Amazon Smile Logo

  Amazon Smile Logo

  Amazon Smile is een liefdadigheidsprogramma gelanceerd door Amazon. Hiermee kunt u 0,5 procent aftrekken van de kosten van aankopen aan verschillende organisaties die betrokken zijn bij de ondersteuning van de bevolking of bepaalde delen van de samenleving die zich in moeilijke situaties bevinden. Het wordt geactiveerd (op verzoek van bezoekers van de online winkel) op het moment van aankoop van goederen door op de voorgestelde links te klikken. Meestal worden de sponsors volgens de voorlopige overeenkomst door de klant zelf gekozen. Dat wil zeggen, het geld wordt niet afgeschreven van de portemonnee van de koper, maar van de rekeningen van liefdadigheidsinstellingen.

  Betekenis en geschiedenis

  Amazon Smile Logo Geschiedenis

  Wat is Amazon Smile?

  Amazon Smile is een liefdadigheidsdienst van het gelijknamige bedrijf en een site waarmee je 0,5% van het totale bedrag aan aankopen kunt doneren. De kosten van goederen zijn vergelijkbaar met hun prijs in de belangrijkste online winkel.

  Amazon heeft herhaaldelijk donaties verzameld en daarvoor aparte kanalen gecreëerd, die het van tijd tot tijd activeerde op basis van de behoeften van mensen die getroffen zijn door verschillende rampen. Zo zamelde ze geld in voor de nasleep van de orkanen Sandy en Katrina, voor herstel en ondersteuning van de slachtoffers van de tsunami in 2004 en de aardbeving in de Indische Oceaan. Er werden heel wat acties georganiseerd voor het Rode Kruis.

  Daar is nu een speciaal Amazon Smile-kanaal voor. Voor pc-browsers is het beschikbaar op het gelijknamige platform, voor apparaten met Android- en iOS-besturingssystemen – in de Amazon Shopping-applicatie. Het belangrijkste geheim van zijn werk is dat het niet de gebruikers van de webwinkel zijn die doneren aan een goed doel, maar de bedrijven waarmee een dergelijke overeenkomst is bereikt. Maar klanten geven het object voor donaties persoonlijk aan: een enorme lijst van organisaties is beschikbaar om te selecteren. De liefdadigheidsbron is goed te herkennen aan het speciale embleem, vergelijkbaar met het logo van het moederbedrijf.

  Het internetproject, dat in 2013 verscheen, ontving onmiddellijk niet alleen een eigen kanaal, maar ook een persoonlijk teken. Het draait allemaal om urgentie. Lang nadenken zou in dit geval leiden tot vertraging in het werk van liefdadigheidsevenementen, waaraan van tijd tot tijd dringend behoefte is. Daarom hebben de ontwerpers een logo gemaakt dat de elementen van het hoofdbedrijf weerspiegelt. Bovendien creëert het onmiddellijk een visuele link naar de basissite en kunt u niet in de war raken of geld naar een ander kantoor sturen.

  Amazon Smile Logo

  Het embleem bestaat uit drie delen: een grafisch element, een algemene naam voor de dienst en de naam van een individuele liefdadigheidsdienst. Het woord “Amazon” verwijst naar de eenheid van het moederbedrijf en haar diensten. Het wordt uitgevoerd in gestroomlijnde kleine letters: alle regels zijn glad, afgerond, zelfs in de intra-letterruimte. De uitzondering is “z”, die natuurlijke hoeken heeft, maar ze zijn ook niet scherp. De inscriptie “Smile” is bevestigd aan het eerste deel van de naam, maar gaat er niet mee samen. Het is gemarkeerd in kleur en lettertype. In deze versie zijn de letters dun, recht, met een bredere opstelling. Net als in het eerste geval hebben ze geen schreven.

  Het meest herkenbare grafische symbool van het Amazon-handelsmerk is de grijnzende pijl. Het staat onder het eerste vetgedrukte woord. De lijn heeft de vorm van een omgekeerde boog, beginnend onder de letter “a” en eindigend op “z”. De uiteinden van de boogvormige strook zijn smal, het midden is breed. Dit wordt met opzet gedaan om de geometrie van de glimlach te benadrukken. Aan de rechterkant is een pijl afgebeeld, die op het onderste deel van “z” rust en deze enigszins buigt.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Amazon Smile

  Het logo maakt gebruik van twee soorten schreefloze lettertypen. De eerste is de meest herkenbare omdat deze wordt gebruikt voor alle producten in de Amazon-familie. Dit is Officina Sans Bold, in 1990 geïntroduceerd door ontwerpers Erik Spiekermann en Ole Schäfer voor ITC. Het werd voor het eerst gepubliceerd door OpenType. De tweede inscriptie is gemaakt in dunne kleine letters en lijkt met minimale aanpassingen op Stat Display Pro Regular Negative.

  Het corporate palette is standaard en bestaat uit een combinatie van zwart (linkerkant van de naam), wit (achtergrond) en lichtoranje (rechterkant van de tekst, smile met een pijltje).