Amazon Kindle Logo

  Amazon Kindle logo

  Amazon Kindle is een lijn van tablet computers voor het lezen van digitale boeken. Het eerste model van het e-boek verscheen in het najaar van 2007. In de loop van de tijd is het assortiment uitgebreid, evenals de softwaremogelijkheden van de apparaten. Met de Amazone-tabletten kunt u nu elke online publicatie in de Kindle Store bekijken, kopen en downloaden.

  Betekenis en geschiedenis

  Amazon Kindle Logo Geschiedenis

  Wat is Amazon Kindle?

  Dit is een reeks e-books van Amazon. Het begon met een hardwareplatform voor één apparaat dat is uitgegroeid tot een reeks modellen en toepassingen. Met hun hulp kunt u boeken lezen, bekijken en downloaden, aankopen doen.

  Het Amazon Kindle logo bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het Amazone-logo, dat in 2000 is aangenomen. Het ontwerp en het lettertype van het logo is uitgevonden door het bureau Turner Duckworth. Op het symbool van “A” tot “Z” staat een gebogen geel-oranje pijl. De pijl lijkt aan te geven dat het bedrijf aan alle eisen van de klant voldoet – letterlijk “van A tot Z”. De kleur van het opschrift is variabel: het opschrift kan zwart of wit zijn, afhankelijk van de achtergrond van het merksymbool.

  Het tweede element van het opschrift is het woord “kindle” in dezelfde geel-oranje tint als de pijl. Karin Hibma en Michael Patrick Cronan, merkadviseurs, stelden voor om dit woord te gebruiken als naam voor de e-boekenserie van Amazon. De slanke, niet geknipte letters doen denken aan Bliss Regular, een niet-standaard commercieel lettertype ontworpen door Jeremy Tankard.

  Er is ook een uitgebreide versie van het Amazon Kindle logo. De inscriptie van het logo neemt een ondergeschikte plaats in – alle aandacht gaat uit naar de grafische compositie op de achtergrond. In het midden staat de figuur van een jongen. De jongen zit onder een verstrooiende boom en houdt een Kindle e-book vast. De donkere kleuren op het embleem geven aan dat de nacht nadert. Maar de jongen heeft geen haast omdat hij ondergedompeld is in de wereld van de boeken.

  Logo lettertype en kleuren

  Amazon Kindle Logo

  Het Amazon Kindle e-book-handelsmerk bevat de handelsmerknaam in kleine letters. Een ander element is de oranje pijl, die bestaat uit een lange boog en een korte lijn die in een scherpe hoek is gebogen. Dit embleem is in gebruik sinds 2007 en is nu al een onderscheidend symbool van het merk geworden. Veel liefhebbers van digitale literatuur zijn er bekend mee.

  Logo Amazon Kindle

  Het eerste deel van de naam is zwart. Het is geschreven in Amazon Font, ook bekend als Officina Sans Bold Font. In feite is dit het beroemde Amazon-logo dat bestaat sinds 2000. Het tweede woord is oranje en verschilt in stijl. De letters zijn niet zo vet als in het eerste geval, waardoor de letterafstand groter lijkt. Maar over het algemeen ziet de inscriptie er harmonieus uit, omdat er in beide delen geen schreven zijn.