Amazon Web Services Logo

  Amazon Web Services (AWS) Logo

  Amazon Web Services is een dochteronderneming van Amazon die API’s en cloud computing-platforms levert. Alle gemarkeerde services onderscheiden zich door een uitgebreide technische infrastructuur van een abstract type, bouwstenen en gedistribueerde computeropties. Een van die tools is EC2 (Amazon Elastic Compute Cloud). Hiermee kunt u een virtueel pc-cluster gebruiken dat op elk gewenst moment via internet beschikbaar is. De afdeling verscheen in 2006, hoewel de ontwikkeling van de startup vier jaar eerder begon.

  Betekenis en geschiedenis

  Amazon Web Services (AWS) Logo Geschiedenis

  AWS is momenteel actief in veel landen over de hele wereld omdat het een krachtige methode is om toegang te krijgen tot enorme rekenkracht. Bovendien is deze methode goedkoper en sneller in gebruik dan echte serverfarms, die niet alleen creatie, maar ook apart onderhoud vereisen. Terwijl in dit geval geïnteresseerde partijen alleen voor de gewenste service kunnen betalen en deze kunnen gebruiken. En het bedrijf heeft er veel: analyse, beheer, opslag, ontwikkeling, netwerken, databases, mobiele tools en tools.

  Om de onlosmakelijke band met het moederbedrijf te benadrukken, kreeg de nieuwe structuur een logo in dezelfde kenmerkende stijl. Het verscheen samen met de lancering van een virtueel product en brengt direct de essentie ervan over. Het servies heeft in totaal twee emblemen.

  2006 – 2017

  Amazon Web Services Logo 2006-2017

  Het debuutlogo weerspiegelt de AWS-business. Aan de linkerkant zijn er vijf identieke kubussen, elk samengesteld uit drie ruiten. Geometrische vormen worden gedraaid om drie zijden te vormen – rechts, links en boven. Dit zijn allegorische “dozen” – dozen met informatie en digitale producten. Tussen de ruiten bevinden zich witte lijnen van verschillende lengtes, die de randen van gele kubussen vormen, die visueel op een honingraat lijken.

  Naast hen staat het opschrift “Amazon Web Services”. De woorden zijn gerangschikt in twee regels. Het belangrijkste is natuurlijk de gemeenschappelijke naam bij het moederbedrijf. Het is groter dan de andere en beslaat de hele bovenste rij. De rest van de elementen zijn gemaakt in dunne letters en zijn onderaan geplaatst.

  2017 – heden

  Amazon Web Services Logo 2017-vandaag

  Toen de service erkenning kreeg, hebben de eigenaren het opnieuw ontworpen en gekozen voor een verkorte naam. Daarom heeft het huidige logo slechts twee belangrijke elementen: de afkorting “AWS” en de kenmerkende glimlach van Amazon, bestaande uit een pijl die naar rechts en omhoog wijst. Het creëert een soort grijnzende glimlach en herinnert gebruikers eraan dat deze service de onderverdeling is. Maar in plaats van houtskoolzwart, zoals in het origineel, kozen de ontwikkelaars voor donker grafiet.

  Logo lettertype en kleuren

  Amazon Web Services (AWS) Logo

  Om de onlosmakelijke relatie tussen AWS en Amazon-webservices te benadrukken, gebruikten de ontwerpers een consistente stijl. Dit betekent dat hun logo’s niet identiek zijn, maar zeer dicht bij elkaar liggen in ontwerp, lettertypen, kleuren en afbeeldingen. Met deze strategie kun je direct visueel vaststellen: de programma’s horen in dezelfde richting. De wijzigingen aan het logo hadden vooral te maken met het aantal elementen erin: nu zijn ze tot een minimum beperkt.

  De moderne versie gebruikt een lettertype dat het meest lijkt op Cormac Book met enkele wijzigingen. Alle letters zijn kleine letters, glad, schreefloos, op een kleine afstand van elkaar.

  Logo Amazon Web Services (AWS)

  Het palet van het merk bevat nu twee kleuren: warm geel # ff9a00 en gepoederd zwart # 202b3c. Voorheen werd een intenser assortiment gebruikt, bestaande uit citroengeel en houtskoolzwart.