijk kenmerk van het merk effectief over te brengen – beweging, snelheid, wat typerend is voor alle sportmodellen van Buell Motorcycle Company. Dit is wat de pegasus met zijn gespreide vleugels en de juiste helling van de naam symboliseert. Bovendien is de pegasus een versterkend symbool van deze perceptie, waardoor een begrip ontstaat van dubbele snelheid en versnelling.

  4. Victory

  Victory Logo

  In Spirit Lake, Iowa, VS, richtte het wereldberoemde Amerikaanse concern Polaris in 1987 een motorfietsproductiebedrijf op – Victory. Met veel praktische ervaring in de productie van ATV’s en sneeuwscooters, besloot Polaris aandacht te besteden aan motorfietsen. Om de nieuwe productierichting te erkennen, kreeg het merk de luide naam Victory, waarvan het eerste voorbeeld de V92C-lijn was, die aan het publiek werd gepresenteerd door Al Unser Jr. – tweevoudig kampioen van Indianapolis. De belangrijkste focus van de productie van het merk was toeristen- en cruisemodellen. Op 9 januari 2017 werd het merk afgesloten met een officiële verklaring van een vertegenwoordiger van Polaris.

  Het laatste embleem van Victory Motorcycles was de accentletter “V” – het eerste woord van de merknaam. Gemaakt in rood, het was het middelpunt van de aandacht. Op de plaat van de letter die de “benen” kruist, werd de volledige naam aangebracht in zwarte letters in kleine letters op een zilvergrijze achtergrond. Hieronder, op een zwarte strook, stond het woord MOTORCYCLES in kleine grijze letters geschreven. Het hoofdteken had een driedimensionale vorm. De randen waren ook zilvergrijs. Het woord USA is in kleine lettertjes op het V-punt gegraveerd. Deze versie was de meest succesvolle, gedenkwaardige en laconieke van alle versies.

  5. Zero

  Zero Logo

  Neil Saiki – NASA-ingenieur werd de oprichter van een uniek Amerikaans motormerk – Zero. Opgericht in 2006 in Santa Cruz, Californië, was de productie gericht op het creëren van een volledig nieuw type motorvoertuig – elektrische motorfietsen met gepatenteerde lithium-ionvoedingen. De ontwikkelaars en ontwerpers van het bedrijf streven ernaar om volledig te voldoen aan de eisen van moderniteit en de definitie van uniciteit en besteden speciale aandacht aan de originaliteit van het ontwerp, de ophanging en het uiterlijk van hun producten. Voor hun eigenaren bieden ze maximaal comfort en gemak tijdens het rijden. Modellen zijn bedoeld voor zowel rijden op slechte wegen als voor rijden op hoge snelheid.

  Het merklogo weerspiegelt de essentie van de naam. Het logo wordt weergegeven door een teken dat twee symbolen combineert – de letter Z en het teken 0. De laatste is de numerieke waarde van de naam. De originele verbinding is ingeschreven in het cijfer Z, waarbij het bovenste en onderste uiteinde van de letter de corresponderende elementen van de numerieke waarde zijn. De diagonaal van de letter kruist de vrije ruimte van de “nul”, en symboliseert tegelijkertijd de zigzaglijnen van de weg of de weergave van een elektrische ontlading. Rechts van het bord staat een inscriptie van de naam in grote zwarte kleine letters, waaronder het woord MOTORCYCLES in een kleinere is gegraveerd. De tekst wordt uitgelijnd op de hoogte van het teken.

  6. West Coast Choppers

  West Coast Choppers Logo

  Jesse James richtte in 1992-93 West Coast Choppers (WCC) op in Paramount, Californië, Verenigde Staten. Alle belangrijke motorfietscomponenten worden vervaardigd door Daytec en Belt Drive LTD. De belangrijkste “verdienste” van het product was het originele ontwerp in motorstijl, evenals het embleem, dat in zijn visuele uitvoering teruggaat tot de totems die bekend staan ​​als de IJzeren of Maltese kruisen. Unieke, exclusieve choppers en iconische kleding met een logo vormen de basis van de kleinschalige productie, die vandaag de dag nog maar zo’n 200 custom bikes heeft die eigendom zijn van vele wereldberoemdheden.

  Het merk heeft zijn spirituele toewijding aan de “cross history” van de Orders en prijzen die de kracht en moed van de eigenaren weerspiegelen in zijn eigen logo weerspiegeld. Door het silhouet van het IJzeren Kruis, dat kenmerkend was voor het insigne van de Ridders van de Orde van Malta in zijn eigen logo, volledig te herhalen, heeft het merk er persoonlijke verbeteringen aan aangebracht. Van boven naar beneden, door de hele binnenruimte van het kruis, is er een inscriptie – WEST COAST. Van links naar rechts is het derde woord van de merknaam, CHOPPER, uitgevoerd in gotisch schrift. De omtrek van het kruis en de tekst zijn zwart.

  7. Motus

  Motus Logo

  Een project genaamd Motus Motorcycles werd gelanceerd onder leiding van Innovation Depot-programma’s om motorfietsen te bouwen. Oprichters Lee Connom en Confederate Motorcycles-ontwerper Brian Case onthulden hun eerste sportieve toermotor in maart 2012. In 2013 werd de MST-R uitgeroepen tot Best Dreambike in de Motorcyclist’s 2012 Motorcycle of the Year-uitgave. Maar na 5 jaar beschouwden de sponsors die de productie financierden het als een lage winst en stopten ze met financieren. In 2018 hield het merk op te bestaan.

  Het Motus Motorcycles-embleem was een moderne ontwerpvariant met een badge die de contouren van de voorkuip van de sportmotor weergalmde. De linker en rechter spatborden, evenals de tekst van de naam rechts van de badge – Motus hebben een lichtgrijze kleur die symbolisch gecorreleerd is met de metaalkleur op de originele fietsen. Het kleuraccent werd met rood op het middenstuk van de kuip geplaatst. De rechterhelling van het kleine lettertype van de titel zorgde voor een visueel gevoel van snelheid.

  8. Lightning

  Lightning Logo

  Bliksem Motorfiets Corp. Zijn elektrische technologie op basis van lithiumbatterijen krijgt steeds meer bewondering over de hele wereld. De onderneming werd in 2006 opgericht door ex-Porsche-racer Richard Hatfield in San Carlos, Californië. Binnen 2 jaar ontwikkelde het merk een elektrisch model voor overheidsdiensten – politie, reddingswerkers, grenswachten en de strijdkrachten.

  Het embleem van het merk is een figuur die tegelijkertijd lijkt op de vorm van een schild of stroomlijnkap van een moderne fiets. In een gradiënt grijszwarte kleur met grijze randen, bevat het embleem een ​​centrale accentgroep bestaande uit een afbeelding van wegmarkeringen die zich in de verte uitstrekken, die aan beide zijden worden begrensd door symbolische afbeeldingen van bliksem. Gemaakt in geel, trekken ze effectief de aandacht. Boven de compositie staat een inscriptie van de merknaam in wit en grijs. Boven hen, waardoor een visuele volledigheid van de hele compositie wordt gecreëerd, wordt een gestileerd geel richtingbord gemaakt, dat de vorm van de bovenste omtrek van het schild herhaalt.

  9. Alt

  Alta Logo

  Alta Motors, een idee dat werkelijkheid werd uit Silicon Valley, werd de ruggengraat van een klein bedrijf voor de productie van elektrische motorfietsen. Binnen twee jaar na de oprichting heeft het merk de aandacht kunnen trekken van zelfs de mede-oprichters van Tesla, die in die tijd $ 17 miljoen van verschillende investeerders hebben verworven. Het is gemaakt door Mark Feingstein. De belangrijkste productie-knowhow waren in-house ontwikkelde batterijen. Alle elektronische componenten voor motorvoertuigen en batterijbehuizingen werden vervaardigd in de fabriek in Brisbane. De rest werd door het bedrijf gekocht van andere fabrikanten. Eind 2018 bleek echter moeilijk en het merk kondigde een stopzetting van de productie aan.

  Twee modellen van het merk – Redshift SM en Redshift MX hadden een helder en pakkend embleem gemaakt in felgele kleur, laconiek en eenvoudig. Het was de tekst van de bedrijfsnaam, waarvan de grafische vormgeving moest zorgen voor de herkenbaarheid van het product. Alle letters van de naam zijn uitgevoerd in kleine letters met een rechte helling, wat beweging, snelheid symboliseert. Onder de eerste twee Alta-letters was een brede streep met een afgeschuinde linkerrand als verlenging van de “A”. Aan de rechterrand van de strook staat het tweede woord – Motors, in een kleinere letter, eindigend op de rechterrand van het eerste woord.

  10. Rokon

  Rokon Logo

  Rokon is een Amerikaanse motorfietsfabrikant uit Rochester (New Hampshire, VS), wiens geschiedenis begon in 1958. De oprichter, Orla Larsen uit Vermont, richtte een bedrijf op voor de productie en verkoop van een motorfiets met tweewielaandrijving, het geesteskind van Charlie Fenom. In 1964 verhuisde hij naar New Hampshire om de productie voor de toen overgenomen Trail-Breaker uit te breiden. Tegenwoordig staat het merk bekend als fabrikant van vierwielaangedreven tweewielige ATV’s.

  De nieuwste ontwikkeling van de visuele identiteit van het bedrijf heeft gezorgd voor de creatie van een nieuw logo dat, volgens moderne trends, wordt gekenmerkt door eenvoud en beknoptheid. De naam van het merk werd gekozen als het logo, waarvan het lettertype werd uitgewerkt als het belangrijkste element van de visualisatie van de kenmerken van het merk. Allereerst werd dit vergemakkelijkt door de symmetrie van de letters, die gunstig wordt benadrukt door de witte streep die midden in de hele tekst loopt. Om visuele memorabiliteit te garanderen, zijn alle letters oranje omlijnd. Maar het belangrijkste element in de vorming van een individuele stijl was juist symmetrie. Twee letters “O”, zoals twee wielen, dragen de belangrijkste visuele belasting die de hele compositie “draagt”.

  11. Confederate

  Confederate Logo

  Als advocaat had Matthew Chambers een hartstochtelijke liefde voor motorfietsen. De hobby overweldigde de privépraktijk die hij in 1991 verkocht om zijn droom na te jagen om Confederate op te richten in Baton Rouge, Louisiana. In 1993 verhuisde het bedrijf naar New Orleans, Louisiana, en de productiefaciliteit was gevestigd in Birmingham. De productie was gebaseerd op het concept van individuele ontwikkeling van een uniek ontwerp en een uitstekend ontwerp rechtstreeks naar de klant. Tegenwoordig zijn dergelijke exclusieve voertuigen eigendom van Tom Cruise, David Beckham, Brad Pitt, John Travolta, Nicolas Cage en koning Abdullah II van Jordanië. In 2007 werd het omgedoopt tot Curtiss Motorcycles. Combat Motors LLC verwierf de merk- en ontwerprechten op 29 maart 2018.

  Naar aanleiding van de gestelde taak en de gekozen moderne techno-stijl heeft het bedrijf een bijbehorend logo ontwikkeld. Het moderne en originele ontwerp van het logo weerspiegelt effectief de kenmerken van de producten van het merk. Het logo is een grafische tekst die bestaat uit de woorden van de bedrijfsnaam. Het woord Confederate, uitgevoerd in hoofdletters in technostijl, bevat visuele informatie over de ontwerpkenmerken van de motorfietsen van het merk. De kanteling naar rechts is een gebruikelijke manier om een ​​gevoel van beweging en snelheid visueel over te brengen. De verbinding van letters met elkaar symboliseert de nauwe relatie tussen de fabrikant en de klant vanaf het moment dat de bestelling wordt gevormd tot de levering aan de eigenaar. De onderstreping benadrukt het eerste woord, terwijl de directe, kleinere letters van het woord MOTORCYCLES onder de lijn het gemakkelijker maken om de essentie van het logo te begrijpen, als aanvulling op het creëren van de vereiste visuele indruk.

  12. Alligator

  Alligator Logo

  Dan Gurney – over de hele wereld bekend als de enige racer die verschillende soorten racekampioenschappen tegelijk won, werd de maker van een unieke auto – de Gurney Alligator. Het onderscheidde zich van alle motorfietsen van vroeger en nu door het unieke ontwerp en de pasvorm. Vervaardigd in een werkplaats in Santa Ana, CA, deed het unieke exterieurontwerp denken aan het Gottlieb Daimler-prototype uit 1886. Tijdens de ontwikkeling onderging het basismodel uit 1976 een evolutie van zijn eigen ontwerp, waarbij het de namen kreeg van het A-1-model, dat Gurney in 1980 voltooide, en zichzelf de Grandpa Gator noemde. Dit werd mogelijk gemaakt door de langgerekte carrosserie van de motorfiets, de lage, nuchtere houding en de wens om hulde te brengen aan de Noord-Amerikaanse natuur. In 2002 kondigde het merk de voorbereiding aan van een nieuw model genaamd de Instigator, waarvan de productie nog niet was begonnen.

  Naast zijn unieke uiterlijk, onderscheidde de Alligator zich door zijn embleem, dat het beeld van een schild vertegenwoordigde, waarvan het interieur was gevuld met zwart. Aan de bovenkant van het schild is een blauwe streep in de kleur van de Amerikaanse vlag met 5 witte sterren. Daaronder, de contouren van het schild herhalend, de rode strepen van de nationale vlag nabootsend, zijn er drie letters – AAR. Moderne exemplaren van Alligator gebruiken het bijgewerkte tekstembleem op de brandstoftanks in de vorm van de inscriptie bovenaan – Dan Gurney (naam van de ontwikkelaar). Hieronder vindt u de merkinscriptie in handgeschreven lettertype, een kopie van de persoonlijke belettering van de fabrikant. Zo werd met het nieuwe embleem een ​​eerbetoon gebracht aan het technische genie en de geschiedenis van het merk.

  13. Arch

  Arch Motorcycle Logo

  Arch Motorcycle Company, LLC is een van de unieke Amerikaanse motorfietsbedrijven in de VS (Hawthorne, Californië). De oprichters zijn de eigenaar van een auto-moto-werkplaats – Gard Hollinger en Hollywood-ster – Keanu Reeves. De ontmoeting van twee genieën op verschillende gebieden vond plaats in 2007. En pas in 2011 wierp het zijn vruchten af ​​- het idee om een ​​eigen motormerk op te richten, Arch Motorcycle Company, LLC genaamd, werd gerealiseerd. Hollinger besmettend met zijn idee om zijn eigen visie op een tweewielige Porsche 911 Reeves te creëren, bood hij financiering aan. Het prototype van de Arch-acteur was geïnspireerd op zijn eigen Harley, wat leidde tot de release van de eerste KRGT-1 in 2014. In 2017 kwamen er nog 3 modellen bij.

  Tegenwoordig is dit nieuwe “techno-cinema”-merk gemakkelijk te herkennen aan zijn embleem, dat wordt weergegeven door de merknaam en het grafische pictogram. De laatste wordt gepresenteerd in de vorm van een silhouet van een racer die naar de zijkant leunt terwijl hij een bocht neemt tegen de achtergrond van een grijze boog en een gemarkeerd gestileerd beeld van een kickstarter. Rechts van het bord, op een brede rode plaat, waarvan de linkerrand de bochten van het bord herhaalt, is de merknaam – Arch in witte kleine letters aangebracht. De hoogte van de plaat is uitgelijnd met de hoogte van het bord. Onder hen, over de hele lengte, staat de zin – Motorcycle Company, het tweede deel van de bedrijfsnaam.

  14. ATK

  ATK Logo

  In 1980 begon ATK haar activiteiten in de VS, opgericht door de gouden medaillewinnaar van de Grand Prix Horst Leitner, die dat jaar vanuit Oostenrijk naar de VS verhuisde. Na de eerste bestelling en financiering van het Oostenrijkse Puch in 1985 te hebben ontvangen, begon Leitner, die het bedrijf vernoemde naar het apparaat waarop dat jaar gepatenteerd werd – ATK, de productie van zijn eerste motorfiets. De Can-Am-modellen uit 1987 werden na het vertrek ingewisseld door het dealernetwerk van de klant, waardoor ATK rechtstreekse bestellingen en financiering kreeg in heel Noord-Amerika. In de vroege jaren 2000 voegde het bedrijf ATV-productie toe en breidde het uit door kleinere en failliete bedrijven te kopen en te fuseren met een Koreaanse fabrikant.

  ATK-motorfietsen, die zich onderscheiden door hoge betrouwbaarheid, veiligheid en interessant ontwerp, werden na hun eerste release de eigenaren van het embleem, dat voor iedereen herkenbaar is. Eenvoudig en laconiek, voldoend aan moderne eisen, het embleem was een ovaal, in de vrije ruimte waarvan de naam van het merk was ingeschreven in kleine letters met een traditionele schuine kant. Om de herkenning en het onthouden gemakkelijker te maken, had elke letter zijn eigen kleur – rood, wit en donkerpaars. Tegelijkertijd ontmoet het logo in verschillende uitvoeringen zowel de witte letter T als zijn zwarte tegenhanger.

  15. Boss Hoss

  Boss Hoss Logo

  Onder de Amerikaanse motorfietsfabrikanten onderscheidde Boss Hoss uit Dayersburg, Tennessee (VS) zich door modellen met motoren met meerdere cilinders en meerdere cilinderinhoud. De motorfietsen onderscheidden zich door hun grote formaat en visueel gevoel van kracht en kracht. De maker van het bedrijf Monte Varna creëerde zijn eerste model in 1990 door een Muscle-automotor in een motorfietsframe te installeren. Na de juiste verwerking kreeg de techniek de erkenning van motorliefhebbers. Op dit moment heeft Boss Hoss 20 modellijnen van dergelijke monsters en een trike op zijn naam staan. De productie van het merk is exclusief.

  Naamsbekendheid is niet alleen te danken aan de unieke vorm van zijn motorfietsen. Het moderne embleem, vanwege zijn laconiek en eenvoud van uitvoering, maakt het ook gemakkelijk om elke serie van de fabrikant te onthouden en te herkennen. Een klein rechthoekig naamplaatje dat aan de carrosserie van de motorfiets is bevestigd, draagt ​​alleen de naam van het bedrijf, gemaakt met het traditionele haakse schrift in kleine letters in een gradiënt staalgrijze kleur. De letters rusten op een gestileerde sokkel met het opschrift Motorcycles in kleine lettertjes. Het embleem wekt de indruk van massiefheid en tegelijkertijd betrouwbaarheid, wat kenmerkend is voor alle producten van het motormerk.

  16. Cleveland CycleWerks

  Cleveland CycleWerks Logo

  Cleveland CycleWerks is een particulier klein motorbedrijf dat ontwerpt en produceert vanuit Cleveland, Ohio. De productiecollectie wordt vertegenwoordigd door caféracers, bobbers en motorvoertuigen in retrostijl. Opgericht in Scott Colossimo, Jarrod Strang en Curtis Ray in 2009, stond het bedrijf voor de uitdaging om lokale fabrikanten te vinden voor de benodigde onderdelen tegen redelijke prijzen. Pas na het sluiten van contracten met fabrikanten in China. Goedkope, gemakkelijk te repareren, af te stellen en te onderhouden, stijlvolle motorfietsen van het merk zijn in trek bij niet-professionals.

  Het logo van het bedrijf vertegenwoordigt enige naleving van de emblemen van klassieke Europese merken. De afbeelding van het schild op de achtergrond met een zwart-witte omlijning en “citroen” vulling van de binnenruimte en de gestileerde afbeelding van het silhouet van een adelaar met uitgestrekte vleugels voor het schild bevestigen dit. Dergelijke elementen symboliseren een garantie voor bescherming en veiligheid van apparatuur, evenals de mogelijkheid om het gevoel van vlucht te krijgen door het gebruik van hoogwaardige apparatuur van een trots merk. Het interieur van de adelaar is uitgevoerd in wit of zwart en is gevuld met de merknaam. Het staartgebied wordt ingenomen door de oprichtingsdatum van het merk – 2009. De naam is gemaakt in kleine letters zoals Amboy Black van Parkinson

  17. Curtiss

  Curtiss Motorcycles Logo

  Curtiss Motorcycles is eigenlijk de nieuwe naam van het gevestigde Confederate luxe motormerk. De verandering in de richting van de productie van exotische elektrische straatmotoren was de reden voor de naamsverandering van het merk, die Matt Chambers, de oprichter van het bedrijf, in 2017 aankondigde. Samen met Zero Motorcycles, de herboren, maar onder de nieuwe naam Curtiss Motorcycles, was het bedrijf van plan om te beginnen met de productie van het Hercules-model in de productiefaciliteiten van de partner. De nieuwe naam is een eerbetoon aan de nagedachtenis van piloot en motorrijder Glenn Kertiss.

  Het nieuwe bedrijfslogo bestaat alleen uit de grafisch verwerkte tekst van de bedrijfsnaam. Als basis is gekozen voor het kleine lettertype Automatic van Font Diner. De graphics weerspiegelen het best de geest en principes van de nieuwe strategie en huisstijl van het bedrijf. Alle letters hebben de gladde rondheid die kenmerkend is voor de wielen en de algemene symmetrie gekregen. De laatste twee afgeronde letters “SS” zorgden voor een harmonieuze combinatie met de eerste “C”, waardoor een visuele eenheid van de hele compositie ontstond. Hun diagonalen roepen het originele ontwerp van de motorfietswielen van het merk op en voegen een modern “techno”-effect toe.

  18. Fischer

  Fischer Logo

  De belangrijkste nieuwe Amerikaanse motorfiets van 2006, de MRX 650, zo genoemd door het tijdschrift Motorcyclist, werd geproduceerd door Fischer Motor Company. Het sportfietsbedrijf, opgericht door Daniel Fischer, een beroemde motorcoureur in de jaren 90 van de vorige eeuw in Maryland, werd de basis voor zijn eigen ontwikkelingen. Om dit te doen, richtte hij een dochteronderneming ontwerpbedrijf EADS (Airbus) op en nodigde hij Harley-Davidson en Michael Jordan Motorsports uit als aannemers. Onderdelen werden besteld bij Amerikaanse sites. Het werkconcept van Fischer was om bestaande ontwerpen aan te passen en te verfijnen. In 2012 is de strategie herzien en is de productie stopgezet.

  Het merk vormde zijn logo op de weerspiegeling van de naam van het bedrijf, de naam van de oprichter. Het bord in de vorm van twee letters “F”, die “naar achteren” naar elkaar gericht zijn, creëerde een visuele perceptie van de vorm van de motorkuip. Ze zijn gemaakt in twee bedrijfskleuren – blauw en rood, en hebben gelijkmatige afschuiningen van hun randen naar het midden, die een scherpe onderhoek vormen, waardoor de vereiste perceptie van de compositie als een stroomlijnkap ontstaat. Afhankelijk van waar het embleem was geplaatst, kon het embleem een ​​gele lijn op de achtergrond hebben en de merknaamtekst onder het merk, in zwarte, schuine kleine letters.

  19. Janus

  Janus Motorcycles Logo

  2012 was het jaar van de opkomst van een nieuwe motorfietsfabrikant in de VS, Indiana, die de verworvenheden van moderne technologie en de stijl van de jaren twintig van de vorige eeuw combineerde. Het werd het merk Janus Motorcycles, dat de Halcyon 50-bromfiets creëerde, waarvan de serieproductie in 2013 begon. De oprichters van het bedrijf, Devin Biek en Richard Worsham, bewonderaars van vintage motorfietsen, besloten een unieke symbiose van verleden en heden te creëren. Devin Biek heeft een tuningbedrijf, waardoor hij zijn ervaring in een nieuwe richting kon toepassen. De neoklassieke variant bleek veelbelovend. Hij interesseerde niet alleen verzamelaars en retroliefhebbers.

  Het embleem van het bedrijf is een teken in de vorm van twee letters “J”, de eerste letter van de naam, die met de rug naar elkaar zijn gedraaid. Ze creëren een visuele vorm in de vorm van “M” – het symbool van het type geproduceerde apparatuur. Deze groep wordt omlijst door een lauwerkrans, die de grootsheid van de strategie en de overwinning van het gerealiseerde idee symboliseert. Rechts van het bord staat de tekst van de naam in grote letters, waaronder de inscriptie van het woord Motorcycles kleiner is, gelegen boven de lijn die deze scheidt van de nog kleinere inscriptie – GOSHEN INDIANA. Alle symbolen zijn gemaakt in één monochroom kleurontwerp. Afhankelijk van de plaatsing van het logo kan de samenstelling zwart of wit zijn.

  20. MotoCzysz

  MotoCzysz Logo

  In 2009 richtte de professionele Amerikaanse motorcoureur en ingenieur Michael Czysz een emissievrij racewagenbedrijf op. Het bedrijf was gevestigd in Portland, Oregon en werd de drager van de naam van de oprichter – MotoCzysz. In hetzelfde jaar werkte ze samen met Bajaj Auto om milieuvriendelijke motorfietsen te maken, zogenaamd hybride. Door lid te worden van de Remy Electric Motors LLC-vereniging kon een elektrische aandrijving voor ATV’s worden ontwikkeld en gecreëerd. In 2013 werd de elektrische motorfiets TT Zero Race in de TT-races van dit seizoen, bestuurd door Michael Rutter, de winnaar.

  Net als de techniek zelf, onderscheidt het embleem zich door originaliteit en een onberispelijk ontwerp. De afgeronde rechthoek in zwart-wit is afgewerkt in zwart. In het interieur is nummer 1 wit geschilderd – een eerbetoon aan het prototype C1-motor en de eerste elektrische motorfiets – de E1pc. Tegelijkertijd is het cijfer een indicatie van zowel leiderschap in de productie van dit soort apparatuur als een demonstratie van constant succes. Een witte streep strekt zich uit van de figuur naar rechts en breekt de rechthoek. Het is een symbool van het opheffen van beperkingen, de aanwezigheid van een direct pad om het doel te bereiken vanuit de impasse van het gebruik van technologieën die schadelijk zijn voor het milieu.

  21. MTT

  MTT Logo

  Marine Turbine Technologies (MTT) is een Amerikaans bedrijf dat de geschiedenis van de nationale bruggenbouw is ingegaan met de ontwikkeling van een uniek motorfietsmodel – de Y2K Turbine Superbike. De vestiging in Franklin, LA ontwikkelt turbines voor zee- en rivierschepen en brandblussystemen. Op basis van hun ontwikkelingen heeft het merk een fiets gemaakt die is uitgerust met een gasturbinemotor. De techniek heeft geen massaproductie gekregen en wordt op bestelling met de hand geassembleerd voor een specifieke toepassing. De producten worden vertegenwoordigd door modellen met turbojet- en turboshaft-motoren. Een belangrijk kenmerk van dergelijke motoren is het vermogen om op verschillende soorten brandstof te werken – vliegtuig, kerosine, benzine, diesel, biobrandstof.

  Het merk heeft gekozen voor een gecombineerde versie voor zijn embleem – een gedeeltelijke implementatie van het embleem van de hoofdproductie en een nieuwe tak. Het logo is een afkorting van de naam – MTT, getypt in kleine letters met een schuine stand naar rechts, en gemaakt in een heldere, scharlakenrode aantrekkelijke kleur. Het is gemaakt tegen de achtergrond van een wiel, waarvan de kern zowel als spaken als als turbinebladen kan worden waargenomen. De rand van het hele embleem is felgeel en de wieldop is gradiëntblauw. De vorm van het wiel toont het bewegingsmoment met hoge snelheid, wat wordt vergemakkelijkt door de verandering in omtrek in de vorm van een ovaal met een rechtse helling.

  22. US Highland

  US Highland Logo

  Oklahoma is de geboorteplaats van het Amerikaanse motormerk US Highland. De oprichter, Mats Malmberg, stierf in 2010 bij een vliegtuigongeluk met de andere twee leiders. Daarna werd het bedrijf geheroriënteerd naar een houdstermaatschappij, die werd beheerd door UHLN (OTCBB) (US Highlands Inc). De belangrijkste producten van het merk waren motorfietsen gemaakt volgens individuele klantspecificaties. De producten waren modulaire prefab units. De plannen waren om een ​​dealernetwerk op te zetten en de productie van elektrische motorfietsen, waarbij de motor in de voorwielnaaf zou worden ingebouwd.

  Voor zijn embleem koos het merk het originele ontwerp van het bord in de vorm van een omgekeerd schild ingeschreven in een omgekeerde gelijkzijdige driehoek. De basis waren alleen de contouren van de figuren, verbonden op de kruising, en gemaakt in het wit. De binnenruimte van de resulterende enkele figuur is gemaakt in zwart. In het centrale deel, in de vorm van het schild, werden gele contouren gecreëerd, die de visuele indruk wekten van een motorkuip, in het midden waarvan een gestileerde pijl in rood was gemaakt. Rechts en links van het bord was symmetrisch een geel lint afgebeeld, dat de zigzag van de weg symboliseerde. Bijna gecentreerd op de voorgrond is de merknaam, US Highland, in het wit.

  23. Z Electric Vehicle

  Z Electric Vehicles Logo

  Een van de toonaangevende fabrikanten van groene voertuigen is de Z Electric Vehicle Corporation (ZEV) uit Morgantown, West Virginia. Haar elektrische scooterproducten worden geassembleerd in de VS en China. Productiefaciliteiten bevinden zich in de VS, Australië en Vietnam. Tegenwoordig onderscheiden ZEV-scooters zich van de in massa geproduceerde elektrische mobiele apparatuur van een kleine klasse als de snelste en krachtigste. Ze onderscheiden zich door een grote gangreserve. Opgericht in 2006 door Darus Zehrbach Jr. Tegenwoordig heeft het merk 19 modellijnen van elektrische scooters en heeft het ook een lijn elektrische sportmotorfietsen voorbereid – MS.

  Het bedrijfslogo is een demonstratie van de effectieve toepassing van moderne technologie, creativiteit en diepgaand begrip van de huidige functies. Het logo is eenvoudig en beknopt. Het accentelement is de afkorting – ZEV, toegepast in kleine letters met strikte uitlijning van spaties tussen letters, wat zorgt voor een optimale visuele perceptie van de tekst, de leesbaarheid en het gemak van onthouden. De helderheid van elke letter, uitgevoerd in een enkele kleur, zorgt ervoor dat deze goed wordt waargenomen, zowel op het oppervlak van de motorfiets als op drukwerk of digitale media. Rechts van de titel staat een tekst gericht op een belangrijk kenmerk van scooters – ELEKTRISCH. De kleine lettertjes die op het lagere niveau zijn uitgelijnd met de hoofdletter, interfereren niet met de perceptie van het logo als een enkele harmonieus gecreëerde compositie.

  Victory Brand - Amerikaanse modellen?

  Sinds de oprichting is de Victory-motorlijn een Amerikaans merk. Bovendien zijn bijna al hun componenten gemaakt bij Amerikaanse ondernemingen. Maar alleen de remelementen waren de producten van het toonaangevende merk op dit gebied van het Italiaanse Brembo, en het injectiesysteem werd in het VK vervaardigd.

  Indiase motorfietsen zijn Amerikaanse producten?

  Het is niet eenvoudig om een exact antwoord op deze vraag te geven. Dit komt omdat niemand een echte analyse heeft gemaakt van de huidige situatie met Amerikaanse motormerken. Onofficieel noemden bedrijfsvertegenwoordigers echter een niet-bevestigd cijfer van 80%, als het werkelijke productievolume van Indiase modellen, uitgevoerd in Amerikaanse makelij.

  Zijn er gegevens over het aantal in Amerika gemaakte motorfietsen van het Indiase merk?

  Er wordt aangenomen dat alle voertuigen met het Indiase embleem op Amerikaanse voorraden zijn geassembleerd. Maar het lijkt erop dat dit niet helemaal waar is. Ten eerste, omdat moderne omstandigheden de noodzaak dicteren om bepaalde componenten die in andere landen zijn geproduceerd, te gebruiken, is dit economisch haalbaar en elimineert het de noodzaak om te investeren in de ontwikkeling van een volledige productie. Op internet kunt u echter onofficiële gegevens vinden dat 80% van de motorfietsen van dit merk in Amerika zijn gemaakt.

  Hoeveel motorfabrikanten zijn er tegenwoordig in de VS?

  Tegenwoordig zijn er 19 van de grootste en meest bekende Amerikaanse merken ter wereld. Onder hen zijn Harley Davidson, Indian, Motus en Zero, niet alleen toonaangevend in de VS.

  Welke motoren worden in de VS gemaakt?

  In de Verenigde Staten worden tientallen, zo niet honderden motorfietsen geproduceerd, en niet allemaal zijn ze Amerikaans. Dergelijke merken zijn onder meer Harley-Davidson, Indian, Kawasaki, Yamaha, Arcimoto, ARCH Motorcycles, Boss Hoss, Curtiss Motorcycles, Lightning Motorcycles, Zero Motorcycles en anderen.

  Wat is het populairste motormerk in Amerika?

  Volgens statistieken voor 2021 is het grootste aandeel van de motorfietsmarkt in de Verenigde Staten van het merk Harley-Davidson. Op de tweede plaats staat de Japanse Honda, op de derde plaats - Yamaha, op de vierde - Kawasaki.

  Welke fietsen worden het meest gebruikt in de VS?

  De meeste Amerikanen geven de voorkeur aan Harley-Davidson-motorfietsen. Het is een fabrikant van tweewielige voertuigen, gevestigd in Milwaukee.

  Hoeveel motorfabrikanten zijn er in de VS?

  Er zijn enkele tientallen motorfietsfabrikanten in de Verenigde Staten, zowel grote ondernemingen die productiemodellen produceren als kleine op maat gemaakte werkplaatsen.